De demo's en shows op de zomereditie 2020


Demoring 1

Liberty Jumping
Desiree van Bergen van DesireeHorsemanship

Demoring 1 ~ 10:15 - 10:45 uur

Desiree springen in vrijheid

Hoe blijft mijn paard bij me? Ook in galop? Hoe krijg ik mijn paard over de sprong? Ook in vrijheid? Deze vragen wil ik zo goed mogelijk beantwoorden in mijn Liberty Jump demo. Ik neem mijn Introverte Arabische merrie (Liesje) mee die in eerste instantie wantrouwig was tegenover springen. Toch ben ik er van overtuigt dat we ieder paard kunnen laten zien dat springen leuk kan zijn!

Mijn naam is Desiree van Bergen, 23 jaar en woonachtig in Delft. Net zo paardengek als iedereen op EquiDay, maar echt geobsedeerd door het gedrag van paarden. De Natural Horsemanship wereld ben ik ingerold door mijn eerste eigen paard Lies, een Arabische merrie. Met behulp van Parelli heb ik haar opnieuw kunnen beleren en is ze een stuk rustiger geworden. Samen volgen we het Parelli programma en we zijn nu officieel Level 3 geslaagd. Andere stromen waar ik door ben geïnspireerd zijn Academische Rijkunst en Feather Light Horsemanship.

Hoofdstellen & de wereld van verschillen
Lis van Vliet van Bitloos Hoofdstelfitting

Demoring 1 ~ 11:00 - 11:30 uur

Lis van Vliet bitloos hoofdstel fitting demonstratie EquiDay

Laat je mee nemen in de wereld van de verschillen tussen hoofdstellen. Voor ieder paard is een passend hoofdstel maar niet ieder hoofdstel is passend voor ieder paard. Ontdek tijdens de demonstratie waar de aandachtspunten liggen voor jouw eigen hoofdstel en Lis van Vliet zal je mee nemen in de verschillen van ruitergevoel, hulpen, bewegingen en de reacties van je paard op diverse bitloos hoofdstellen.

Over Lis:
Lis van Vliet is opgeleid in de Paardenhouderij, heeft kennis & ervaring over de gezondheid van paard en ruiter. Met inmiddels ruim 9 jaar ervaring over bitloos hoofdstellen en bitloos rijden, is Lis de Bitloos Hoofdstelfitter achter bitlooshoofdstelfitting.nl

De opbouw van een succesvolle gymnastische grondwerktraining
Celine van der Stroom

Demoring 1 ~ 11:45 - 12:15 uur

Celine van der Stroom academische rijkunst grondwerk gymnastiseren

Samen met het publiek neem Celine de stappen door voor het opbouwen van een goede gymnastische grondwerktraining. Welke stappen zorgen nu voor succes? Celine bespreekt de do & dont's en natuurlijk de waarom en waarvoor. Zodat de training van je paard ook écht resultaat heeft!

Wie is Celine:
Celine is kundig in rijkunst, en bovenmatig geïnteresseerd in de puurheid van de Academische Rijkunst. Houding & Zit specialist, bedreven in horsemanship en grondwerk. Maar bovenal geïnteresseerd in het toepassen van de dressuur op de training met de paarden. Plus het in verbinding brengen van ruiter en paard, het vormen van een eenheid zonder fysieke en mentale blokkades.
 

Gelukkige Ruiter Academie
Monya Spijkhoven van Gelukkige Ruiter Academie

Demoring 1 ~ 12:30 - 13:00 uur

Monya gelukkige ruiter academie

Ben jij ook wel eens bang in het zadel? Of voel je je onzeker tijdens het rijden? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen en je weer fijn voelen in de omgang met en het rijden van je paard? Tijdens de demo met een onzekere ruiter en haar paard zal ik meer vertellen en uitleggen over de RuiterCoach-methode van de Gelukkige Ruiter Academie. Deze RuiterCoaches zijn gediplomeerde en verzekerde instructeurs en zijn speciaal opgeleid om ruiters en paarden met uitdagingen te begeleiden. De opleiding tot RuiterCoach is uniek in Nederland!

Monya vertelt:

Ik draai alweer heel wat jaartjes mee! Van dagelijks (probleem)paarden trainen vanuit 't Balingehof naar het opleiden van instructeurs aan de Gelukkige Ruiter Academie. Omdat ik niet langer pleisters wilde plakken ben ik gestart met de GRA. Niet het oplossen van problemen staat centraal, maar het voorkomen van problemen! In mijn 30-jarige carriere heb ik namelijk alles voorbij zien komen. Kleine problemen, grote problemen, levensgevaarlijke problemen. Mijn doel is gelukkige en vaardige ruiters maken. Een gelukkige ruiter kan er echt zijn voor zijn paard. En hierdoor hoop ik mijn steentje bij te dragen aan meer paardenwelzijn. Mijn echte specialiteit is het lezen van het paard (en de bijbehorende mens). Een paard lees ik op basis van fysieke kenmerken gekoppeld aan gedrag. Ik vis dan zijn persoonlijkheid naar boven en bepaal op basis daarvan wat er nodig is aan communicatie & training.

Meer zien?
https://www.youtube.com/watch?v=YFYkJa0HGTw

Trektocht rijden
Carolien Staal

Demoring 1 ~ 13:15 - 13:45 uur

Carolien Staal trektocht te paard

Hoe bevestig je zadeltassen en welk harnachement gebruik je tijdens een trektocht? Timo, Brim en Angharad laten samen met Carolien en Veerle zien hoe een trailpaard op pad gaat. Er is ruimte voor interactie en vragen uit het publiek.

Over Carolien:
Carolien Staal rijdt graag meerdaagse tochten met haar Welsh Cob en Noordzweedse trekpaard. In juni verscheen haar boek: Op trektocht met je paard, praktijkboek voor lange buitenritten en meerdaagse tochten.

Clicker geheimen bij trauma werk
Conrad van Pruijssen van ClickerCoach

Demoring 1 ~ 14:00 - 14:30 uur

Conrad Clickercoach

Steeds minder mensen denken dat clickeren alleen voor kunstjes is, gelukkig wordt het steeds meer tijdens de normale training gebruikt. Wat veel mensen nog niet weten is dat hoe groter het probleem is des te beter clickertraining werkt en zo dus ook bij het oplossen van trauma’s. Bij het oplossen van trauma’s of het nu gaat over het vertrouwen van mensen, dierenarts of hoefsmid handelingen, dagelijkse verzorging of angsten in het algemeen, moet je invulling geven aan de 3 basisbehoeftes: relatie, autonomie en competentie. Voor de eerste en de laatste keer deel ik het geheim achter de 10 geboden voor clickertraining.

Over Conrad:
Conrad van Pruijssen heeft bijna 25 jaar ervaring in het trainen van paarden. Hij heeft ontdekt dat het trainen van paarden vooral te maken heeft mensen, vandaar zijn uitspraak: "Ik train geen paarden, maar mensen. Een paard trainen is het makkelijkste deel. Mensen trainen duurt soms wat langer."

Mijn paard herontdekken
Iris Weijenberg van Icelandic Welsh

Demoring 1 ~ 14:45 - 15:15 uur

Iris Icelandic Welsh

Door invloed uit te oefenen op de proprioceptie en het paard te helpen om zijn body-map te vergoten kan het paard met de juiste motivatie zijn lichaam herontdekken. Dit resulteert niet alleen in een boel nieuwe bewegingen, maar ook in een grote hoeveelheid plezier. Niet alleen herontdekt het paard zijn bewegingsmogelijkheden, maar herontdek je als eigenaar ook je paard.

Tijdens deze demonstratie is te zien hoe ik de body-map van mijn paard probeer te vergroten door middel van verschillende oefeningen en zien we het resultaat zowel vanaf de grond als onder het zadel. Tijdens de demonstratie leg ik uit hoe ik mijn paard motiveer door te werken met positive reinforcement en zonder dwang.

Over Icelandic Welsh: 
Een gelukkig, gezond en werkwillig paard, daar streef ik naar. De mentale en fysieke staat van het paard staan nauw met elkaar in verband, mijn focus ligt tijdens de trainingen naast het fysieke deel van het paard ook op het mentale deel van het paard. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen en/of pijn en baseer mijn methode op +R (Positive Reinforcement) en het minimale gebruik van P/R (Pressure and Release). Zo werk ik graag met clickertraining en voedselbeloningen en ligt mijn voorkeur ook vaak bij bitloos rijden. Ik wil liever een paard dat vrijwillig met mij meewerkt omdat er een leuke beloning tegenover staat in plaats van een paard dat met mij mee moet werken omdat er een negatieve consequentie tegenover staat. Mijn naam is Iris Weijenberg en ik ben de eigenaar van Icelandic Welsh. Samen met mijn pony Salvador help ik graag mensen die in de knoei zitten met hun paard, net beginnen of gewoon toe zijn aan iets nieuws. Op een positieve en vriendelijke manier help ik de communicatie tussen mens en paard te verbeteren. Kortom, ben jij nieuwsgierig naar aan andere manier van omgaan met paarden? Kijk dan vooral op mijn site: www.icelandicwelsh.nl of op mijn instagram: https://www.instagram.com/icelandic.welsh/

Grondwerk oefeningen voor Rijden met lichtheid
Liesbeth Jorna - Sport & Horsemanship United van Sport & Horsemanship United

Demoring 1 ~ 15:30 - 16:00 uur

Liesbeth Jorna springen bitloos teugelloos

Een goede voorbereiding voor rijden is het halve werk! 

Er gaat nog altijd veel mis met de opleiding van rijpaarden doordat vergeten wordt om de hulpen goed uit te leggen aan je paard. Ook moet een paard gelegenheid krijgen om de coördinatie in zijn lichaam en benen te ontwikkelen. Liefst zonder veel micromanagement maar echt op eigen benen. Heb hij die basisvaardigheden eenmaal dan kan je bovendien de balans van je paard verbeteren vanaf de grond zodat hij “self carriage” ontwikkelt, zowel in lichaam als zijn hoofd.

In deze demonstratie laat ik je met de fantastische Skoki een aantal oefeningen zien die je kan doen om je paard goed voor te bereiden op het rijden óf waarmee je kan zorgen dat je paard veel minder moeite heeft met bijv. dressuuroefeningen, handigheidjes bij het buitenrijden en rechtrichten.

En ... er komt binnenkort een film uit die je gratis kunt zien! Daarover vertel ik ook meer, maar houd alvast de website van Sport & Horsemanship United in de gaten.


Over Liesbeth:
Wat Liesbeth Jorna het liefst doet is jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt! Jou en je paard helpen om in harmonie en met bewegingsvrijheid samen te werken met plezier én resultaat. Jou leren WAT je kunt doen, WAAROM en HOE, om de samenwerking met je paard te versterken en je paard atletisch te ontwikkelen. En vervolgens hoe je op die basis kunt voortbouwen voor specifieke takken van recreatie en wedstrijdsport op een paardvriendelijke en gezonde manier. Zuiver, eerlijk, logisch, spelenderwijs en paardvriendelijk.

Liesbeth is Licensed Dressage Naturally Instructor (van Karen Rohlf, de enige in West Europa), horsemanshipspecialist, ORUN instructeur allround en dressuur en voormalig dressuuramazone en jurylid tot en met de klasse ZZ licht. Zij is één van de trainers in het HorseConnect netwerk en heeft een schat aan ervaring in natural horsemanship, dressuur en diverse andere sportdisciplines, coaching, biomechanica, gedragsleer en sportfysiologie van het paard. Door middel van lessen, clinics, trainingsweken en jaaropleidingen draagt ze deze kennis over op vele anderen.

Groundwork dressage - lange teugel
Wout Overbeeke van Overbeeke Horseprofessionals

Demoring 1 ~ 16:00 - 16:30 uur

Wout Overbeeke paard aan de lange teugels

Groundwork Dressage is helemaal gericht op het vanaf de grond trainen van je paard. Want je kunt alle oefeningen uit de B tot en met ZZ-licht ook doen met grondwerk. GD is dus een aanvulling op het rijden: je vraagt dezelfde oefeningen maar dan onbelast. Je kunt je paard niet alleen oefeningen zoals travers en schouder-binnenwaarts aanleren, maar ook doortrainen vanaf de grond. Renvers, (werk)pirouette, galopwissels, alles is mogelijk. En natuurlijk kun je ook uitstapjes maken naar hogere niveaus: piaffe, schoolhalt etc. In deze demo laat ik zien hoe je kunt trainen met de lange lijnen en de lange teugel.

Wout vertelt: Aanvankelijk opgeleid in (Natural) Horsemanship, ben ik me voor de fysieke ontwikkeling van paarden vooral gaan verdiepen in de Academische Rijkunst. Hiervoor heb ik gestudeerd bij Bent Branderup en Greetje Hakfoort. Door haar ben ik opgeleid als instructeur voor de Human & Horse Academy. Vooral in het werken met de lange lijnen sluit AR perfect aan op het grondwerk uit NH. Hieruit heb ik mijn programma voor Groundwork Dressage ontwikkeld. Hierin geef ik clinics en individuele lessen.

Intrinzen inside-out - wat geeft intrinsieke motivatie aan bewegingsmogelijkheden?
Jorien, Marieke en Selma van Team Intrinzen

Demoring 1 ~ 16:30 - 17:00 uur

Intrinzen Nederland Jorien Marieke Selma pantherwalk

In de show willen we jullie graag laten zien wat onze paarden in hun lijf hebben ontdekt aan bewegingsmogelijkheden zoals de ‘crunch’, ’pantherwalk’, ‘fancy trot’ en hun eigen ‘bad-ass’ input, doordat we met ze werken met Intrinzen. Intrinzen is een ontwikkeling die werkt via positieve bekrachtiging die het paard laat ontdekken wat het allemaal kan vanuit eigen motivatie. Vanuit die eigen intrinsieke motivatie kunnen de paarden bewegingen ‘van binnen naar buiten brengen’.  We leren de paarden geen oefeningen aan maar helpen ze op creatieve manieren en uitdagingen, via verschillende activiteiten hun lichaam te voelen en ontdekken.
We komen met een divers team van mensen en paarden. Marieke met haar tinker Jameson, Jorien met haar ijslander Vinur en Selma met haar ijslanders Stóri en Brandi. Dit diverse team van zeer enthousiaste mensen en paarden willen jullie graag meer laten zien in de show en meer verdieping, uitleg en toepassing meegeven in de demonstratie. De paarden zijn allemaal heel verschillend in karakter en in hun lijf en dit laat jullie goed zien hoe breed inzetbaar Intrinzen is. Omdat Intrinzen in Nederland steeds meer naam krijgt en er een grotere groep enthousiastelingen is, zullen er mogelijk meer combinaties bij de demo aanschuiven.

Alvast wat zien van Intrinzen? Klik hier voor een video!

Demoring 2

Neckrope rijden, veelzijdig met een Fries
Daantje Bos van EKpaardentrainers

Demoring 2 ~ 10:30 - 10:45 uur

Daantje Bos NK neckrope dressuur show kür muziek zonder hoofdstel

Wegens ziekte van haar kampioenspaard Methar, komt Daantje deze keer met haar Fries Eldert. Ze laat de veelzijdigheid zien, zowel van haar Fries als van de mogelijkheden met neckrope. Dressuur, springen, werken aan de hand, alles is mogelijk wanneer je je niet laat beperken door gevestigde denkbeelden.

Mooi filmpje op neckrope: https://youtu.be/sMc-Pn3mD1c

Wie is Daantje:

Daantje is op de rug van een paard opgegroeid. Sinds haar 8e rijd zei al zonder hoofdstel en doet  alles met zo min mogelijk tuig. Haar eigen paarden rijd zei altijd met neckrope. Daarnaast rijd Daantje ook paarden van andere mensen en de paarden die bij hun zadelmak zijn gemaakt bitloos en zonder hoofdstel.

A Click to Happiness
Iris Weijenberg van Icelandic Welsh

Demoring 2 ~ 11:00 - 11:30 uur

Iris icelandic welsh vrijheidsdressuur steigeren paard

Samenwerking, communicatie en vooral plezier hebben met je paard is waar deze show om draait. Springen zonder hoofdstel, dressuur rijden op neckrope, vrijheidsdressuur en meer begeleid door prachtige muziek en het geluid van een clicker.

Wie is Icelandic Welsh?
Een gelukkig, gezond en werkwillig paard, daar streef ik naar. De mentale en fysieke staat van het paard staan nauw met elkaar in verband, mijn focus ligt tijdens de trainingen naast het fysieke deel van het paard ook op het mentale deel van het paard. Ik maak geen gebruik van dwangmiddelen en/of pijn en baseer mijn methode op +R (Positive Reinforcement) en het minimale gebruik van P/R (Pressure and Release).  Zo werk ik graag met clickertraining en voedselbeloningen en ligt mijn voorkeur ook vaak bij bitloos rijden. Ik wil liever een paard dat vrijwillig met mij meewerkt omdat er een leuke beloning tegenover staat in plaats van een paard dat met mij mee moet werken omdat er een negatieve consequentie tegenover staat.

Mijn naam is Iris Weijenberg en ik ben de eigenaar van Icelandic Welsh. Samen met mijn pony Salvador help ik graag mensen die in de knoei zitten met hun paard, net beginnen of gewoon toe zijn aan iets nieuws. Op een positieve en vriendelijke manier help ik de communicatie tussen mens en paard te verbeteren.
Kortom, ben jij nieuwsgierig naar aan andere manier van omgaan met paarden? Kijk dan vooral op mijn site: www.icelandicwelsh.nl of op mijn instagram: https://www.instagram.com/icelandic.welsh/
YouTube video: https://www.youtube.com/watch?v=Xf7aFfg1zVQ&t=2s

Leren met en van je paard is goud waard - paardvriendelijke kinderlessen
Selma Snel van Paardrijden Op Maat

Demoring 2 ~ 11:45 - 12:15 uur

Selma Snel paardrijden op maat paardvriendelijke kinderles

In deze demo laat Selma met een groepje gepassioneerde kinderen zien hoe leren paardrijden zoveel méér is dan alleen maar op het paard zitten. We leren hoe we de paarden beter kunnen begrijpen, ze kunnen helpen in hun training, hun leider kunnen zijn door oa te kijken wat ze (in hun lijf) nodig hebben. En we leren op een creatieve manier te rijden, waarbij de kinderen leren ook hun eigen lijf en gedachten goed te gebruiken.
Enorm verrijkend en bijzonder om te zien hoe de puurheid van de kinderen in simpele stappen van grondwerk, lichaamswerk en vervolgens het rijden een opbouw laat zien!
Met invloeden van Terra Natura, Centered Riding, Masterson Methode en Intrinzen willen wij jullie verder inspireren om op een paardvriendelijke manier met de kinderen en paarden mee te leren.

Wie is Selma:
Selma Snel (Selma Klein op facebook) werkt al flink wat jaren met paarden en kinderen, waaronder deels op een zorgboerderij en sinds 2014 ook met haar eigen bedrijf Paardrijden Op Maat. Selma heeft een team van 4 paarden die haar meehelpen zichzelf en de kinderen te ontwikkelen als mensen en als ruiters. Sinds 2011 is selma centered riding instructeur, en deze reis blijft zich verdiepen. Dankzij het pad van haar paarden is zei zich de laatste jaren veel gaan bezig houden met het vinden van motivatie van binnenuit (dus ook vanuit het paard zelf, hun intrinsieke motivatie) en lichaamswerk met paarden. Deze 2 routes vullen haar reis in het ontdekken van onze bewegingen en lichamen enorm aan, en geven ook verdieping in het begrip en verbinding met de paarden in hun trainingen en in de kinderlessen. Dit jaar neemt Selma de 2 ijslander kanjers Stóri en Brandi mee naar Equiday!

Vrolijke, veelzijdige Shetlanders II
Kristy Winckelmans van My Little Ponies

Demoring 2 ~ 12:30 - 12:45 uur

Kristy Winckelmans my little ponies horse agility

Een van de vele dingen die Kristy het liefste doet met haar Shetlanders is Horse Agility! Het is altijd al een grote droom van Kristy geweest om hier shows mee te geven met haar pony’s. Op vrolijke muziek lopen zij en haar moeder Kitty door alle kleurrijke obstakels heen. Het hele parcours bestaat uit een regenboog thema wat er niet alleen heel vrolijk uit zien maar ook nog eens staat voor positiviteit en vrijheid. Dit staat bij hen altijd voorop. Over Kristy: Kristy Winckelmans (22) is gek op shetlanders en mini-paardjes. Zij wil dan ook graag laten zien dat dit niet alleen grasmaaiers of koppige weidemaatjes zijn. Samen met haar 6 mini’s laat zij aan haar volgers op social media zien hoe leuk en veelzijdig deze kleintjes wel niet kunnen zijn. Kristy is voornamelijk actief op TikTok, hier heeft zij op een half jaar tijd al bijna 70.000 Shetlander liefhebbers aan de haak weten te slaan op haar account genaamd “My Little Ponies”. Ze heeft vaak te horen gekregen dat ze niks zou bereiken met haar Shetlanders maar met haar shows wil ze graag het tegendeel bewijzen en andere inspireren dat alles mogelijk is. Social media: TikTok: https://vm.tiktok.com/J2bx4Qf/ Instagram: https://www.instagram.com/xmylittleponies/ YouTube: https://www.youtube.com/c/MyLittlePonies

A new start
Romy Baselmans van The magic black storm

Demoring 2 ~ 12:45 - 13:00 uur

Romy Baselmans vrijheidsdressuur show

We laten een spannende show zien waarbij we ons verhaal vertellen, we doorbreken een muur van vijandigheid, vechten, geen vertrouwen en meer. We worden een hecht team en werken en doen alles samen.
200% vertrouwen
200% paard zijn

Wie is Romy:
Romy wil met de shows jullie laten zien dat je op een fijne manier samenwerk met je paard, zonder teveel druk en enkel met plezier, ze laat zien dat probleempaarden kunnen uitbloeien tot fantastische paarden die alles kunnen wat ze willen. Ze werkt op een natuurlijke basis, grondwerk, loswerken en vrijheidsdressuur. Daarnaast rijden ze bitloos, neckrope en tuigloos..
 

Spotlights
Diverse deelnemers

Demoring 2 ~ 13:15 - 14:30 uur

5 combinaties laten zien hoe zij plezier hebben met hun paard. Ieder met zijn eigen specialiteit. Van kleine Shetlanders tot grote paarden. Vrijheidsdressuur, western, grondwerk, springen... laat je inspireren!

De deelnemers zijn:

  • Marit - Hoe creëer je een perfecte kinderpony
  • The tiny talents - vrijheidsdressuur
  • Joukje - grondwerk liberty training
  • Nikita - Freestyle proef op muziek
  • Welsh.land - fun met Shetlanders

Bitloos mennen, ook dat kan.
Daantje Bos van EKpaardentrainers

Demoring 2 ~ 14:45 - 15:15 uur

Daantje Bos bitloos mennen welshpony

In deze demonstratie gaat Daantje laten zien dat bitloos mennen geen enkel probleem is. Daantje zal vanalles uitleggen vanaf de bok. Voor de wagen loopt de knappe welsh a pony Alladin's Treasure, beter bekend als Atje. In deze demonstratie staat bitloos centraal en hoopt zei iedereen alles te kunnen vertellen wat hij/zij wil weten over bitloos mennen.

Wie is Daantje:

Daantje is op de rug van een paard opgegroeid. Sinds haar 8e rijd zei al zonder hoofdstel en doet  alles met zo min mogelijk tuig. Haar eigen paarden rijd zei altijd met neckrope. Daarnaast rijd Daantje ook paarden van andere mensen en de paarden die bij hun zadelmak zijn gemaakt bitloos en zonder hoofdstel.

The Western Experience
Sabrina en Kim van Western Weetjes

Demoring 2 ~ 15:30 - 16:00 uur

Sabrina Dijkstra Kim Dekker Western Weetjes

Sabrina en Kim willen graag paardenliefhebbers bekend maken met de diversiteit van de westernsport op een positieve manier. Ze laten zien in een Western demonstratie wat je allemaal met een paard kunt doen binnen de verschillende disciplines binnen de westernsport. Daarbij leggen zei Trail oefeningen uit. Er wordt bitloos gereden en Sabrina neemt haar driejarige champagne paint horse mee die in de westernsport kennis maakt met de In Hand Trail. Stefanie van Leeuwen rijd mee op paard Leo. Zij laat zien dat Western rijden met elk paarden ras mogelijk is. Over Sabrina en Kim: Sabrina en Kim van Western Weetjes hebben samen eind vorig jaar hun kanaal WesternWeetjes opgestart. Ze zijn gelijk enthousiast van start gegaan met hun Instagram en Facebook pagina en daarnaast een YouTube kanaal. Ze zijn een van de eerste in Nederland die paardenvlogs maken over de Westerntak van de paardensport. Volg jij Western Weetjes al?

A new start
Romy baselmans van The magic black storm

Demoring 2 ~ 16:15 - 16:30 uur

Romy Baselmans vrijheidsdressuur show

We laten een spannende show zien waarbij we ons verhaal vertellen, we doorbreken een muur van vijandigheid, vechten, geen vertrouwen en meer. We worden een hecht team en werken en doen alles samen.
200% vertrouwen
200% paard zijn

Wie is Romy:
Romy wil met de shows jullie laten zien dat je op een fijne manier samenwerk met je paard, zonder teveel druk en enkel met plezier, ze laat zien dat probleempaarden kunnen uitbloeien tot fantastische paarden die alles kunnen wat ze willen. Ze werkt op een natuurlijke basis, grondwerk, loswerken en vrijheidsdressuur. Daarnaast rijden ze bitloos, neckrope en tuigloos..
 

Vrolijke, veelzijdige Shetlanders
Kristy Winckelmans van My Little Ponies

Demoring 2 ~ 16:30 - 16:45 uur

Kristy Winckelmans my little ponies horse agility

Een van de vele dingen die Kristy het liefste doet met haar Shetlanders is Horse Agility! Het is altijd al een grote droom van Kristy geweest om hier shows mee te geven met haar pony’s. Op vrolijke muziek lopen zij en haar moeder Kitty door alle kleurrijke obstakels heen. Het hele parcours bestaat uit een regenboog thema wat er niet alleen heel vrolijk uit zien maar ook nog eens staat voor positiviteit en vrijheid. Dit staat bij hen altijd voorop.

Over Kristy: Kristy Winckelmans (22) is gek op shetlanders en mini-paardjes. Zij wil dan ook graag laten zien dat dit niet alleen grasmaaiers of koppige weidemaatjes zijn. Samen met haar 6 mini’s laat zij aan haar volgers op social media zien hoe leuk en veelzijdig deze kleintjes wel niet kunnen zijn. Kristy is voornamelijk actief op TikTok, hier heeft zij op een half jaar tijd al bijna 70.000 Shetlander liefhebbers aan de haak weten te slaan op haar account genaamd “My Little Ponies”. Ze heeft vaak te horen gekregen dat ze niks zou bereiken met haar Shetlanders maar met haar shows wil ze graag het tegendeel bewijzen en andere inspireren dat alles mogelijk is.

Social media:
TikTok 
Instagram
YouTube