Lezingen op EquiDay 2019

Leer jij graag door geconcentreerd te luisteren in een rustige omgeving?
In het grote lezinglokaal (foyer) bieden we dit jaar 6 verschillende onderwerpen aan

Lezingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.
De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de lezing open, dus zorg dat je op tijd bent voor een goede zitplaats.


Lezingenlokaal 1

Paardenvoeding : feiten en fabels
Madelief Jambroes van Feral Horsecare

Lezingenlokaal 1 ~ 10:30 - 11:15 uur

Kom naar onze interactieve lezing over paardenvoeding! Hoor jij ook altijd zo veel over paardenvoeding en weet je niet meer wat feit of fabel is? Test tijdens EquiDay jouw kennis en leer meer over paardenvoeding.

Wie is Madelief Jambroes?
Mijn naam is Madelief en ik ben sinds ruim twee jaar werkzaam voor Feral Horse Care. Ik ben afgestudeerd in Nutrition & Health Promotion en ben voor Feral Horse Care werkzaam geweest in de voedselveiligheid branche. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit het geven van voedingsadviezen, trainingen & presentaties.

De nieuwe paardvriendelijke manier van wedstrijd rijden
Rens Plandsoen en Renée de Graaf van WeAllRide

Lezingenlokaal 1 ~ 11:30 - 12:15 uur

Rens Plandsoen

We geven een kijkje achter de schermen van het nieuwe bedrijf WeAllRide. We willen de paardensport nog leuker en bereikbaarder maken. Voor iedereen die van paarden en pony’s houdt, want je rijdt je proef gewoon op je eigen plek. We hebben een onafhankelijke jury die je video beoordeelt en je positieve feedback geeft. Zonder dat je een speciaal wedstrijd pasje of vervoer nodig hebt. Dat betekent minder stress, lagere kosten en veel meer plezier.

Wie zijn Rens Plandsoen en Renée de Graaf?
Rens Plandsoen en Renée de Graaf hebben elkaar leren kennen in Ermelo. Beiden zijn ondernemers en hebben jaren lang zelfstandig gewerkt in verschillende branches. Rens had 16 jaar een digitaal marketing bureau in Utrecht en stond op de lijst van de top 100 FD meest succesvolle vrouwelijke ondernemers en Renée had een H&R adviespraktijk waar ze werkte voor oa een dierenartsenpraktijk, de belastingdienst en een kinderopvang. Samen met een ervaren groep juryleden hebben ze WeAllRide opgezet dat sinds dec 2018 gelanceerd is in Nederland.

Hebben jij en je paard OOG voor elkaar?
Nienke Reede van Caliberate

Lezingenlokaal 1 ~ 12:30 - 13:15 uur

Paarden zien de wereld anders dan dat wij dat zien, qua kleuren, nachtzicht en diepte zien . Sommige "problemen" en angsten bij het paard kunnen verklaard worden vanuit het zicht van het paard. Ook bepaalde oogaandoeningen kunnen gedragsveranderingen veroorzaken. Deze lezing geeft je (nieuwe) bruikbare kennis, inzichten en handvatten als eigenaar, trainer en/of instructeur.

Wie is Nienke Reede?
Ik ben Nienke Reede, Natuurgeneeskundige therapeut voor dieren, Dorntherapeut , Cranio-Sacraal therapeut (i.o.) en Optometrist! Mijn twee passies heb ik samengevoegd: ogen en dieren. Er zijn een heleboel dieren die vaak (ongemerkt) lijden aan oogproblemen. Dit kan zorgen voor gedragsveranderingen, waardoor problemen en angsten ontstaan. Als optometrist en veterinair natuurgeneeskundige streef ik naar de beste natuurlijke oogzorg voor dieren. Daarnaast is mijn doel zoveel mogelijk kennis delen met eigenaren, trainers, instructeurs en collega therapeuten! Stap je met mij mee in de wondere en complexe wereld van het oog?

Plan je eigen trektocht
Carolien Staal van Trektocht te paard.eu

Lezingenlokaal 1 ~ 13:30 - 14:15 uur

Carolien Staal

Als je zelf op pad wilt met je paard, voor vier nachtjes of voor zes maanden, waar begin je dan? Hoe plan je een trektocht en welke beslissingen moet je nemen? Wat doe je als er geen routes zijn, en wat wordt er gevraagd van de gezondheid en psyche van je paard? Een lekker praktisch verhaal met do's & don'ts, voor iedereen die een droom heeft.

Wie is Carolien Staal?
Carolien Staal werkte elf jaar als manager marketingcommunicatie bij Pavo, tegenwoordig runt ze haar eigen onderneming Staalicus. In haar vrije tijd rijdt ze korte en lange trektochten in Nederland en daarbuiten. In 2017 vertrok ze voor vier maanden met haar paard naar Zweden. Een marketing manager met een burn-out, een vrolijke, gezonde Welsh Cob en een niet-paardenman met een Landrover Discovery. Het ging niet helemaal goed. Of toch wel? Over deze ervaring schreef ze een boek 'Op zoek naar niets' dat op Equiday wordt gepresenteerd. Carolien deelt haar kennis over het rijden van trektochten met iedereen die een droom heeft. Want het is het waard om je dromen waar te maken.
 

Kom over je angst heen, zonder over je grenzen te gaan
Cathy Sirret van Cathy Sirret

Lezingenlokaal 1 ~ 14:30 - 15:15 uur

Omschrijving volgt nog

Gebitsverzorging bij paarden
Jantine Leeflang van Arabesk

Lezingenlokaal 1 ~ 15:30 - 16:15 uur

Jantine Leeflang

Gebitsverzorging bij paarden is noodzakelijk, zelfs wanneer zij 24/7 beschikking hebben tot ruwvoer. Ook als je bitloos rijdt met je paard, kan een paard door haken pijn hebben van het bitloze hoofdstel tijdens het rijden. Bij het eten van hooi gebruikt een paard zijn snijtanden niet en deze zullen daardoor te lang worden in verhouding tot de kiezen, waardoor de kiezen uit elkaar gedrukt worden en niet meer op elkaar komen als het paard de snijtanden op elkaar heeft. Tegenwoordig kun je heel precies werken met modern elektrisch gereedschap, hiermee kun je de occlusie (sluiting) van de kiezen en ook de driepuntsbalans tussen kaakgewricht, kiezen en snijtanden veel beter in balans brengen.

Wie is Jantine Leeflang?
Ik heb me gespecialiseerd in gebitsverzorging voor paarden die natuurlijk gehouden worden en voor hun voeding voornamelijk aangewezen zijn op ruwvoer, daarnaast heb ik me toegelegd op het gebit van het oudere paard. Naast gebitsverzorging geef ik al meer dan tien jaar cursussen natuurlijk bekappen.