De demo's en shows op EquiDay 2019

Het showprogramma is rond! Bekijk hier de indeling en maak alvast je eigen lijstje met niet-te-missen demo's

Het showprogramma neemt bij EquiDay een heel belangrijke plek in, op het evenement. Ons doel is om onze bezoekers iets te leren of te inspireren en dat bereiken we door een dubbel doorlopend programma te bieden met shows en demonstraties.
Geen tunnelvisies, geen nadruk op 1 methode of denkwijze, maar een open mind voor nieuwe en onbekende ideeën en methodes.

Ook deze editie hebben we weer een prachtig programma klaarliggen. In 1 showring worden kortere demonstraties gegeven ter introductie van diverse methodes en visies. In de andere showring duren de demonstraties langer zodat er meer verdieping mogelijk is.

Alle demonstraties zijn te beluisteren via de speakers, maar OOK door te streamen met je telefoon via een speciale app.


Grote ring

De Ruiterschool ~ Rijden met (Franklin)ballen
Janneke Jansen van De Ruiterschool

Grote ring ~ 10:00 - 10:30 uur

Franklinballen ruiterschool Janneke Jansen van Dongen EquiDay

Alleen voor Ruiters met Ballen!
Krijg een betere zit met behulp van de Franklin Ballen. De Franklin Methode® helpt je als ruiter om positieve veranderingen in het zenuwstelsel te maken. Dit zorgt voor nieuwe bewegingspatronen die je helpen om stiller te zitten en bewegingen makkelijker te volgen; een onafhankelijke zit. Meer informatie voor je zenuwstelsel zorgt voor een betere navigatie in je hersenen en een betere coördinatie. Tijdens deze demo gaan we werken aan een betere houding met behulp van de Franklin Ballen op én naast het paard.

Deelnemer: Renske met Kaatje
Graag zou ik aan deze demo mee willen doen om mijn zit te verbeteren. Ik merk dat mijn pony veel beter gaat lopen als ik correct zit. Mijn problemen zijn o.a. voorover zitten, scheef zitten en wiebelbenen.

Wie is Janneke Jansen?
Janneke Jansen is Hippisch SportOefentherapeut en Houding en Zit Specialist. Als gecertificeerd Franklin Method® Equestrian instructeur helpt ze ruiters met en zonder klachten naar een betere houding en balans in het zadel, onder andere met behulp van de Franklin ballen en banden. Haar achtergrond als Cesatherapeut en kennis van Natural Horsemanship zorgen voor een unieke benadering van houding en zit.

Alvast meer zien van Janneke Jansen?
https://www.youtube.com/watch?v=8usuXr89490

Finale NK video dressuur op neckrope
9 combinaties van WeAllRide

Grote ring ~ 10:30 - 11:45 uur

logo WeAllRide

De finale van de online competitie die de afgelopen 3 maanden heeft plaatsgevonden. WeAllRide heeft speciaal voor het rijden op neckrope 3 nieuwe dressuurproeven ontwikkeld. De beste 3 deelnemers in elke klasse verschijnen vandaag aan de start. Zij laten je zien, dat het prima mogelijk is zonder teugels dressuur te rijden.

Zoë Van Kruiningen ~ The secrets to lightness
Zoë van Kruiningen - Coade

Grote ring ~ 11:45 - 12:15 uur

Zoe Coade neckrope dressuur

With Kheelen I will share with you the secrets to building lightness in your communication and day-to-day language. In this particular example I will explain the training of the neck rope and how this is transferred to riding from basics to advanced.

Wie is Zoë van Kruiningen - Coade?
Horse Professional since 2007, Award Winning Author, Poet and now an Influencer. Zoë has much life experience around horses. This includes studying in America and Europe, participating in the Mustang Makeover in Germany, recently starring in the Listening to Horses Movie and much more. She combines Natural Horsemanship & the Academic Art of Riding from basics to high school plus many other disciplines.

Prijsuitreiking
WeAllRide

Grote ring ~ 12:15 - 12:30 uur

logo weallride

Prijsuitreiking met alle deelnemers van het NK videorijden Neckrope dressuur

Icelandic Welsh ~ Neckrope, Alles kan, maar hoe dan
Iris Weijenberg van Icelandic Welsh

Grote ring ~ 12:30 - 13:00 uur

Icelandic Welsh neckrope

Springen, dressuur, endurance, working equitation en zelfs horseboarden! Tijdens het rijden met Salvador doe ik alles met enkel een neckrope, en vaak krijg ik daar vragen over. Tijdens mijn demonstratie op Equiday neem ik jullie mee naar mijn wereld zonder teugels en beantwoord ik de meest gestelde vragen over neckrope rijden. Bijvoorbeeld hoe je zelf kan beginnen met neckrope rijden. Ik ga niet alleen dingen vertellen maar ik ga natuurlijk ook wat dingen laten zien. Salvador gaat natuurlijk met mij mee naar Equiday! Kom jij ook kijken?

Wie is Iris?
Mijn naam is Iris Weijenberg maar jullie kennen mij misschien beter onder de naam Icelandic Welsh. Ik geef nu al een paar jaar shows, clinics en lessen samen met mijn pony Salvador. De meeste mensen kennen mij als "dat meisje dat altijd op neckrope rijdt" ;)

Alvast meer zien van Iris?
https://www.youtube.com/watch?v=-3m1GNKoMes&list=PLhzOAfrzlgC-cgV_ajHBy9TNREqgmI_Nn&index=12&t=0s

TAKT-Academy ~ Een Fries van revalidatiepaard naar sportpaard
Mireille den Hoed

Grote ring ~ 13:00 - 13:45 uur

TAKT academy, equiday mireille den hoed demonstratie

Kan een Fries met lengte in de hals gereden worden?
jazeker! Mireille den Hoed laat in de demo zien hoe de 7-jarige Friese ruin Jinse (Gjalt x Oltman) deze lengte pakt.
Deed hij dit altijd al? Zeker niet. Dit revalidatiepaard had op deze leeftijd al met veel problemen te kampen, door onwetendheid en verkeerde trainingsmethoden. Met de juiste medische begeleiding en fysieke training is hij nu op weg om een fijn sportpaard te worden. Kijk en luister naar zijn verhaal: https://www.stalmireille.nl/in-training/momenteel/jinse

Wie is Mireille den Hoed?
Mireille den Hoed (TAKT Academy) staat bekend als een geweldige dressuurinstructrice. Ze geeft duidelijke uitleg over het in balans rijden en longeren van je paard. Nageeflijkheid wordt daarbij niet afgedwongen maar ontstaat vanuit balans en activiteit. Mireille geeft al jaren privéles, workshops en
trainingen. Ze runt samen met haar vrouw Anja Lauterbach de revalidatie-, trainings- en pensionstal Stal Mireille. Longeren zonder hulpteugels is echt een specialisme van Mireille. 

Snuitable ~ Working Equitation
Romy Huisman van Snuitable

Grote ring ~ 13:45 - 14:30 uur

Over welke vaardigheden moet een goed Working Equitation paard beschikken? Voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts, snel, wachten, dapper en betrouwbaar. Hoe kan je dit op een logische en leuke manier trainen? Kijk mee tijdens de training van mijn 6 jarige paard die ik aan het opleiden ben voor het hoogste niveau Working Equitation.

Wie is Romy Huisman?
Romy Huisman is online bekend van haar YouTube kanaal Snuitable. Daarnaast werkt zij fulltime als instructeur en paardentrainer. Haar specialisatie ligt in de dressuur, Working Equitation en het dressuurmatig werken aan de hand.

Ayuda ~ Show
Yacintha den Braven van Help with Horses

Grote ring ~ 14:30 - 14:45 uur

Yacintha den Braven help with horses show equiday

Kijk mee "achter de schermen" naar hoe wij onze show voorbereiden! Terwijl de paarden worden klaar gemaakt, maakt de groom Kevinski er één grote bende van waardoor de show mogelijk niet door kan gaan.
Een komische show met een verrassende finale act!

Wie is Yacintha den Braven?
Help with Horses geeft les en ontwikkelt shows in Natural Horsemanship, western en vrijheidsdressuur. De kernwoorden binnen onze werkwijze zijn rust, geduld, wederzijds respect en vertrouwen. Wij werken vanuit het natuurlijke instinct van het paard waardoor de trainingen en lessen voor elk paard uitermate geschikt is. Voor ons is plezier altijd het belangrijkste!

Alvast meer zien van Yacintha?
https://www.youtube.com/watch?v=-pHVe1rkvyc

Gelukkige ruiter academie ~ De gelukkige ruiter
Monya Spijkhoven van Gelukkige ruiter academie

Grote ring ~ 14:45 - 15:15 uur

Gelukkige ruiter academie monya spijkhoven equiday angst demonstratie

Weg met angst, onzekerheid en gebrek aan zelfvertrouwen! Leer je eigen koers te varen, je eigen beslissingen te nemen en op jezelf te vertrouwen. Als wij het kunnen kan jij het ook!

Deelnemer: Gaëlle met Vunny
Met Vunny doe ik vnl grondwerk en men ik. Rijden staat ook op de planning maar door onzekerheid van mezelf stel ik dit steeds uit. Ik heb hem al bereden maar mijn angst en onzekerheden voelt hij aan en hierdoor is dit steeds moeilijker. Meer als een keer reeds rodeo gedaan met hem wat de stress en de drempel om te gaan rijden steeds meer verhoogt.

Over Monya:
In mijn 30 jaar ervaring als trainer, instructeur en coach heb ik alles gezien, meegemaakt en gevoeld waar ruiters mee dealen. Daarom heb ik samen met andere docenten de Gelukkige Ruiter Academie opgericht. De opleider die iedere paardenliefhebber ondersteunt in het vinden van zijn of haar optimale mogelijkheden, kracht en waarden.

WOW Werken aan Optimaal paard Welzijn, niet makkelijker, wel leuker!
Anne Muller van Akasha College

Grote ring ~ 15:15 - 16:00 uur

Anne Muller Akasha EquiDay


WOW staat voor praktische instructie handvatten voor Werken aan Optimaal paard Welzijn. In een tijd waarin mensen genieten van meer welvaart veranderd ook de manier waarop we kijken naar het welzijn van het gereden paard. Hoe verbeter je concreet het welbevinden van het paard? Door wetenschappelijke inzichten toe te passen kan iedereen (meer of minder ervaren) een groot verschil maken in hoe het paard zijn omgeving, een training of een rustig ritje in het bos ervaart. Met een beetje hulp van onze GRATIS WOW poster en de Eerlijk Spel kaarten kan je een training aantrekkelijker, zelfs leuker maken voor de paarden. Niet alleen paarden, maar ook de mensen die er dagelijks mee omgaan, kunnen zelf de meerwaarde ervaren van een verbeterd wederzijds begrip.

Deelnemer: Anne met Olga
Ik heb het idee dat ik bij mijn friese merrie vaak moet remmen omdat ze steeds onder me uitloopt. Graag zou ik hier in veel subtieler willen worden omdat ik haar niet steeds wil belemmeren en storen aan haar hoofd. Zodra we daar een beetje communicatie mee vinden is het fijner rijden voor beide.

Deelnemer: Chanel met Kendal
Ik moet mijn paard veel aandrijven, vooral tijdens het draven in de bak. ik wil hier graag hulp bij. Ik loop hier al 6 jaar tegen aan.

Over Anne:
Anne Muller, (instructeur) 24 jaar geleden besloot zij op zoek te gaan naar 'eerlijke arbeidsvoorwaarden' voor (manege)paarden. Het heeft even tijd gekost maar met Machteld van Dierendonck (klinisch etholoog) ontwikkelde ze uiteindelijk het WOW concept. Er is nu een poster, er zijn Eerlijk Spel Kaarten, richtlijnen voor Lesgevers en meer. Het WOW project mocht maar liefst twee Awards op haar naam zetten: ISES Poster Award 2019 en de Green Equine Innovation Award 2019. Het volgende project van WOW heet Welzijn Op Wedstrijd, we trekken er zo'n twee jaar voor uit. Ook Welzijn Onder Weg en Welzijn Op Woonplek gaan in de toekomst worden ontwikkeld. Samen met Andrew Mclean werken we aan WOW E-learning.

Featherlight Horsemanship ~ Problem solving demo
Yvet Blokesch van Featherlight Horsemanship

Grote ring ~ 16:00 - 17:00 uur

Yvet Blokesch featherlight horsemanship training equiday mustang make-over

Vertrouwen op bouwen of herstellen, problemen oplossen bij je paard. Gelukkig komt ze ook weer naar EquiDay! En dit jaar met een héél speciaal aanbod! Tijdens EquiDay gaat Yvet met een voor haar onbekend paard aan de gang, tijdens een trainingssessie in de round pen. Kun je je hiervoor aanmelden? Jazeker! Als jij een uitdaging hebt met je paard, die je niet zelf opgelost krijgt, is DIT JE KANS!
Klik hier om je paard op te geven


Wie is Yvet Blokesch?
Paarden trainen en zadelmak maken op onze eigen unieke manier

Alvast meer zien van Yvet?
https://www.youtube.com/watch?v=nDvBF3cXrpE

Kleine ring

All wrapped up ~ Bodywraps uit Tellington TTouch
Simone Jellema van Feel4Horses

Kleine ring ~ 10:15 - 10:45 uur

Bodywraps

Tellington TTouch® werk helpt het paard fysiek, psychisch en emotioneel in evenwicht te komen en moedigt aan om na te denken in plaats van alleen op externe stimuli te reageren. Een onderdeel van Tellington TTouch is het gebruik van Body Wraps Body Wraps geven het paard een verhoogde zelfbewustwording en verhogen daarmee het zelfvertrouwen en balans. Het werken met body wraps biedt uiteenlopende voordelen zoals: Het creëert grenzen om een paard te helpen rustiger te staan bij de veearts of hoefsmid. Het helpt het paard zijn balans te houden bij de hoefsmid of op de trailer. Het verbindt de voor- en achterhand en verbeterd gangen. Het verbeterd de lichaamshouding. Het helpt paarden die gespannen zijn of snel schrikken of nerveus zijn voor geluiden en objecten achter hen. Het helpt claustrofobische paarden om te gaan met het betreden van kleine ruimtes zoals trailers, smalle doorgangen. Leert een veulen om geleid te worden of rustig te staan zonder halster of vast te binden. Biedt een gevoel van veiligheid in elke situatie. Body Wraps zijn zowel met Bodywork, Grondwerk en Rijden te gebruiken. 

Clickercoach ~ Trauma oplossen bij paarden
Conrad van Pruijssen van Clickercoach

Kleine ring ~ 10:45 - 11:30 uur

Conrad pruijssen clickercoach, clickertraining equiday traumas paarden

Steeds minder mensen denken dat clickeren alleen voor kunstjes is, gelukkig wordt het steeds meer tijdens de normale training gebruikt. Wat veel mensen nog niet weten is dat hoe groter het probleem is des te beter clickertraining werkt en zo dus ook bij het oplossen van trauma’s. Bij het oplossen van trauma’s of het nu gaat over het vertrouwen van mensen, dierenarts of hoefsmid handelingen, dagelijkse verzorging of angsten in het algemeen, moet je invulling geven aan de 3 basisbehoeftes: relatie, autonomie en competentie. Clickertraining heeft deze 3 basisbehoeftes in gebakken en houdt hier dus als automatisch rekening mee. Dat is de reden dat je met clickertraining heel snel dit soort trauma’s blijvend kunt wegnemen. In de demo ‘trauma training’ laat ik bij 1, 2 of 3 paarden zien hoe dit werkt. P.s. De organisatie van Equiday zoekt nog een drietal paarden, met een ‘licht’ trauma, zodat ik het gehele proces van A t/m Z kan laten zien.
Klik hier om je paard op te geven

Wie is Conrad?

Conrad van Pruijssen studeerde gedragswetenschappen voor dieren en werkte daarna in het bedrijfsleven als coach, trainer en spreker om mensen te laten excelleren. Hij zet zijn expertise nu in binnen zijn twee bedrijven Clickercoach, voor het trainen van mensen met paarden, en Happy Parents Happy Kids, voor het trainen van mensen met kinderen. In beide gevallen gaat het om op zoek te gaan naar de intrinsieke motivatie en deze te versterken. Zodat zowel paarden als kinderen graag doen wat we aan ze vragen, niet omdat ze moeten maar omdat ze willen. ‘Bij paarden click ik eerst voor wat ik krijg en dan voor wat ik wil. Bij mensen geef ik eerst wat ze vragen en daarna wat ze nodig hebben.’

Longeren kun je leren!
Nikki van Olst van VisibreTeam - Positive Horsemanship

Kleine ring ~ 11:30 - 12:00 uur

Nikki van Olst longeren

Longeren is stiekem nog een vak apart... In deze demonstratie zal ik met een onbekende combinatie werken aan de enkele longe aan de kaptoom. Wat is er mogelijk? Waar let je op? En hoe pas je dit thuis toe in de praktijk?

Deelnemer: Dahlia met Amado

Over Nikki van Olst?
Naast het vrijheidsdressuur, ben ik inmiddels ook al weer een aantal jaar in de klassieke dressuur! Het vrijheidsdressuur, werken in de hand, longeren en rijden zou er ten alle tijden aan bij moeten dragen dat je paard fit en happy is. "Positief trainen" staat bij mij voorop!

Be with me, connect with your horse
Vladimir Mustakerski

Kleine ring ~ 12:00 - 13:00 uur

Vladimir Mustakerski horseman

Vladimir is een markante horseman uit Bulgarije. Zijn manier met paarden om gaan is heel natuurlijk, soft en krachtig. Hij vraagt vriendschap en de paarden kiezen voor samenwerking. Het connecten (Be with me) met een paard is de sterke basis om alle volgende stappen met meer succes te kunnen zetten. De mensen die hem eerder aan het werk gezien hebben waren allemaal onder de indruk. Neckrope.

Zijn eigen paarden rijdt hij allemaal op een neckrope. Bij hem thuis, in Bulgarije, kun je op ruitervakantie komen, rijden op neckrope en leren boogschieten.
Bekijk hier een filmpje van Vladimir, over hoe hij leeft en met zijn paarden omgaat. https://youtu.be/cIyLnC1JLyU?t=190

Deelnemer: Elise met Essential
Mijn paard is een arabische volbloed ruin. Eentje die heel gevoelig is en voor het minste in zijn stress overgaat. Ik moet met heel lichte signalen werken omdat hij zo gevoelig is. Ik zou heel graag willen zien hoeveel je met hem kan doen wanneer er iemand mee werkt die paardentaal veel beter kent dan mijzelf!

Anouk Dahrs ~ Hoe je grondwerk uitdagender maakt
Anouk Dahrs van Anouk Dahrs

Kleine ring ~ 13:00 - 13:30 uur

In deze demonstratie zal Anouk Dahrs 2-star Parelli Professional je leren hoe je je grondwerksessies uitdagender kunt maken. Mis je inspiratie tijdens het grondwerk of heb je het idee dat je op een niveau blijft hangen? Dan is deze demo echt iets voor jou! Anouk zal met haar 4-jarige Oldenburg merrie Grace jullie laten zien hoe zij grondwerk leuk en interessant houdt voor zichzelf en haar paard.

Wie is Anouk?
Anouk Dahrs is sinds 2012 Licensed Parelli Professional daarvoor heeft zij de opleidingen MBO paardenhouderij en HBO commerciële economie & sportmarkering door deze opleidingen heeft Anouk een brede kennis en een hoop ervaring binnen de gehele hippische sector. Ze geeft al jaren fulltime les en haar persoonlijke interesse ligt binnen de paardensport bij dressuur.

Alvast meer zien van Anouk?
http://dahrs.nl/wp-content/uploads/2014/10/anouk2_1.mp4?_=1

Be the better horse ~ Dialoog in de roundpen
Marijke Groos van Be the better horse

Kleine ring ~ 13:30 - 14:00 uur

Marijke Groos EquiDay

Irwin Insights door Marijke Groos. In deze demonstratie werkt zij met een paard dat zij niet kent. Ze zal laten zien en uitleggen hoe paarden elkaar en ons zien in lichaamstaal en hoe we dat in kunnen zetten in een twee-weg-communicatie in de training.
Klik hier om je paard op te geven

Wie is Marijke Groos?
Marijke is gecertificeerd Irwin Insights (Chris Irwin) trainer en coach en heeft hem in voorgaande jaren vertaald tijdens zijn demonstraties. 
Al geruime tijd helpt Marijke paarden en hun eigenaren in het hele land om elkaar beter te begrijpen, van verfijning in de communicatie tot het oplossen van grote problemen in de omgang.
Ook is zij oprichter van het platform Be the Better Horse.
 

Zoë van Kruiningen ~ How to better your basics
Zoë van Kruiningen - Coade van Zoë van Kruiningen - Coade

Kleine ring ~ 14:00 - 14:30 uur

Zoë Coade neckrope dressuur

With Kheelen my 9 year old Connemara, I will share with you some great tips how to work on your basics and progress in you language and communication from baby-steps to high school.

Wie is Zoë Coade?
Horse Professional since 2007, Award Winning Author, Poet and now an Influencer. Zoë has much life experience around horses. This includes studying in America and Europe, participating in the Mustang Makeover in Germany, recently starring in the Listening to Horses Movie and much more. She combines Natural Horsemanship & the Academic Art of Riding from basics to high school plus many other disciplines.

Praktisch Uurtje
Verschillende demogevers

Kleine ring ~ 14:30 - 15:30 uur

3 trainers krijgen elk 20 minuten om een praktische oefening stap-voor-stap uit te leggen.

14:30u Conrad van Pruijssen: je paard zélf zijn halster of hoofdstel aan laten doen, zo eenvoudig leer je dat aan

14:50u Anouk Dahrs: achterwaarts aan de staart, dat komt op onverwachte momenten nog goed van pas!

15:10u Eva Lazet: Touch it! Goed om angsten te overwinnen, focus te verbeteren en om positieve neuronenpaadjes in de hersenen te leggen via het zoek-systeem.

Do's en Don s grondwerk met oog op biomechanica en emoties
Eva Lazet van Ponytales

Kleine ring ~ 15:30 - 16:00 uur

Eva Lazet en Fenna

Grondwerk is de basis voor alles wat je met je paard wil gaan doen, en gelukkig weten steeds meer mensen dat. Maar kun je zomaar alles aan je paard vragen? Kan een paard wel iedere gevraagde beweging uitvoeren zonder dat dit misschien schade veroorzaakt aan het lijf? En op welke manier kun je grondwerk gymnastiserend inzetten? Of je paard voorbereiden op de discipline die je voor ogen hebt?
Tijdens de demonstratie laat ik je meekijken naar wat er gebeurd in het paardenlijf, ik geef tips waar je op kunt letten en hoe je een plan kunt maken om progressief bezig te zijn.

Over Eva:

Eva is sinds 2017 gediplomeerd lange teugel-instructeur, maar op gebied van horsemanship draait ze al heel wat jaren langer mee. Momenteel ligt haar passie vooral bij duurzame dressuur en paardenpsychologie. Ze geeft lessen en clinics met diverse onderwerpen (werk a/d hand of a/d lange teugel, dubbele longe, grondwerk, en rijden) maar altijd 'for the horse.' Ook traint ze met veel plezier paarden van anderen, om bijvoorbeeld een goede basis te leggen, een trauma op te lossen, of als (gymnastiserende) onderhoudstraining.

Positive horsemanship ~Gedrag aanleren door positief bekrachtigen
Nikki van olst van Positive Horsemanship

Kleine ring ~ 16:00 - 16:30 uur

Nikki van olst vrijheidsdressuur equiday paarden training

Loop je vast met vrijheidsdressuur, of wil je weten wat er beter kan? In deze open les gaan we vanuit positief trainen kijken naar een oplossing!

Deelnemer: Dahlia en Amado
Ik ben zelf al een jaar of 2 bezig met het aanleren van vrijheidsdressuur bij mijn pony. We zijn best ver gekomen, momenteel ben ik bezig met dingen van de spaanse rijschool; zoals bijvoorbeeld de spaanse draf. Dit zijn prachtige oefeningen maar moeten wel correct aangeleerd worden en dat wil ik graag samen leren met mijn pony. Nikki is dan ook 1 van de weinige mensen die hier meer over weten en ik denk dat dit ook enorm interessant kan zijn voor andere mensen om hier meer over te leren. Helaas woont nikki voor mij te ver weg voor regelmatig lessen, maar nu ze in de buurt komt lijkt het mij super om hieraan mee te doen met mijn pony!

Wie is Nikki van Olst?
Nikki van Olst heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring met vrijheidsdressuur en traint daarnaast paarden binnen de klassieke dressuur. In September 2019 studeert zij af als rijkunstig instructeur. Door het positief trainen door te voeren in de dagelijkse training van je paard, kun je op een leuke en fijne manier werken en doelen behalen.

Workshop - Zelfverzekerd paardrijden met Rots en Water
Janneke Valkering van Enjoy2Ride

Kleine ring ~ 16:30 - 17:00 uur

Enjoy2ride Equiday angst paardrijden

Ervaar jij veel spanning of angst op of naast het paard? Durf je niet meer met je paard naar buiten, of misschien durf je er niet eens meer op. Schroom niet. Jij bent echt niet de enige! Ik wil je uitnodigen om geen genoegen te nemen met minder. Jij hoort alles met je paard te kunnen doen wat jullie maar zouden willen. En dat kan! Ik geloof dat alle oplossingen al in jouw zitten. Je moet ze alleen nog vinden.

Rots en Water is een effectieve methode om in balans te komen en datgene weer te doen wat je het allerliefste doet! Uit het hoofd in het lijf. Het leert je omgaan met stressvolle situaties die jij op en naast het paard ervaart. Je leert wat jouw manier van communiceren is, en hoe anderen (paarden) daarop reageren.

Tijdens de demo laat ik jullie kennis maken met Rots en Water en ervaar je de kracht! Rots en Water is een onderdeel van mijn training en coaching. Kom vooral meedoen als je nieuwsgierig bent!

Over Janneke:
Janneke heeft ruim 10 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt en rijd al 25 jaar paard. Zij is SKJ geregistreerd en is geïnspireerd om ruiters volop te laten genieten van het paardrijden.

Haar kennis en ervaring heeft zij gebundeld en hiermee traint zij mensen om zelfverzekerd op het paard te zitten. Janneke gelooft dat iedereen zelf de oplossing voor zijn/haar probleem heeft. Zij helpt de ruiters te kijken naar wat het beste voor hen werkt en hoe zij zelf de angst bij het rijden kunnen overwinnen.