De demo's en shows op EquiDay 2023

Het showprogramma neemt op EquiDay een heel belangrijke plek in.
Ons doel is om onze bezoekers iets te leren of te inspireren en dat bereiken we door dit jaar in maarliefst 4 ringen een doorlopend programma te bieden met shows en demonstraties.
Geen tunnelvisies, geen nadruk op 1 methode of denkwijze, maar een open mind voor nieuwe en onbekende ideeën en methodes.


Hal A ~ Amaliahal

Werk aan de hand: Voor elk ras en leeftijd
Nikki van Olst van VisibreTeam

Hal A ~ 10:15 - 10:45 uur

Nikki van Olst VisibreTeam

Plezier en gymnastiseren kunnen hand in hand gaan! Tijdens onze demonstraties werk in de hand en vrijheidsdressuur zullen er verschillende oefeningen aan bod komen. Waar loop je tegen aan? Waar kun je aan werken? En wat voor positief effect heeft het op je paard?

Over Nikki:

Naast dat ik mijn 'doorbraak' heb gemaakt in het vrijheidsdressuur, ben ik dol op het gymnastiseren van paarden. Niet alleen door de oefeningen zoals we die uit het vrijheidsdressuur kennen, maar ook uit de klassieke rijkunst! Het samenwerken, verder helpen van mens&paard en het beste uit een combinatie halen is waar mijn passie ligt.

Zit beter in het zadel met de Franklin Methode
Janneke Jansen van Franklin Method Equestrian ft. De Ruiterschool

Hal A ~ 10:45 - 11:15 uur

Janneke Jansen Franklin

Met behulp van de Franklin Methode en de Franklin Ballen wordt je je bewust van je houding en beweging in het zadel. Je kunt niet veranderen wat je niet voelt, dus een betere houding begint altijd met lichaamsbewustzijn. Hier gaan we tijdens deze demo aan werken.

Over Janneke:
Janneke Jansen is Franklin Method Equestrian 3* Trainer, Franklin Method level 2 Educator en Fascia Trainer. Als Hippisch SportOefentherapeut werkt zij al jaren met ruiters van allerlei disciplines en niveaus aan een betere houding en beweging in het zadel.

Blokkadevrij Trainen in hart, mind en body
Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United

Hal A ~ 11:15 - 11:45 uur

Liesbeth Jorna

In deze demonstratieles neemt Liesbeth Jorna je mee in het Blokkadevrij Trainen. Blokkadevrij Trainen betekent dat we het hele paard - en de ruiter! - trainen: lichaam, verstand en zelfvertrouwen. Zodat je paard niet alleen KAN doen wat je vraagt maar het ook WIL doen. Zodat hij fit, gezond en sterk wordt, ons begrijpt en meedenkt, vol zelfvertrouwen is en zich goed voelt.

Over Liesbeth:
Liesbeth Jorna is grondlegger van Sport & Horsemanship United en Licensed Dressage Naturally Instructor (met Karen Rohlf). Zij is een unieke en positieve coach voor zowel paard als ruiter. Haar missie is jou te leren hoe je zelfstandig je paard kan opleiden en trainen op een paardvriendelijke en gezonde manier. Blij en Blokkadevrij!
Ze geeft je de kennis en de vaardigheden en leert je WAT te doen, WAAROM en HOE. Wat zij het liefste doet is jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt! Iedereen met een eigen paard is welkom in de jaaropleidingen en trainingsweken: van recreatieruiter tot en met Grand-Prix. Via live "long-distance lessen" begeleid zij ruiters over de hele wereld, van België tot Nieuw Zeeland en Moskou tot Martinique.
Kijk alvast op de website voor een GRATIS FILM en de Jump&Play Challenge

Van Lateraal naar Zuivere 4-takt
Temba Burrill van Connecting Gaits

Hal A ~ 11:45 - 12:15 uur

Temba Burrill Connecting Gaits

We gaan tijdens deze demonstratie leren kijken naar de beweging van een gangenpaard. Hierna heb je geleerd wat lateraal is en hoe het er uit ziet. Wat je in grote lijnen kan doen om naar een soepele fijne 4-takt te rijden. Natuurlijk laat ik je ook zien wat een 4-takt is. Ook ga je kijken naar de beweging van de ruiter. Hoe zit de ruiter en welke beweging maakt de ruiter bij welke gang.

Over Temba:
Ik ben gecertificeerd gangenpaardentrainer en -instructeur. Inmiddels heb ik ruim 25 jaar ervaring met gangenpaarden. Met een holistische kijk en een gezonde dosis intuïtie help ik gangenpaardeneigenaren hun paard nog beter te leren begrijpen en te trainen.

Openbare les Parelli
Aniek Pieterse - Parelli Professional van Easyhorses

Hal A ~ 12:15 - 12:45 uur

Aniek Pieterse - Parelli Professional

Samen met je paard verder groeien met behulp van obstakels en het hebben van een plan. Zo kun je de connectie verbeteren en intussen veel plezier samen met je paard hebben.

Over Aniek:
Aniek is sinds 2010 een Parelli Professional en is al vanaf jongs af aan met paarden bezig. Zij heeft al vele jaren ervaring met paarden en paarden gedrag. Ze geniet van het laten groeien van de band tussen paard en zijn/ haar eigenaar en doet dan ook haar uiterste best voor haar klanten en hun paardenvrienden.

Een juiste start: benaderen en optuigen
Marijke Groos van Be the Better Horse

Hal A ~ 12:45 - 13:15 uur

Marijke Groos Be the Better Horse

Je paard die wegloopt of wegdraait wanneer je aan komt met zijn spullen, een zwiep met de staart, oren naar achteren, bijten en singelnijd. Het hoofd omhoog wanneer je het hoofdstel in wilt doen.

Marijke legt uit en laat zien hoe wij deze reacties per ongeluk veroorzaken en wat je kunt veranderen aan jezelf om je paard te helpen zich beter te voelen tijdens deze handelingen. 
Voortaan is optuigen makkelijk voor jou en je paard! 

Over Marijke:
Marijke Groos is jarenlang de vertaler geweest van Chris Irwin op de Equiday en de afgelopen jaren verzorgt zij zelf de demonstraties en lezingen.

SamenSpel in een vierkant
Joke, Sarina en Toussaint van eenmetjepaard.com

Hal A ~ 13:15 - 13:45 uur

Een met je paard

Een vierkant biedt veel meer mogelijkheden om mee te spelen dan een cirkel. En grondwerk wordt SamenSpel als je gaat luisteren en fluisteren met je lichaamstaal

Over Één met je paard:
Één met je paard streeft naar samenwerking tussen mens en paard, naar SamenSpel. De aanpassingen die je moet doen zijn vaak kleiner dan je denkt.

NH Challenge deel 2
diverse deelnemers van Eva en Lia

Hal A ~ 14:00 - 14:45 uur

Eva Lazet tijdens NH Challenge

De deelnemers aan de NH Challenge stellen zich voor:


Ilse van Batenburg:
Sjóli en ik kennen elkaar sinds hij 4 jaar was, hij heeft mij destijds uitgezocht.
Ik zou oorspronkelijk een andere IJslander uit een kudde kopen, maar Sjóli kwam steeds naar mij toe; het was toen al een bijzonder contact. Nadat hij was beleerd en wij op pad gingen, bestond rijden  met hem letterlijk uit veel vallen en opstaan.


Via een open dag kwam ik in contact met Natural Horsemanship. Er ging een wereld voor mij open, vooral het stukje horsenality sprak mij erg aan. Ik begrijp Sjóli nu veel beter en ik heb een fantastische vertrouwensband met hem. Als we nu het bos in gaan genieten we samen, niet alleen als ik op hem rijd, maar ook als ik ga mountainbiken en hem meeneem aan een leadrope. We zijn heerlijk samen op pad, dage n elkaar uit en hebben dat stuk respect voor en harmonie met elkaar.

Mexx en Funske
Ik ben Mexx en doe mee met mijn verzorgpaardje Funske. Funske is een mini-appaloosa-zonder-stippen en hij is 15 jaar oud.  Wij vinden het heel leuk om samen nieuwe dingen zoals trucjes en grondwerk oefeningen te leren.
Funske vindt het heel leuk om actief bezig te zijn, dus zodra er sneeuw ligt gaan we buiten sleeën en als het mooi weer is gaan we op pad met het karretje, wandelen of fietsen! 
Een van mijn dromen is dat ik Funske kan laten liggen op commando, daar zijn we nu hard mee aan het oefenen! Verder wil ik gewoon heel graag heel veel plezier maken en leuke dingen met hem doen!

Maaike en Poez
Mijn naam is Maaike en ik heb regelmatig meegedaan met Equiday en de NH Challenge met mijn fjord Sjeubrend. Vandaag ben ik samen met Poez; mijn 6 jarige friesxknabstrupper kruising.  Met haar doet we voor de 2de keer mee met de NH- Challenge. Dit wordt voor Poez ook de 2de keer dat ze in een binnenbak komt met zoveel mensen dus dat zal ze wel een beetje spannend vinden. Naast grondwerk zijn er veel bezig met buitenrijden. Zo zijn we rijdend hierheen gekomen en gaan zo ook weer terug. We doen ook veel aan dressuur. Alles met het doel dat Poez fysiek en mentaal op haar best is en dat we nog vele jaren in goede gezondheid samen kunnen optrekken. 

Cezanne en Zafira
Ik ben Cezanne, en ben eigenaar van Zafire een Volbloed arabier. Ik heb hem al sinds 2012 ik ben 18 jaar oud . Mijn grote voorbeeld is Alicia Burton en het zou een droom zijn om net zoals haar een toffe manier van paardrijden te delen met derest. Namelijk Freeriden

Roosmarijn en Gavantos:
In 2018 kochten mijn zus en ik Gavantos, of Tosti zoals hij eigenlijk door iedereen genoemd wordt. We zijn begonnen met het traditionele rijden maar bouwden hiermee veel spanning op en haalden hier weinig plezier uit. Via een schriktraining kwamen we, zonder dat ik het eerst doorhad, bij een instructrice academische rijkunst terecht. Daar zijn we begonnen met grondwerk en toen is ons enthousiasme voor werken op de grond ontstaan. We vinden het beide echt geweldig en de mogelijkheid tot variatie is oneindig. Toen we daarna het rijden weer oppakte, was het een wereld van verschil. Het werken in volledige vrijheid vind ik het mooiste wat er is. Onze toekomstdroom is dan ook om in vrijheid alle dressuur oefeningen te kunnen doen, maar daar is nog genoeg in te verbeteren en oefenen, dus voorlopig hoeven we ons nog niet te vervelen.

Isa en Fenna:
Hey iedereen! Mijn naam is Isa en ik ben 20 jaar oud. Samen met Fenna doe ik mee aan de NH challenge. Fenna is een ontzettend lieve Welsh Cob merrie van 24 jaar oud. Ik ken Fenna al ruim 10 jaar lang en heb alles van grondwerk tot rijden van haar (en natuurlijk van Eva!) geleerd.
We doen nu eigenlijk van alles, beiden vinden we springen erg leuk, maar ook rijden we regelmatig buiten, doen we dressuur, grondwerk of werk aan de hand. Met Fenna is het in ieder geval nooit saai. Ze wilt het altijd goed doen en kan lekker fanatiek worden als ze iets doet wat ze leuk vind. Ook is ze erg creatief in het bedenken van haar eigen plannetjes.
Deze uitdaging is vooral voor mij vrij nieuw, buiten een dressuurwedstrijdje heb ik nog nooit eerder ‘in de ring’ gestaan. Gelukkig is Fenna al iets meer ervaren, en er is geen paard welke ik meer vertrouw dan Fenna, dus dat gaat helemaal goed komen. We gaan vooral heel veel lol hebben en hebben er nu al zin in. We hopen jullie allemaal te zien op Equiday, tot dan!

Interactieve Workshop voor iedereen! Zo licht als mogelijk, zo duidelijk als nodig
Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United

Hal A ~ 14:45 - 15:15 uur

Liesbeth Sport & Horsemanship United

Doe mee en stap de ring in!
Leer verfijnd communiceren met lichaamstaal op een manier die je paard verstaat. Zowel op de grond als in het zadel. Want we willen toch allemaal dat ons paard op heel subtiele signalen direct antwoord geeft? Een workshop boordevol waardevolle eye-openers! Aan deze workshop kan iedereen meedoen!

Prijsuitreiking NH Challenge
alle deelnemers van Eva en Lia

Hal A ~ 15:15 - 15:30 uur

NH Challenge

Alle deelnemers aan de NH Challenge verschijnen nog één keer in de ring tijdens de prijsuitreiking.

Dancing with the colours of the wind
Iris Weijenberg van Weij Voor Dier

Hal A ~ 15:30 - 15:45 uur

Iris Weijenberg

Iris en Salvador zijn weer terug op Equiday met hun show "Dancing with the colours of the wind". Deze show wordt begeleid door Walt Disney muziek. Tijdens de show gaat het vooral over samenwerken en plezier hebben. Onderdelen die naar voren komen zijn rijden zonder hoofdstel en werken in vrijheid.

Over Iris:
Mijn naam is Iris Weijenberg en samen met mijn pony Salvador kom ik graag op evenementen om mensen de inspireren op het gebied van samenwerken met je paard. Je kan meer over mij vinden op mijn website www.weijvoordier.nl , daarnaast heeft Salvador zijn eigen Instagram account @icelandic.welsh

Dressuurmatig grondwerk winnaar hghcontest
Romy Huisman van Romy Huisman Instructie / Snuitable

Hal A ~ 15:45 - 16:15 uur

Romy Huisman

Stacey en Thor wonnen de Holland got Horsemanship contest in de categorie amateurs. Haar filmpjes en het commentaar van de vakjury is te lezen op de website van mycompass.horse.
Tijdens deze clinic wordt Stacey geholpen door Romy Huisman en gaan ze aan de slag met dressuurmatig grondwerk.


Over Romy:
Bekend van Social Media onder de naam Snuitable. Meervoudig gediplomeerd instructeur en trainer, gespecialiseerd in Dressuurmatig Grondwerk, Rijden, Working Equitation en Gedrag.

The Magic of Liberty
Daantje Bos van Paardentrainers.nl

Hal A ~ 16:15 - 16:30 uur

Daantje en Kristien

Een spectaculaire show met onze lusitano Leote en American miniature horses Bandito en Chico in complete vrijheid. In deze show laten Daantje en Kristien zien hoe magisch het is om met je paard in liberty te werken en de prachtige band die je daarmee kunt opbouwen.

Over Daantje en Kristien:
Kristien en Daantje zijn moeder-dochter en runnen samen hun bedrijf paardentrainers.nl, waarin zij lesgeven, zadelmak maken, verkeerd aangeleerd gedrag corrigeren, revalideren, werken met paarden op tv- en filmsets en shows & demonstraties geven. Hierbij staat ten alle tijden het welzijn van de paarden voorop en wordt er altijd vanuit een zo positief mogelijk oogpunt getraind.

Huldiging Holland got Horsemanship
volgt van Mycompass.horse

Hal A ~ 16:30 - 16:45 uur

Holland got Horsemanship

volgt

Afscheidsshow van ...
MHC van volgt

Hal A ~ 16:45 - 17:00 uur

Jolanda Adelaar en Super Guus

Volgt

Hal B ~ Beatrixhal

Holland got Horsemanship Kids
Priscilla Otto van SeaSide Horse Adventures

Hal B ~ 10:15 - 10:45 uur

demogever

Holland got Horsemanship finaliste in de categorie Professionals gaat aan de slag met de jongste deelnemers uit de contest. Ze demonstreren de basisbeginselen van Horse Agility en tot slot zal Priscilla met de ervaren Tinker Jack een demo geven.

De jeugd heeft de toekomst! Djenna bereikte als jongste deelnemer de finale van HGH. Ze eindigde op de derde plaats, maar werd door de vakjury gezien als aanstormend talent. Samen met de andere jonge deelnemers Lieke en Isolde zetten ze het plezier in het samenwerken met hulp pony's voorop.
Onder leiding van Priscilla Otto.

R+ training voor jou en je paard
Ananja Jorritsma van ClickerAcademie

Hal B ~ 10:45 - 11:15 uur

Ananja Jorritsma ClickerAcademie

Werken met voerbeloningen (R+) wordt steeds bekender. Toch kan het lastig zijn om ermee te starten, want hoe voorkom je dat je paard veranderd in een wortelbelustend monster? Tijdens deze demo volg je een les clickertraining aan een combinatie die hier net mee start. Vlotte lussen, targetten en beschermd contact, hierna weet je precies hoe dit je gaat helpen. Zodat zowel jij als je paard met plezier met positieve bekrachtiging kunnen samenwerken!

Over Ananja:
Ananja Jorritsma-Stehouwer is gedragstherapeut voor paarden. Daarnaast is ze al 15 jaar met clickertraining bezig: je paard met beloning en uitdagende opdrachten leren wat je van hem verwacht. Haar ervaring zet ze in als instructeur bij de ClickerAcademie: de enige, echte, onvergelijkbaar paardvriendelijke opleiding. Daarnaast zet ze zich met Effectief Trainen in om jou met plezier en een snufje leertheorie je paard te leren trainen en helpt ze paarden met angst voor de bekapper of dierenarts.

Spektakel met Daantje en haar mini`s
Daantje Bos van Paardentrainers.nl

Hal B ~ 11:15 - 11:30 uur

Daantje Bos minipaardjes

In deze show zal Daantje samen met haar twee Amerikaanse minipaardjes Bandito en Chico een unieke combinatie van bitloos mennen en liberty laten zien. Communicatie en vertrouwen tussen mens en dier staan hierin centraal.

Over Daantje:
Daantje runt samen met haar moeder Kristien Rutten hun bedrijf paardentrainers.nl, waarin zij lesgeven, zadelmak maken, verkeerd aangeleerd gedrag corrigeren, revalideren, werken met paarden op tv- en filmsets en shows & demonstraties geven. Hierbij staat ten alle tijden het welzijn van de paarden voorop en wordt er altijd vanuit een zo positief mogelijk oogpunt getraind. Daantje heeft zich verder gespecialiseerd in hoofdstelloos rijden en het werken in liberty.

Ontspanning als fundament voor je omgang en training met een (jong) paard
Manon Schenk van Malise

Hal B ~ 11:30 - 12:00 uur

Manon Schenk Malise

In deze demo wil ik je meenemen om een (jong) paard te helpen naar meer ontspanning tijdens het verkennen van de omgeving en/ of nieuwe objecten. Ik neem je mee in de signalen van spanning en welke trainingen je kunt toepassen voor meer openheid, ontspannenheid en verbinding met ons.

Over Manon:
Ik specialiseer me in het zorgvuldig opleiden van jonge paarden. Hierbij focus ik me op hoe het paard de wereld ziet, rekening houdend met de zintuigen, hersenwerking en het lichaam. Ik vind het heel belangrijk om de kalmerende signalen en stress signalen als leidraad te nemen van mijn trainingen. Ontspanning en openheid is altijd het eerste fundament voor we iets aanleren of vragen van onze paarden. Door mijn kennis van het paarden lichaam wil ik jonge paarden nog beter opzetten voor een fysiek gezond leven zonder grote ongemakken, daardoor is de volgende stap na ontspanning om het lichaam voor te bereiden op gewicht. Alleen met deze fundamenten ga ik door naar het beleren onder het zadel. Wat als een natuurlijk proces zonder angst, spanning of fysiek ongemak kan voortzetten door de goede voorbereiding.

Demo Masterson Method
Masja Fick van Masterson Method Nederland

Hal B ~ 12:00 - 12:30 uur

Masja Fick Masterson Method Nederland

De Masterson Method® is een geïntegreerde, multimodale methode van lichaamswerk voor (sport)paarden.
Fascinerend is de werking van de methode. Met lichte aanraking, en aan de hand van de reacties van het paard, worden diepe spierspanningen en blokkades opgelost, waardoor de bewegingsvrijheid van het paard hersteld wordt. Het paard wordt losser, vrolijker en is in staat om met (meer) gemak en plezier optimaal te presteren.
In tegenstelling tot traditionele massage neemt het paard actief deel aan de behandeling. De Masterson Method is iets dat je MET je paard doet, in plaats van aan het paard.
Precies dat wat hierboven zo mooi beschreven staat, laten wij je graag in het echt zien tijdens onze demo, waarbij je uiteraard ook al je vragen kunt stellen!

Over Masja:
Ik ben osteopaat voor paarden en Masterson Method Certified Practitioner (MMCP). Naast het behandelen van paarden ben ik instructeur voor Masterson Method in Nederland. Inmiddels kun je in Nederland de gehele opleiding - in het Nederlands - volgen tot aan de certificering. Na het "Weekend Seminar" volgt de "Advanced 5-day" en daarna het "Field Work" traject. Samen met een aantal collega's begeleid ik de studenten met veel plezier.
Het lesgeven levert een mooie afwisseling en tegelijkertijd ook een mooie aanvulling op op het behandelen van paarden, waarbij ik me richt op het midden, oosten en noorden van het land.

Gedragstraining aan de dubbele lijnen.
Monique de Hont van Natural HorseMo

Hal B ~ 12:30 - 13:30 uur

Monique de Hont Natural HorseMo

Ziet jouw paard bakkabouters? Heeft jouw paard veel spanning in de bak? Of wil je weten wat je voor de leuke oefeningen kan doen met jouw paard aan de dubbele lijnen? Monique laat je tijdens deze demo zien hoe je het paard kan laten ervaren dat er geen spannende dingen gaan gebeuren en dat het paard kan ontspannen zonder het gevoel van in gevaar te zijn.

Over Monique:
Paardentaal vertalen is mijn drijfveer als gedragstrainer. Of het nu naast het paard of onder het zadel is. Van paarden die niet willen trailerladen tot paarden die er vandoor gaan onder het zadel. Een paard doet het nooit zomaar! Ik leid nu mensen persoonlijk op om dit werk voort te zetten. Want er is zoveel te vertalen.

Jong geleerd is niet verkeerd!
Lia Regtvoort - van den End van INSPIRE Natural Horsemanship

Hal B ~ 13:15 - 13:30 uur

Merel met Rebbel

Ponyrijles 'the natural way'; kinderen zijn net zo goed (misschien zelfs wel nog beter) als volwassen in staat paarden te lezen en te begrijpen. Merel (6) en Sophia (8) komen laten zien hoe we spelenderwijs leren om op een lieve en duidelijke manier met pony's om te gaan. Een fijne Parelli minded basis op de grond om van daaruit te leren rijden op een manier die zowel voor het kind als de pony leuk is!

Over Lia:
Lia is moeder van 3 (6, 5 en 1) en paardenmeisje in hart en nieren. Sinds 2011 Parelli student en in 2022 spontaan gerold in het kleinschalig en laagdrempelig geven van ponyrijles op haar pony's.

Een gesprekspartner worden voor je paard... Via grondwerk!
Eveline Esser van How to Horse

Hal B ~ 13:30 - 14:00 uur

Eveline Esser how to horse

Als jij bezig bent met grondwerk, waar let je dan het meest op? De uitvoering van een oefening, of zit er meer achter? Ieder signaal van je paard telt. En door daar bewust mee om te gaan kun je een paard leren zichzelf te uiten, zodat jij weer beter op hem kunt reageren. Een paard dat zich gehoord voelt, zal zich beter kunnen ontspannen en jou meer gaan vertrouwen! Maar hoe weet je wat jouw paard op dat moment van je nodig heeft? Tijdens deze demo krijg jij tools waarmee je direct thuis aan de slag kan, want het hoeft niet ingewikkeld te zijn! Het gesprek met je paard wordt belangrijker dan de oefening. En voordat je het weet ben je meer dan een trainer. Je wordt een gesprekspartner voor je paard!

Over Eveline:
Eveline traint paarden en mensen vanuit haar bedrijf How To Horse. Haar specialisatie is het beleren van jonge paarden, maar ook biedt ze hulp wanneer eigenaar en ruiter er samen even niet meer uitkomen en geeft ze les aan allerlei combinaties. Na veel jaar intensief werken met verschillende paarden heeft ze hierin haar eigen weg gevonden waarbij grondwerk altijd de hoofdrol speelt.

Zo leert je paard omgaan met spannende dingen
Dorien Lambrechts van Demo van

Hal B ~ 14:00 - 14:30 uur

Dorien Lambrechts

Een vreemd obstakel op buitenrit, nieuw materiaal of een kleurrijke hindernis in de piste, een plaats waar je paard nog nooit is geweest, ... Dit kan best wel spannend zijn voor je paard.

Ook al zijn ze groot en sterk, het blijven vlucht- en prooidieren met het lef van een eekhoorn. Gelukkig zijn er ook wel dappere eekhoorns ;-).

In deze demo praktische tips om je paard op een positieve manier te leren omgaan met spannende dingen of enge objecten. Zo help jij je paard om meer vertrouwen te krijgen en vormen jullie samen een hecht team.

Over Dorien:
Mijn specialiteit: paardenmensen en hun paarden te helpen om elkaar beter te begrijpen. Ik begeleid combinaties om beter samen te werken, waarbij we starten vanuit een relatie die gebaseerd is op veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen.

Wat mij drijft, is de verbinding tussen mens en paard. Ik zie de diepere kern van het probleem en kom daardoor sneller bij een oplossing. En die oplossing zit vaak op een heel ander vlak dan paardenmensen in eerste plaats denken.

Een van mijn klanten noemde me eens “relatietherapeut voor mensen en paarden”. Dat vind ik best een originele omschrijving van wat ik doe.

Liberty springen
Desiree van Bergen van DesireeHorsemanship

Hal B ~ 14:30 - 15:00 uur

Desiree van Bergen Horsemanship Liberty

In deze demo vertel ik meer over hoe je Liberty start en hoe je springen leuk kan maken. Vragen waar ik antwoord op ga geven zijn: Welke stappen zijn belangrijk voor het werken in Liberty? Hoe kan ik mijn paard bij mij houden? Hoe maak ik de sprong leuk?

Over Desiree:
Mijn naam is Desiree van Bergen. Woonachtig in Rockanje en werkzaam in Zuid-Holland, Brabant en Zeeland. Naast lesgeven in grondwerk en rijlessen onderhoud ik ook een eigen Paddock Paradise met pensionpaarden.

Openbare les vrijheidsdressuur
Nikki van Olst van VisibreTeam

Hal B ~ 15:00 - 15:30 uur

Nikki van Olst VisibreTeam

Nikki geeft les aan een voor haar onbekende combinatie. Paard en mens zijn al bekend met vrijheidsdressuur en zullen met hun eigen vragen bij Nikki komen.

Tijdens deze open les vrijheidsdressuur zullen er verschillende oefeningen aan bod komen.
Waar loop je tegen aan? Waar kun je aan werken? En wat voor positief effect heeft het op je paard?

 

Engels leren te paard
Suzanne Dejevij van TT Ranch

Hal B ~ 15:30 - 16:00 uur

TT Ranch

Bij de TT Ranch kun je tijdens een buitenrit oefenen met de Engelse taal. Te paard een taal leren is behalve leuk en goed voor de motivatie, ook bewezen effectief. Tijdens het rijden focus je op je ademhaling, houding en is het concentratievermogen groter, waardoor het leren veel natuurlijker gaat. De TT Ranch heeft een tweetal Engels docenten in huis en biedt een unieke combinatie van taalcursus en paardrijden voor jong en oud. Voor de hippisch ondernemer bieden we vakspecifieke taalondersteuning op maat. Onze kudde leeft in een equi habitat en we rijden bitloos. Zo kun je op een ongedwongen manier genieten te paard én werken aan jouw Engelse taalvaardigheid.

Over Suzanne:
Ik ben docent Engels, cultureel antropoloog, jurist & bovenal een paardenmeisje. Vanuit ons plekje op de Veluwe organiseer ik buitenritten met onze kudde koudbloeden en combineer ik mijn hobby met het geven van Engelse les.

Get good at connection and bonding - part 2
Zoë Coade van GET GOOD WITH HORSES

Hal B ~ 16:00 - 16:30 uur

Zoë Coade

Demo in English!
Live lesson with a horse & human combination where I help answer and give tools to help improve their relationship, connection and bond.
 
About Zoë:
My name is Zoë Coade, Horse Professional and founder of GET GOOD WITH HORSES. My specialty is helping people learn how to get good with their own horses. I do this via my Online Training Platform and Courses, Academy and Clinics worldwide. Currently I have a team of 10 Instructors and super students who are learning to specialize in areas of my own expertise which covers pretty much every subject including problem solving, general skills, trailer load-in, all aspects of groundwork, riding including bitless, bridleless & the origins of Dressage, Liberty, young horse starting, psychology, relationship, bonding, who horses really are and so forth. If you have any questions about your horse or struggle with things like motivation or feeling lost what to teach your horse; please stop by our stand where both myself and my team are available to help you ♥

Hal C ~ Willem-Alexanderhal

The answer is YES! (What`s the question?)
Eef Veenstra van Eef Veenstra

Hal C ~ 10:15 - 10:45 uur

Eef Veenstra

Een demonstratie over wat ik wil, over wat mijn paard wil, en hoe we dit op een goeie manier bij elkaar brengen.
Over communicatie. Over doelen & dromen. En vooral over vriendschap en verbinding.

Over Eef:
Ik ben Eef. Jarenlang Parelli instructeur en protegé van Linda Parelli geweest.
Na een recente paardenpauze inmiddels weer volop in ;) de bak als Master Instructor & Mentor van Linda's 'How to talk horse' curriculum, maar vooral ook als mezelf :)
communicatie specialist en paarden gedragsdeskundige.

Get good at connection and bonding
Zoë Coade van GET GOOD WITH HORSES

Hal C ~ 10:45 - 11:15 uur

Zoë Coade

Live lesson with a horse & human combination where I help answer and give tools to help improve their relationship, connection and bond.

About Zoë:
My name is Zoë Coade, Horse Professional and founder of GET GOOD WITH HORSES. My specialty is helping people learn how to get good with their own horses. I do this via my Online Training Platform and Courses, Academy and Clinics worldwide. Currently I have a team of 10 Instructors and super students who are learning to specialize in areas of my own expertise which covers pretty much every subject including problem solving, general skills, trailer load-in, all aspects of groundwork, riding including bitless, bridleless & the origins of Dressage, Liberty, young horse starting, psychology, relationship, bonding, who horses really are and so forth. If you have any questions about your horse or struggle with things like motivation or feeling lost what to teach your horse; please stop by our stand where both myself and my team are available to help you ♥

(Werken aan) Disregulatie na een Trauma
Zoë van Mourik van House of Horsemanship

Hal C ~ 11:15 - 11:45 uur

Zoë van Mourik

Een trauma kan het zenuwstelsel van een paard enorm ontwrichten. In deze demo werkt Zoë met een voor haar onbekend paard aan het afvloeien van stress van interne en externe prikkels.

Over Zoë:
Zoë is Equine Trauma & Behavior Specialist en werkt in Nederland en Amerika met getraumatiseerde, wilde en feral paarden

NH Challenge ronde 1: on line
6 deelnemers van Eva en Lia

Hal C ~ 12:00 - 12:45 uur

Lia tijdens de NH Challenge

De eerste ronde van de bekende NH Challenge

Lol met je Knol
Nicole en Iris van demo van

Hal C ~ 12:45 - 13:15 uur

Nicole met Storm

Plezier hebben met je paard. Doen waar je samen blij van wordt. Het penny pony gevoel terwijl je volwassen wordt. Nicole en Storm (bitloosdressuur) laten samen met Iris en Salvador (icelandic.welsh) zien hoe je plezier beleeft met je viervoeter. Onder andere met spelletjes en paarden voetbal.

Over Nicole:
Nicole en Storm reden eerder dressuurwedstrijden. Maar toen het plezier daar af ging zijn ze daarmee gestopt met "moet" dingen en nu doen ze alleen nog wat ze beide leuk vinden: buitenrijden, af en toe een cross, soms een dressuurwedstrijd. Een potje voetbal of samen op vakantie.

 

Correct paardrijden zonder hoofdstel
Daantje Bos van Paardentrainers.nl

Hal C ~ 13:15 - 13:45 uur

Daantje Bos neckrope

In deze interessante demonstratie zal Daantje samen met haar lusitano Leote verder ingaan in hoe je je paard correct kan rijden zonder hoofdstel. Rust, vertrouwen en ontspanning zijn hierin sleutelwoorden, vanuit daar zal ze uitleggen hoe je je paard correct door het lijf kunt trainen zonder hulp van teugels of een hoofdstel. Hierdoor worden de mogelijkheden in het hoofdstelloos rijden eindeloos.

Over Daantje:
Daantje runt samen met haar moeder Kristien Rutten hun bedrijf paardentrainers.nl, waarin zij lesgeven, zadelmak maken, verkeerd aangeleerd gedrag corrigeren, revalideren, werken met paarden op tv- en filmsets en shows & demonstraties geven. Hierbij staat ten alle tijden het welzijn van de paarden voorop en wordt er altijd vanuit een zo positief mogelijk oogpunt getraind.
Daantje heeft zich verder gespecialiseerd in het rijden zonder hoofdstel en werken in liberty. Samen met Leote zal zij later dit jaar ook verschijnen op het Wereld Kampioenschap hoofdstelloos rijden in Polen.

Van recreatie naar Grandprix dressuur
Malene Nootenboom

Hal C ~ 13:45 - 14:15 uur

Malene Nootenboom BWR academie

Mariska rijdt 1 à 2 keer per week op de Gelderse ruin Cip die door zijn eigenaren recreatief gereden wordt. Cip blijkt zoveel potentie te hebben dat ze vanuit de basis door de subtop heen vlogen en nu in de Grandprix rijden. Hoe doen we dat? Over Malene: Als meervoudig grandprix amazone ben ik zelf bezig met een ommezwaai waarbij ik het welzijn en de vrijheden van het paard probeer te verweven met de sport. Deze ontdekkingsreis deel ik via instructie video’s voor dressuurruiters op mijn online platform de BWR academie!

Draf en galop verbeteren door een aantrekkelijke staptraining
Mireille den Hoed van TAKT Academy & Trainingsstal

Hal C ~ 14:30 - 15:00 uur

Mireille den Hoed TAKT Academy

Trainen in stap is echt een ondergeschoven kindje, volgens Mireille den Hoed, want stap is vaak een moeilijke gang voor een paard maar een ontzettend belangrijk basis.
Ik ga in deze demo laten zien wat een goede stap is en wat je in stap allemaal kunt doen. Is de stap goed, dan is de draf ook gelijk veel beter. Vaak wordt de stap door de ruiter saai gevonden. Daar ben ik het helemaal niet mee eens! Dus in deze demo zal ik laten zien hoe je een staprit zeer interessant en waardevol kunt maken. Voor zowel de verticale als de horizontale balans.

Over Mireille:
Mireille den Hoed staat bekend als een geweldige dressuurinstructrice. Ze geeft duidelijke uitleg over het in balans trainen van je paard. Nageeflijkheid wordt daarbij niet afgedwongen of met de hand gevraagd, maar ontstaat vanuit balans en activiteit. Mireille geeft al jaren privéles, workshops en trainingen. Ze runt met haar team TAKT Academy & Trainingsstal. Dé plek voor het opleiden van paarden en hun eigenaren, waarbij paardenwelzijn hoog in het vaandel staat. www.taktacademy.nl

Holistisch zadelpassen; biomechanica, anatomie en zadel-logica
Raisa Fleisher van Zadel-logisch

Hal C ~ 15:00 - 15:30 uur

Raisa Fleisher Zadel-logisch

De enorme hoeveelheid informatie over zadels maakt het lastig te bepalen aan welke eisen een zadel zou moeten voldoen. Hoe hoort een zadel te passen? Waar moet je op letten? En daarbij is elk paard natuurlijk anders, dus wat is nu het beste zadel voor jouw paard? Raisa Fleisher van Zadel-logisch vertelt over de logica van een gezond zadel. Je krijgt uitleg over de biomechanica en anatomie van het paard, de spieren, de beweging, de ontwikkeling. Zadelmaker Raisa legt de lastige theorie op een aansprekende manier uit. Een duidelijk verhaal, gewoon logisch. Dan weet je hoe het zit!

Over Raisa:
Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaken met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. Haar zoektocht naar een paardvriendelijke manier van zadelpassen leidde naar Lavinia Mitchell en Tomas Nespor. Inmiddels 10 jaar verder combineert Raisa deze kennis tot een methode die zich richt op spierherstel en een gezonde ontwikkeling bij het paard. Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Met eerlijk advies en kennis van zaken zoekt ze altijd naar de beste oplossing, voor paard en ruiter.

Balans in Beweging
Eveline Esser van How to Horse

Hal C ~ 15:30 - 16:00 uur

Eveline Esser How to Horse

Zoals de ruiter beweegt, kan het paard bewegen. Tijdens deze publieke les zullen we een kijkje nemen in de beweging van paard en ruiter en hoe die elkaar kunnen aanvallen. Met een paar handige tips kan je na deze demo thuis ook zelf aan de slag om met nog meer gevoel en balans je paard te helpen vrijer en blijer te bewegen! En dat geldt trouwens ook voor jezelf.
 
Over Eveline:
Eveline traint paarden vanuit haar bedrijf How To Horse. En wie paarden traint, traint mensen! Ze is Centered Riding Level II instructrice en houdt zich veel bezig met de inwerking tussen ruiter en paard, zowel vanaf de grond als onder het zadel. Zowel in het lesgeven als in haar werk met jonge paarden zijn deze principes voor haar onmisbaar!

Rijden op neckrope: zo leer je een veilige stop aan
Dorien Lambrechts van Demo van

Hal C ~ 16:00 - 16:30 uur

Dorien Lambrechts

Ervaar de ultieme connectie met je paard en een intens gevoel van vrijheid. Wat is er mooier dan rijden zonder hoofdstel?

Het is echt fantastisch, maar dan wel op een veilige manier waarbij jij nog steeds de figuurlijke teugels in handen hebt.

Rijden op neckrope waarbij jij de controle hebt over het tempo van je paard én de richting waarin jullie rijden is essentieel om er ten volle van te genieten. Veiligheid is tenslotte altijd prioriteit.

In deze demo een stappenplan met tips en tricks om veilig te starten met neckrope rijden. Zo bouwen jullie samen aan een nog mooiere samenwerking en sterke connectie vanuit wederzijds vertrouwen.

Over Dorien:
Mijn specialiteit: paardenmensen en hun paarden te helpen om elkaar beter te begrijpen. Ik begeleid combinaties om beter samen te werken, waarbij we starten vanuit een relatie die gebaseerd is op veiligheid, wederzijds respect en vertrouwen.

Wat mij drijft, is de verbinding tussen mens en paard. Ik zie de diepere kern van het probleem en kom daardoor sneller bij een oplossing. En die oplossing zit vaak op een heel ander vlak dan paardenmensen in eerste plaats denken.

Een van mijn klanten noemde me eens “relatietherapeut voor mensen en paarden”. Dat vind ik best een originele omschrijving van wat ik doe.

De ins and outs van overgangen rijden
Karin Leibbrandt van Equicare-Plus

Hal C ~ 16:30 - 17:00 uur

Karin Leibbrandt Equicare-Plus

Overgangen rijden lijkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt het moeilijker dan je verwacht. Juist tijdens de overgangen verliest een paard snel zijn balans en ontstaan er fouten zoals te traag aandraven, met een hupje aandraven, verkeerd aangalopperen, scheef worden tijdens het terugrijden of niet terug willen (kunnen) komen. Hoe los je deze problemen op EN hoe leer je een jong paard overgangen maken en hoe ontwikkel je de overgangen daarna zodat je paard mooi gedragen vanuit achter aan kan draven? De overgangen zijn ook heel geschikt om de coördinatie van je paard te verbeteren. Dus wil je hier meer over weten.....kom dan naar de demo "De ins and outs van overgangen rijden".

Over Karin:
Karin is ruim 20 jaar geleden afgestudeerd als dierenarts en heeft zich gespecialiseerd in het revalidaren van paarden. Haar specialiteit is het behandelen en functioneel maken van het (myo)fasciale systeem waardoor het paard een goede lichaamshouding aan kan nemen en een gezond en correct bewegingspatroon ontwikkelt. De paarden leren tijdens de training op eigen benen in balans te lopen en met behulp van het spelen met energie en coördinatie oefeningen wordt het fasciale systeem zo geactiveerd dat het paard zichzelf kan stabiliseren. Karin revalideert met name paarden met (meerder) problemen in hals-, rug- of bekkengebied en paarden met hypermobiliteit.

Buitenterrein

Beweegmomenten
Michael Tijsterman van Life Advanced

Buitenterrein ~ 10:45 - 11:15 uur

Michael Tijsterman Beweegmomenten

Hoe kun je je lichaam onderhouden, flexibeler en sterker maken zonder extra tijd eraan te besteden? Zodat wanneer je op je paard stapt dat je lichaam doet wat jij zegt en daarmee beter connectie kan maken met je trouwe knol?
Doe mee met deze mini-workshop en ervaar hoe je je dagelijkse praktijk in je voordeel kan leren gebruiken ;-).

Over Michael:
✨Life Advanced Personal Training (sinds 2015) helpt je je innerlijke speelsheid te vinden en optimaal te benutten met gebruik van de Evolae© visie, voor een leuker en beweeglijker leven.
👍Middelen zoals Parkour & Freerunning, Movnat, MRT(motorisch remedial teaching) en andere technieken/stromingen worden op maat gemaakt om elke leeftijd te kunnen bedienen.
🌳Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden (maar liever buiten want de natuur voelt beter).
🔹 We gaan bewegen en niet trainen, uitgaand van wat jij op dat moment kunt.
🔹 Vertaling van bewegen naar integratie in je dagelijks leven.
🔹 Ik kijk naar de werking van jouw hele systeem, mentaal en fysiek, en gebruik de speelsheid en natuurlijke principes om je verder te helpen.
🔹 Duizenden jaren lang zijn we geëvolueerd en aangepast aan de omstandigheden buiten, daar maak ik gebruik van.

Veilig gebruik van essentiële olie bij paarden
Marieke van Soest van M`s Horsemanship

Buitenterrein ~ 11:30 - 12:00 uur

demogever

Wij leren je graag hoe je essentiële oliën veilig in kunt zetten voor het fysieke en emotionele welzijn van je paard. Kom kijken hoe je paard bepaald wat je wel en niet kan gebruiken!

Over Marieke:
Ik ben opgegroeid met paarden en essentiële oliën. Mijn missie is om het fysieke, emotionele en spirituele welzijn van paarden te vergroten. Dat doe ik met veel plezier en liefde. De reis hier naar toe begint bij ons als mens. Help je mij mee?

Paard en spier
Anita de Keijzer van Vereniging Paardensportmasseurs Nederland (VPSN)

Buitenterrein ~ 12:00 - 12:30 uur

Anita de Keijzer massage paard

Samen duiken we in de anatomie van het paard; welke botten zitten waar en welke spieren komen we zoal tegen. Met die kennis op zak gaan we vervolgens eens nader bekijken wat de bespiering van het paard ons vertelt over de manier waarop hij zijn lichaam gebruikt. Welke spieren zijn overontwikkeld en werken te hard? Of welke spieren doen juist te weinig?

Over de VPSN:
De VPSN is de beroepsverenging voor paardensportmasseurs in Nederland. Alle bij ons aangesloten masseurs hebben een door de VPSN erkende opleiding gevolgd en daarnaast nog een toelatingsexamen gedaan om lid te kunnen worden. Ook zijn onze leden verplicht om deel te nemen aan een jaarlijkse bijscholing. Kies je als paardeneigenaar een masseur die is aangesloten bij de VPSN, dan weet je zeker dat je kiest voor een vakkundige masseur. Ben je zelf gediplomeerd paardensportmasseur? En is de opleiding door de VPSN erkend? Dan kun jij ook lid worden en deelnemen aan allerlei interessante bijscholingen. En natuurlijk leg je ook leuke contacten met collega's om kennis uit te wisselen en heb je via de FNHB een stem in de Sectorraad Paarden.

Ostoe
Fiona Meilink van Remedio

Buitenterrein ~ 12:30 - 13:00 uur

Fiona Meilink

Osteopathie kan jou paard ondersteunen en helpen zo gezond en fit mogelijk te blijven. Door te zorgen dat alles mobiel is en blokkades worden verholpen kun je optimaal ontwikkelen. Ook organen spelen een grote rol bij de gezondheid van onze viervoeters, en inzicht in dat systeem helpt de eigenaar bij het maken van keuzes rondom management! Neurologie speelt een rol bij stress en herstel, ook dat is osteopathie! Kom jij die verbanden leggen en krijg je zo beter inzicht in jou dier?

Over Fiona:
Ik ben Fiona Meilink, EDO osteopaat voor paarden en honden. Ik heb thuis een Bewegingspark waar ik 30 paarden huisvest. Ook trainen wij hier paarden met de Aquatrainer en Vitafloor

Workshop: Paardrijden: een gesprek in beweging
Tessa Roos van Rijkunst in Beweging

Buitenterrein ~ 13:00 - 13:30 uur

Tessa Roos Rijkunst in Beweging

In deze workshop leer je do's en don'ts van communicatie in je zit, waardoor je nog meer vanuit intentie kunt gaan rijden. Je ervaart de balans van een paard als viervoeter en de invloed van jouw balans en beweging als ruiter in oefeningen die meer zeggen dan 1000 woorden.

Als je de neiging hebt om "in je hoofd te blijven zitten" en teveel na te denken als je rijdt, is deze workshop zeker een aanrader. Maar ook als je juist moeite hebt met theorie en graag dingen uitprobeert door bewegen, zul je in deze oefeningen het effect van je zit op je paard makkelijk begrijpen. Je gaat naar huis met praktische tips voor je ruiterbalans en communicatie vanuit je zit, waardoor je makkelijker te dragen en te begrijpen wordt voor je paard.

Over Tessa:
Van oorsprong ben ik bioloog en heb ik onderzoek gedaan naar o.a. paardengedrag. Mijn hippische loopbaan begon ik als houding- en zitinstructeur. Al snel viel mij op dat zowel ruiters als paarden vaak meer met elkaar en met hun eigen lijf aan het worstelen waren, dan dat ze samen plezier hadden. Dat wilde ik oplossen! Gedreven door deze wens heb ik me verder geschoold tot basis dressuurtrainer, Feldenkrais practitioner voor mensen en revalidatietrainer voor paarden. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring met les geven, ben ik docent bij de revalidatieopleiding van Equicare-Plus en geef ik workshops en clinics in binnen- en buitenland. Mijn lessen richten zich op bewustwording en training voor ruiters, grondwerk voor paarden en training voor ruiter en paard samen om gezonde, duurzame beweging en plezier voor beiden te creëren.”

Paranormale genezing bij een paard
Roos van Kappel van BlijPaard

Buitenterrein ~ 13:30 - 14:00 uur

Roos van Kappel BlijPaard

Tijdens de voorjaarseditie van Equiday geeft paranormaal genezer Roos van Kappel een live healing bij een paard met klachten. Bezoekers mogen daarbij aanwezig zijn en vragen stellen. Roos wil haar mooie werk graag in begrijpelijke taal toelichten en paard en mens helpen.

Over Roos:
Roos van Kappel, paranormaal genezer voor mensen en paarden met 20 jaar praktijk ervaring in healings en telepathie. Roos is bedreven in trailerladen en natural horsemanship en is de trotse eigenaar van 2 geweldige paarden. Roos haar grootste wens is een werkelijke bijdrage te leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van paarden en mensen.

De fysieke en emotionele status van het paard ontdekken
Eva Servais van Advanced Photonic Therapy

Buitenterrein ~ 14:00 - 14:30 uur

Eva Servais Advanced Photonic Therapy

Door middel van het Equine Assessment, oorspronkelijk ontwikkeld door Dr. Brian McLaren, kunnen we gevoelige of pijnlijke plekken op de huid van het paard ontdekken op welbepaalde locaties. Deze wijzen dan op bepaalde aandoeningen en problemen.
Indicaties kunnen een tandprobleem zijn, pees-, spier- of skeletproblemen, gelegen aan de voor-, midden of achterhand. Het kan gaan om een hormonaal, abdominaal of orgaanprobleem evenals een fysiek, mentaal of emotioneel probleem...
Maw. door de aanraking op een welbepaalde manier kan je via de huid van je paard communiceren en kan het paard jou vertellen wat er aan de hand is.
Voorbeeld: https://youtu.be/FhKIPZ7em9Q

Over Eva:
Eva Servais is een Qualified Photonic Therapy Practioner die sedert 2009 workshops en opleidingen organiseert om paardeneigenaren te helpen leren ontdekken hoe hun paard zich fysiek en mentaal voelt. En om hoe Advanced Photonic Therapy zelf thuis en op stal te gebruiken, zodat in geval van nood (shock, koliek, bloeding,...) en in afwachting van de komst van de DA, gehandeld kan worden en tevens om snel pijn te verlichten en heling te bevorderen.
In 2017 heeft zij de APT Academy opgericht welke een internationaal erkend opleidingsinstituut is bij het IICT. Op haar studieplatform vind je DIY cursussen, DWY programma's en Level opleidingen voor hen die dit beroepshalve willen toepassen in hun praktijk.

Je eigen paard masseren; hoe en waarom
Susan Speekenbrink van Balance by Touch

Buitenterrein ~ 14:30 - 15:00 uur

Susan Speekenbrink

Wil je jouw paardenmaatje lekker verwennen met een ontspannen massage, maar weet je niet hoe? Kom naar mijn workshop en ik zal je laten zien en vertellen hoe je jouw maatje op een veilige manier kan masseren. De massage zal zorgen voor ontspanning niet alleen voor de spieren maar ook mentaal. Tevens zal door een massage jullie band versterkt worden.
Ik zal veel aandacht besteden aan het beter lezen van de signalen van jouw paard, zodat jij sneller door hebt wat hij/zij fijn vindt of waar hij/zij eventueel last van heeft.

Over Susan:
Susan Speekenbrink oprichtster van Balance by Touch is naast full time dierverzorgster bij Stichting Apenheul een gedreven paardenvrouw. Al jaren heeft ze zich d.m.v. verschillende opleidingen verdiept in het lichaam van het paard. Ze is erkend sportmasseur, fascia therapeut, equine taping, aroma therapeut en manuele lymfe therapeut. Door de kennis uit ervaringen en studies is zij heel goed in staat om naar een paard te kijken, te voelen en daarna tot een behandelplan te komen om het paard weer meer in Balance te krijgen. Ze doet dit met heel veel liefde, passie en geduld altijd in samenspraak met het paard en de eigenaar/verzorger.
 

Workshop: Veilige vloer
Michael Tijsterman van Life Advanced

Buitenterrein ~ 15:15 - 15:45 uur

Michael Tijsterman Workshop: Veilige vloer

De vloer kan je therapeut zijn, maar ook je beul, dat bepaal je helemaal zelf.
Wil jij ook je vloer transformeren naar een therapeut, doe mee met de mini-workshop!

Je maakt kennis met: ‘Puddingkwaliteit’ 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗲𝗻 𝗺𝗲𝗲𝗯𝗲𝘄𝗲𝗴𝗲𝗻 en het vergroten van het contactoppervlak
🥰We werken aan o.a. 𝗴𝗼𝗲𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗺𝗲𝘁 𝗱𝗲 𝘃𝗹𝗼𝗲𝗿 en 𝗯𝗲𝘄𝗲𝗴𝗶𝗻𝗴𝘀𝗺𝗼𝗴𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗵𝗲𝗶𝗱
❔Rol jij weleens op de vloer? Het kan 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻𝘀𝗿𝗲𝗱𝗱𝗲𝗻𝗱 zijn in het verkeer, op een 𝗳𝗶𝗲𝘁𝘀/𝘀𝘁𝗲𝗽/𝗣𝗔𝗔𝗥𝗗/𝘀𝗸𝗮𝘁𝗲𝗯𝗼𝗮𝗿𝗱
💪

Over Michael:
✨Life Advanced Personal Training (sinds 2015) helpt je je innerlijke speelsheid te vinden en optimaal te benutten met gebruik van de Evolae© visie, voor een leuker en beweeglijker leven.
👍Middelen zoals Parkour & Freerunning, Movnat, MRT(motorisch remedial teaching) en andere technieken/stromingen worden op maat gemaakt om elke leeftijd te kunnen bedienen.
🌳Dit kan zowel binnen als buiten gedaan worden (maar liever buiten want de natuur voelt beter).
🔹 We gaan bewegen en niet trainen, uitgaand van wat jij op dat moment kunt.
🔹 Vertaling van bewegen naar integratie in je dagelijks leven.
🔹 Ik kijk naar de werking van jouw hele systeem, mentaal en fysiek, en gebruik de speelsheid en natuurlijke principes om je verder te helpen.
🔹 Duizenden jaren lang zijn we geëvolueerd en aangepast aan de omstandigheden buiten, daar maak ik gebruik van.

Workshop: Eerste hulp acupressuur punten voor noodsituaties
Eva Servais van Advanced Photonic Therapy

Buitenterrein ~ 15:45 - 16:15 uur

Eva Servais Advanced Photonic Therapy

De acupunctuur/acupressuur punten die we gaan ontdekken in deze workshop zijn punten die ondermeer gebruikt worden in afwachting van de komst van de DA in noodsituaties, zoals koliek, shock, om een bloeding te stoppen, om te kalmeren.

Sommige punten maken endorfines vrij, andere zijn immuno stimulerend of helpen bij het falen van de ademhaling. Andere punten helpen dan weer om een bloeding te stoppen of te voorkomen, en andere bij verhoogde temperatuur, bij gastro-intestinale stoornissen, etc.

Door de locatie van deze punten op jezelf te leren kennen, kan je ze later ook makkelijk transponeren op je paard wanneer dit nodig zou zijn.

Elke deelnemer krijgt ook toegang tot een pdf met meer informatie over de geziene punten op mens en paard.

Over Eva:
Eva Servais is een Qualified Photonic Therapy Practioner die sedert 2009 workshops en opleidingen organiseert om paardeneigenaren te helpen leren ontdekken hoe hun paard zich fysiek en mentaal voelt. En om hoe Advanced Photonic Therapy zelf thuis en op stal te gebruiken, zodat in geval van nood (shock, koliek, bloeding,...) en in afwachting van de komst van de DA, gehandeld kan worden en tevens om snel pijn te verlichten en heling te bevorderen.
In 2017 heeft zij de APT Academy opgericht welke een internationaal erkend opleidingsinstituut is bij het IICT. Op haar studieplatform vind je DIY cursussen, DWY programma's en Level opleidingen voor hen die dit beroepshalve willen toepassen in hun praktijk.

Reading van het energieveld van je paard
Katinka van der Eerden van NatuurlijkerWijze

Buitenterrein ~ 16:15 - 16:45 uur

Katinka van Eerden NatuurlijkerWijze

In het energieveld (aura, uitstraling) van je paard ligt allerlei informatie opgeslagen over gezondheid en welzijn van je paard (fysiek, emotioneel, mentaal en metafysisch), waar blokkades liggen en wat er nodig is om het dier helemaal te doen bloeien. Een reading is een schouwing in dit energieveld, vanuit respect en hartscontact. Met behulp van een reading kun je meer begrip krijgen voor je paard, en ruimte creëren voor de eigen wijsheid van het dier. Je kan vragen naar elk aspect van het paardenleven. In de openbare reading op Equiday (een verkorte versie van een gehele reading) krijg je een indruk van hoe een reading eraan toe gaat.

Over Katinka:
Vanuit een diep gevoelde wens om contact te maken met de innerlijke wereld van het dier is de ‘dierentak’ van mijn praktijk ontstaan en gegroeid. Ik werk in de energetische laag met alle dieren maar voornamelijk met paarden.
Mijn missie is om het dier te laten stralen in zijn of haar eigen wijsheid en zich op die manier te kunnen verbinden met de wereld om zich heen. Ik creëer een veilige omgeving waardoor het dier zich kan openstellen en zichzelf kan laten zien. Het is elke keer weer fascinerend om te merken hoe graag het paard ook zelf contact wil in de energetische laag.
Naast de openbare reading met een levend paard ben je ook welkom bij de kraam voor een korte foto-reading van je paard.