Horse Agility wedstrijd

Een primeur voor de BENELUX: een fysieke wedstrijd die gesteund wordt door The International Horse Agility Club.

Weet je nog niet wat Horse Agility is?

Horse Agility kan je omschrijven als toestelturnen voor paarden. Net als bij agility voor honden is het de bedoeling een parcours met verschillende obstakels succesvol af te ronden. De opdracht kan per obstakel veel verschillende uitvoeringen hebben. Hoe hoger het niveau, hoe complexer de uitvoering van de obstakels.

In het parcours zijn zowel mentale als fysieke uitdagingen verwerkt. Het is aan jou en je paard om deze zo uit te voeren zoals opgegeven wordt zonder het vertoon van spanning of verzet. Dat maakt de sport zo uniek: Je krijgt niet alleen punten voor je uitvoering, ook voor jouw horsemanship.

Voorbeeld van een Horse Agility parcours, in vrijheid:

Wie organiseert deze wedstrijd?

Kay Ruymaekers: Kay neemt met haar miniatuurpaard Honey sinds 2016 deel aan de online competities van The International Horse Agility Club, ze werden over de jaren heen 2x Reserve World Champion Liberty Trophy (2018 en 2023) en European Champion Liberty Trophy (2019). Dankzij deze mooie resultaten samen met Honey kreeg Kay de kans om Accredited Trainer te worden bij de club, een diploma dat vrij uniek is in de Benelux. Honey is haar grootste hulp bij het verspreiden van een positieve boodschap in de paardenwereld. Zowel online als op shows en demonstraties zet ze steeds haar beste gekke beentje voor met hun showteam Mini`s met een missie: Honey & Beauty.

Hoe zie de wedstrijd op EquiDay eruit?

Voor deze eerste wedstrijd houden we de opdrachten en obstakels eenvoudig.
Je kunt meedoen in de categorie On Line (dus met een halster en halstertouw) of de categorie Liberty (je paard geheel los)
Het parcours ontvang je binnen enkele dagen na aanmelding.
Zo kun je direct oefenen en je goed voorbereiden.

Zin om mee te doen?

Voor alle deelnemers zijn er leuke prijzen! Onder andere een Level-Up Magazine proefabonnement, Honey & Beauty Merchandise, Horse Agility vlag, DVD van The International Horse Agility Club.

Deelnemen kost 25 Euro. Dit is inclusief 2 tickets voor EquiDay (voor jou en je chauffeur of groom).

Na aanmelding ontvang je binnen enkele dagen het parcours, zodat je direct kunt oefenen en je goed kunt voorbereiden.

Doe mee! Schrijf je vóór 1 maart in.
Klik hier voor meer info en het aanmeldformulier.

Kay Horse Agility