Vrijwilliger zijn bij EquiDay

Een gezellige en leerzame ervaring!

Ben jij het met ons eens dat Nederland paardvriendelijker moet worden?
En zou jij het gaaf vinden om deel uit te maken van een team vrijwilligers die dit ook allemaal vinden?
Lijkt het je leuk om een of twee dagen achter de schermen mee te werken aan EquiDay?

Dan pas jij precies in het team van EquiDay!

Je ziet er misschien weinig van als bezoeker, maar EquiDay zou onmogelijk zo´n mooi evenement kunnen zijn, als er niet een enthousiast team vrijwilligers was dat zorgt dat alles op rolletjes loopt.

Wij zijn ons ervan bewust dat vrijwilligers voor ons onmisbaar zijn. Daarom neem je als vrijwilliger bij ons een bijzondere positie in. Allereerst mag je bij ons aangeven wat voor taak jou leuk lijkt om te doen. Je werkt altijd in een klein team en met uitzondering van de ringmeesters, heb je op zaterdag minimaal 3 uur de tijd om EquiDay als bezoeker te bekijken. Maar daarnaast leggen we je die een of twee dagen volledig in de watten.

vrijwilligerHelp je vrijdag mee met opbouwen? Dan ga je vrijdagavond met ons lekker uit eten in Garderen. Daarnaast regelen we je overnachting op het KNHS-terrein zelf. Vrijwilligers worden all-inclusive verzorgd, beide dagen is er een onbeperkt eten en drinken buffet voor jou!

Om je alvast een indruk te geven van hoe het eruit ziet om achter de schermen van EquiDay te zijn, heeft Romy/Snuitable in 2017 een vlog hiervan gemaakt:

Bekijk hier de vlog van Romy

Enkele vrijwilligers over hun ervaring:

Top, ik heb het weer naar m´n zin gehad. Er wordt goed voor je gezorgd, de sfeer is goed en je bent ´part of the team´ en niet zomaar een hulpje.

Ik vond het 2 ontzettend gezellige dagen. Hard werken in een leuk team om een gaaf evenement te helpen realiseren.

Dit jaar was mijn eerste keer als vrijwilliger, ik vond het erg leuk en gezellig en na het helpen genoeg tijd om rond te lopen. ik vond het super om vrijwilliger te zijn. het is een goede werksfeer. je wordt niet opgejaagd alles gaat op zijn tijd.

Wil jij erbij zijn? Stuur ons een mailtje met jouw motivatie op info@equiday.nl
Minimumleeftijd: voor helpen op zaterdag 16 jaar. Voor het opbouwen op vrijdag 18 jaar.

Eerst weten wat de taken precies inhouden? Lees dan hieronder verder.

Vrijwilligersteam voorjaar 2023

Het opbouwteam van EquiDay 2023

Vrijwilligerstaken

Kassa: Bezoekers welkom heten, Afrekenen van tickets die contant worden betaald of het scannen van tickets uit de voorverkoop.
Voor deze taak is geen ervaring nodig.

Uitdelen magazines: Het uitdelen van magazines aan alle bezoekers van Equiday Geen ervaring nodig.

Ringmeester binnen: Het op tijd laten beginnen en eindigen van demonstraties. Het aansturen van de ringhulpen en het eventueel ingrijpen bij calimiteiten. Voor deze taak zoeken we mensen met enige ringmeesterervaring, assertief, zelfstandig en met verantwoordelijkheidsgevoel. De ringmeester is een dagtaak!

Ringhulp: Je bent de assistent van de ringmeester. Je helpt bij het binnenlaten van nieuwe demogevers en het naar buiten laten gaan na afloop van de demo. Je helpt bij het neerzetten van hindernissen en obstakels op aanwijzingen van de demogever danwel de ringmeester. Je mest de bak uit wanneer nodig, tussen de demonstratiess door. Als de demogever zich niet op tijd meldt bij de ring, kan de ringmeester je op pad sturen om de demogever te zoeken. Voor deze zaak zoeken we mensen die graag het programma bekijken en niet bang zijn om daarvoor de handen uit de mouwen te steken.

Ringmeester buiten: Het op tijd laten beginnen en eindigen van demonstraties en workshops. Het aansturen van de ringhulpen en het eventueel ingrijpen bij calamiteiten. Voor deze taak zoeken we mensen met enige ringmeesterervaring, assertief, zelfstandig en met verantwoordelijkheidsgevoel en niet onzeker naar mensen toe. Eisen: min 18 jaar, zelfstandig, assertief en open naar mensen toe. Vind het leuk om op de voorgrond te staan.

Lezinglokaalwacht: Je zorgt dat lezingen op tijd beginnen en eindigen. Daarnaast help je de lezingever met het opstarten van de presentatie en eventueel het aansluiten van een laptop op de beamer. Tijdens de lezing hoef je niet aanwezig te blijven bij het lezinglokaal. Eisen: zelfstandigheid, niet verlegen, assertief

Hoofd-Paddockwacht: Je bent verantwoordelijk voor de paarden van de demogevers in de paddock. Je houdt toezicht op het terrein, en stuurt andere paddockwachten aan. Je wijst demogevers hun paddock en wijst ze de weg naar de showring. Ook zorg je dat demogevers bijtijds richting hun showring vertrekken zodat het programma daar op tijd kan lopen. Bij camaliteiten (ziek paard, ontsnapt paard, of géén paard terwijl we die wel hadden verwacht) neem je contact op met de organisatie. Eisen: min 18 jaar, zelfstandigheid, assertief, durft andere mensen aan te sturen en vind het leuk om naar de paarden te kijken ;)

Hulp-Paddockwacht. Je helpt de hoofd-paddockwacht bij het toezicht houden op de paarden en volgt haar aanwijzingen op. Je taak is, op verantwoording na, hetzelfde als de hoofd-paddockwacht. Eisen: je vind het leuk om naar paarden te kijken.

Stalwacht: Je wijst demogevers hun stal en zorgt dat de demogevers op tijd naar hun showring vertrekken zodat het programma op tijd kan lopen. Verder stuur je nieuwsgierige bezoekers weg en hou je toezicht op de paarden. Bij camaliteiten (ziek paard, ontsnapt paard, of géén paard terwijl we die wel hadden verwacht) neem je contact op met de organisatie. Eisen: min 18 jaar, zelfstandigheid, assertief, durft andere mensen aan te sturen en vind het leuk om naar de paarden te kijken ;)

Catering: Je deelt koffie en thee uit aan standhouders van 1 hal en ook broodjes ed aan vrijwilligers en medewerkers die vast zitten op hun taak zoals ringmeesters en kassa. Eisen: Minimaal 18 jaar, communicatief sterk, vind het leuk om te babbelen met mensen.