De demo's en shows op EquiDay 2019

De volgende trainers en showteams hebben hun deelname al bevestigd:
Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship, 2Lazy7ranch Honey en Beauty, Trailerladen.com, Mireille den Hoed van Takt Academy, Yacintha den Braven, Icelandic Welsh, Parelli Nederland

Het programma wordt telkens aangevuld, tijden zijn nog niet bekend.
00:00-00:30 betekent dat deze demo een half uur duurt.
Het tijdschema maken we uiterlijk eind maart bekend.


Grote ring

Zoë Van Kruiningen ~ The secrets to lightness
Zoë van Kruiningen - Coade van Zoë van Kruiningen - Coade

Grote ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Zoe Coade neckrope dressuur

With Kheelen I will share with you the secrets to building lightness in your communication and day-to-day language. In this particular example I will explain the training of the neck rope and how this is transferred to riding from basics to advanced.

Wie is Zoë van Kruiningen - Coade?
Horse Professional since 2007, Award Winning Author, Poet and now an Influencer. Zoë has much life experience around horses. This includes studying in America and Europe, participating in the Mustang Makeover in Germany, recently starring in the Listening to Horses Movie and much more. She combines Natural Horsemanship & the Academic Art of Riding from basics to high school plus many other disciplines.

Icelandic Welsh ~ Neckrope, Alles kan, maar hoe dan
Iris Weijenberg van Icelandic Welsh

Grote ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Icelandic Welsh neckrope

Springen, dressuur, endurance, working equitation en zelfs horseboarden! Tijdens het rijden met Salvador doe ik alles met enkel een neckrope, en vaak krijg ik daar vragen over. Tijdens mijn demonstratie op Equiday neem ik jullie mee naar mijn wereld zonder teugels en beantwoord ik de meest gestelde vragen over neckrope rijden. Bijvoorbeeld hoe je zelf kan beginnen met neckrope rijden. Ik ga niet alleen dingen vertellen maar ik ga natuurlijk ook wat dingen laten zien. Salvador gaat natuurlijk met mij mee naar Equiday! Kom jij ook kijken?

Wie is Iris?
Mijn naam is Iris Weijenberg maar jullie kennen mij misschien beter onder de naam Icelandic Welsh. Ik geef nu al een paar jaar shows, clinics en lessen samen met mijn pony Salvador. De meeste mensen kennen mij als "dat meisje dat altijd op neckrope rijdt" ;)

Alvast meer zien van Iris?
https://www.youtube.com/watch?v=-3m1GNKoMes&list=PLhzOAfrzlgC-cgV_ajHBy9TNREqgmI_Nn&index=12&t=0s

Featherlight Horsemanship ~ Problem solving demo
Yvet Blockesch van Featherlight Horsemanship

Grote ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Yvet Blokesch featherlight horsemanship training equiday mustang make-over

Vertrouwen op bouwen of herstellen, problemen oplossen bij je paard. Gelukkig komt ze ook weer naar EquiDay! En dit jaar met een héél speciaal aanbod! Tijdens EquiDay gaat Yvet met een voor haar onbekend paard aan de gang, tijdens een trainingssessie in de round pen. Kun je je hiervoor aanmelden? Jazeker! Als jij een uitdaging hebt met je paard, die je niet zelf opgelost krijgt, is DIT JE KANS!

Wie is Yvet Blokesch?
Paarden trainen en zadelmak maken op onze eigen unieke manier

Alvast meer zien van Yvet?
https://www.youtube.com/watch?v=nDvBF3cXrpE

Help with horses ~ Show
Yacintha den Braven van Help with Horses

Grote ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Yacintha den Braven help with horses show equiday

Een unieke en originele show waarvan de mondhoeken omhoog gaan staan. Gevuld met comedy en natuurlijk paarden!

Wie is Yacintha den Braven?
Help with Horses geeft les en ontwikkelt shows in Natural Horsemanship, western en vrijheidsdressuur. De kernwoorden binnen onze werkwijze zijn rust, geduld, wederzijds respect en vertrouwen. Wij werken vanuit het natuurlijke instinct van het paard waardoor de trainingen en lessen voor elk paard uitermate geschikt is. Voor ons is plezier altijd het belangrijkste!

Alvast meer zien van Yacintha?
https://www.youtube.com/watch?v=-pHVe1rkvyc

Kleine ring

Anouk Dahrs ~ Hoe je grondwerk uitdagender maakt
Anouk Dahrs van Anouk Dahrs

Kleine ring ~ 00:00 - 00:00 uur

In deze demonstratie zal Anouk Dahrs 2-star Parelli Professional je leren hoe je je grondwerksessies uitdagender kunt maken. Mis je inspiratie tijdens het grondwerk of heb je het idee dat je op een niveau blijft hangen? Dan is deze demo echt iets voor jou! Anouk zal met haar 4-jarige Oldenburg merrie Grace jullie laten zien hoe zij grondwerk leuk en interessant houdt voor zichzelf en haar paard.

Wie is Anouk?
Anouk Dahrs is sinds 2012 Licensed Parelli Professional daarvoor heeft zij de opleidingen MBO paardenhouderij en HBO commerciële economie & sportmarkering door deze opleidingen heeft Anouk een brede kennis en een hoop ervaring binnen de gehele hippische sector. Ze geeft al jaren fulltime les en haar persoonlijke interesse ligt binnen de paardensport bij dressuur.

Alvast meer zien van Anouk?
http://dahrs.nl/wp-content/uploads/2014/10/anouk2_1.mp4?_=1

Be the better horse ~ Dialoog in de roundpen
Marijke Groos van Be the better horse

Kleine ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Marijke Groos EquiDay

Irwin Insights door Marijke Groos. In deze demonstratie werkt zij met een paard dat zij niet kent. Ze zal laten zien en uitleggen hoe paarden elkaar en ons zien in lichaamstaal en hoe we dat in kunnen zetten in een twee-weg-communicatie in de training.

Wie is Marijke Groos?
Marijke is gecertificeerd Irwin Insights (Chris Irwin) trainer en coach en heeft hem in voorgaande jaren vertaald tijdens zijn demonstraties. 
Al geruime tijd helpt Marijke paarden en hun eigenaren in het hele land om elkaar beter te begrijpen, van verfijning in de communicatie tot het oplossen van grote problemen in de omgang.
Ook is zij oprichter van het platform Be the Better Horse.
 

Clickercoach ~ Trauma oplossen bij paarden
Conrad van Pruijssen van Clickercoach

Kleine ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Conrad pruijssen clickercoach, clickertraining equiday traumas paarden

Steeds minder mensen denken dat clickeren alleen voor kunstjes is, gelukkig wordt het steeds meer tijdens de normale training gebruikt. Wat veel mensen nog niet weten is dat hoe groter het probleem is des te beter clickertraining werkt en zo dus ook bij het oplossen van trauma’s. Bij het oplossen van trauma’s of het nu gaat over het vertrouwen van mensen, dierenarts of hoefsmid handelingen, dagelijkse verzorging of angsten in het algemeen, moet je invulling geven aan de 3 basisbehoeftes: relatie, autonomie en competentie. Clickertraining heeft deze 3 basisbehoeftes in gebakken en houdt hier dus als automatisch rekening mee. Dat is de reden dat je met clickertraining heel snel dit soort trauma’s blijvend kunt wegnemen. In de demo ‘trauma training’ laat ik bij 1, 2 of 3 paarden zien hoe dit werkt. P.s. De organisatie van Equiday zoekt nog een drietal paarden, met een ‘licht’ trauma, zodat ik het gehele proces van A t/m Z kan laten zien.

Wie is Conrad?

Conrad van Pruijssen studeerde gedragswetenschappen voor dieren en werkte daarna in het bedrijfsleven als coach, trainer en spreker om mensen te laten excelleren. Hij zet zijn expertise nu in binnen zijn twee bedrijven Clickercoach, voor het trainen van mensen met paarden, en Happy Parents Happy Kids, voor het trainen van mensen met kinderen. In beide gevallen gaat het om op zoek te gaan naar de intrinsieke motivatie en deze te versterken. Zodat zowel paarden als kinderen graag doen wat we aan ze vragen, niet omdat ze moeten maar omdat ze willen. ‘Bij paarden click ik eerst voor wat ik krijg en dan voor wat ik wil. Bij mensen geef ik eerst wat ze vragen en daarna wat ze nodig hebben.’

Positive horsemanship ~Gedrag aanleren door positief bekrachtigen
Nikki van olst van Positive Horsemanship

Kleine ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Nikki van olst vrijheidsdressuur equiday paarden training

Loop je vast met vrijheidsdressuur, of heb je geen idee waar te beginnen? In deze open les gaan we vanuit positief trainen kijken naar een oplossing!

Wie is Nikki van Olst?
Nikki van Olst heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring met vrijheidsdressuur en traint daarnaast paarden binnen de klassieke dressuur. In September 2019 studeert zij af als rijkunstig instructeur. Door het positief trainen door te voeren in de dagelijkse training van je paard, kun je op een leuke en fijne manier werken en doelen behalen.

Zoë van Kruiningen ~ How to better your basics
Zoë van Kruiningen - Coade van Zoë van Kruiningen - Coade

Kleine ring ~ 00:00 - 00:00 uur

Zoë Coade neckrope dressuur

With Kheelen my 9 year old Connemara, I will share with you some great tips how to work on your basics and progress in you language and communication from baby-steps to high school.

Wie is Zoë Coade?
Horse Professional since 2007, Award Winning Author, Poet and now an Influencer. Zoë has much life experience around horses. This includes studying in America and Europe, participating in the Mustang Makeover in Germany, recently starring in the Listening to Horses Movie and much more. She combines Natural Horsemanship & the Academic Art of Riding from basics to high school plus many other disciplines.

Be with me, connect with your horse
Vladimir Mustakerski

Kleine ring ~ 00:00 - 00:50 uur

Vladimir Mustakerski horseman

Vladimir is een markante horseman uit Bulgarije. Zijn manier met paarden om gaan is heel natuurlijk, soft en krachtig. Hij vraagt vriendschap en de paarden kiezen voor samenwerking. Het connecten (Be with me) met een paard is de sterke basis om alle volgende stappen met meer succes te kunnen zetten. De mensen die hem eerder aan het werk gezien hebben waren allemaal onder de indruk. Neckrope.

Zijn eigen paarden rijdt hij allemaal op een neckrope. Bij hem thuis, in Bulgarije, kun je op ruitervakantie komen, rijden op neckrope en leren boogschieten.
Bekijk hier een filmpje van Vladimir, over hoe hij leeft en met zijn paarden omgaat. https://youtu.be/cIyLnC1JLyU?t=190

*Voor deze demonstratie kun je jouw paard aanmelden!