Lezingen op EquiDay 2020

Leer jij graag door geconcentreerd te luisteren in een rustige omgeving?
In het grote lezinglokaal (foyer) bieden we dit jaar 6 verschillende onderwerpen aan.
De onderwerpen worden eind januari bekend gemaakt.
Lezingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.
De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de lezing open, dus zorg dat je op tijd bent voor een goede zitplaats.


Lezingenlokaal 1

Welkom in mijn Positieve Trainer’s Brain!
Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United

Lezingenlokaal 1 ~ 00:00 - 00:00 uur

De baas spelen is makkelijk maar de leider zijn ... dat moet je verdienen!
Een Positieve Trainer’s Mindset is de basis van het recept voor dagelijks succes en plezier met je paard. Je wil een leider zijn voor je paard. Je wil je paard helpen en zo min mogelijk dwingen. Je wil elke dag blij en tevreden zijn samen met je paard, zelfs als je hem nieuwe of moeilijke dingen leert. Ideeën en praktische tools om de beste mental coach te worden voor je paard.

Wie is Liesbeth?

Liesbeth Jorna is van Sport & Horsemanship United. Vanuit een achtergrond in de wedstrijdsport als amazone, ORUN instructeur en ZZ-licht jury heeft zei verder ontwikkeld als specialist in natural horsemanship, de relatie paard-mens en gezonde biomechanica. Daarnaast is zei Licensed Dressage Naturally Instructor i.s.m. Karen Rohlf.
Wat zei het liefst doet is jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt! Jullie helpen om in harmonie en met bewegingsvrijheid samen te werken. Jou leren WAT je kunt doen, WAAROM en HOE om de samenwerking met je paard te versterken en je paard atletisch te ontwikkelen. En vervolgens hoe je op die basis kunt voortbouwen voor specifieke takken van recreatie en wedstrijdsport: zuiver, gezond, eerlijk, logisch, spelenderwijs en paardvriendelijk.
"Lets find out what YOU can do to become the Trainer Your Horse Loves!"

Het verlagen van blessure gevoeligheid met behulp van voeding
Natascha Bos van Blauwe Hengst

Lezingenlokaal 1 ~ 00:00 - 00:00 uur

Hoe kun je de ‘motor’ en het ‘uithoudingsvermogen’ op cellulair niveau optimaliseren? Hoe kun je invloed uitoefenen op ‘spiermassa’ en hoe op ‘vetmassa’? Wat heeft het lichaam nodig om te regenereren (herstellen), te repareren of om de hersteltijd na een training/wedstrijd te minimaliseren? Hoe ontstaan blessures en waarom is de één gevoeliger dan de ander? Dit alles waarbij de juiste voeding(stoffen) centraal staan.

Wie is Natascha?

Natascha Bos verzorgt via haar bedrijf Blauwe Hengst uiteenlopende opleidingen en themadagen op het gebied van lymfedrainage en voeding voor paarden. Tevens behandeld en begeleidt ze paarden en hun eigenaren met voedingsvraagstukken volgens de Klinische Psycho Neuro Endocrino Immunologie (kPNI).

Van plat door de bocht naar mooi in balans
Mireille den Hoed van TAKT Academy

Lezingenlokaal 1 ~ 00:00 - 00:00 uur

In verticale balans onder het zadel. Hoe kan ik zorgen dat mijn paard links- en rechtsom even makkelijk de wending door gaat? Wil je de verticale balans verbeteren tijdens het rijden? Twee oefeningen tot in detail uitgelegd.

Wie is Mireille?
Mireille den Hoed is (revalidatie)trainer en instructeur met 40 jaar rijervaring tot en met ZZ-Licht. Al op jonge leeftijd ging ze op zoek naar een eerlijke manier van trainen, rekening houdend met de biomechanica, de mogelijkheden en de beperkingen van het paard. Haar leermeesters zijn onder anderen Rien van der Schaft, Antoine de Bodt en Wendy Murdoch. Mireille runt samen met haar vrouw Anja trainings- en revalidatiestal Stal Mireille, waar ze paarden traint en lesgeeft in Klassieke Dressuur. Middels opleidingen, workshops, clinics en lezingen verspreidt ze haar kennis via het kenniscentrum voor ruiter en paard TAKT Academy. Haar lijfspreuk: "Zij die nooit van mening veranderen, hebben zelden iets geleerd".