EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets voor 14 oktober zijn nu te koop

De demo's en shows op EquiDay+ 2017

Dit najaar zijn er 2 hallen met leerzame demonstraties van elk 45 minuten. O.a. Chris Irwin, Equi-Unity, Parelli Nederland, Niek Elings, Claudia Miller, Liesbeth Jorna, Clickercoach, E&E Horsemanship en Cathy Sirett hebben al toegezegd voor dit najaar.

 

Hal A ~ Amaliahal Hal A - Amaliahal

SHU ~ Op de brug tussen Natural Horsemanship en Gezonde Training:
Liesbeth Jorna van Sport-Horsemanship-United

Hal A 00:00 - 00:00 uur

5 unieke en onmisbare trainingstips van Sport & Horsemanship United voor "heart centered" ruiters met een beetje (of veel) ambitie

Wie is Liesbeth Jorna?

Liesbeth Jorna is zowel in Nederland als in het buitenland actief als instructeur en als Dressage Naturally Coach (erkend door Karen Rohlf). Haar manier van lesgeven is bijzonder positief en inspirerend en zij weet uit alle stromingen precies de elementen te halen die passen bij elke individuele ruiter en paard. Liesbeth gaat een stap verder dan veel andere instructeurs: haar missie is jou te leren zelfstandig je paard te trainen op een paardvriendelijke en fysiek gezonde manier. Ze geeft je de kennis en de vaardigheden en leert je WAT te doen, WAAROM en HOE. Multifunctionele dressuur en gedragstraining voor ruiters uit alle disciplines die echt fijn willen leren rijden met een blij en gezond paard.

Alvast iets zien van Liesbeth Jorna: https://youtu.be/IlGYdsq9hYw

EquiallyNL ~ Positief trainen en clickertraining
Justine vd Berg en Saskia de Clerq van EquiallyNL

Hal A 00:00 - 00:00 uur

In deze demonstratie zullen we laten zien wat er allemaal mogelijk is doormiddel van het positief trainen & clickertrainen. Van de dagelijkse handelingen zoals een wormenkur tot aan vrijheidsdressuur en zelfs Horse agility. We laten zien hoe je op een paardvriendelijke manier en met veel plezier enorm veel leuke dingen kan doen met je paard!

Wie zijn Justine en Saskia?

Justine van de berg beschik over een ruime kennis en ervaring op gebied van vrijheidsdressuur, clickertraining & Horse Agility en is ook zeer actief op dat gebied. Met haar eigen pony beoefend zei deze disciplines ook fanatiek. Dit doet zij door middel van Positieve training en clickeren. Dit alles op een zo paard vriendelijk mogelijke manier. Door middel van het geven van demonstraties en lessen hoopt zei mensen te inspireren om op een vriendelijke manier paarden te trainen.

Chris Irwin ~ Roundpen redefined
Chris Irwin van Chris Irwin Insights

Hal A 00:00 - 00:00 uur

Chris Irwin is een internationale bekendheid rondom paardentraining. Zijn training richt zich altijd weer op het ontspannen van het paard en hij gebruikt daarbij heel subtiele lichaamstaal. Tijdens deze demonstratie in een roundpen, laat Chris Irwin zien hoeveel invloed jouw lichaamspositie t.o.v. het paard heeft op de ontspanning van je paard en hoe je met hele kleine veranderingen in je lichaamshouding, heel veel naar je paard kunt communiceren. Deze demonstratie wordt grotendeels Nederlands gepresenteerd door een van de door hem opgeleide Nederlandse instructeurs.

Hal B ~ Beatrixhal Hal B - Beatrixhal

Ponytales Healthy Horsemanship ~ Werk aan de lange teugel, van basics naar finesse
Eva Lazet-Wapenaar van PonyTales Healthy Horsemanship

Hal B 00:00 - 00:00 uur

In de klassieke rijkunst word werk aan de lange teugel pas opgepakt als het paard volledig is opgeleid onder het zadel en aan de hand. Alle hulpen die je normaal ook met zit en benen geeft worden vervangen door een heel lange teugel. Zou jij je paard nog kunnen sturen?
Overgangen kunnen maken? En hoe zit dat met zijgangen?
Wachten tot jij en je paard op Hogeschool niveau zijn duurt wellicht wat lang, en werk aan de lange teugel is juist zo'n leuke en waardevolle afwisseling in de training! Ik ga je stap voor stap uitleggen wat te doen, zodat je toch vast kunt beginnen met deze leuke en uitdagende manier van trainen.
 

Wie is Eva Lazet?

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Mentaal, emotioneel en fysiek, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eva verdiept zich al vele jaren in horsemanship. Hoe denken en leren paarden? Hoe kom je tot een conversatie met je paard? Hoe kan alles nog lichter en subtieler? Hoe maak je de leefomstandigheden voor je paard optimaal? Vragen die al die tijd de hoofdrol speelden. Maar het cirkeltje was pas rond toen daar ook fysieke training aan toegevoegd werd.

Alvast iets zien van Eva Lazet: https://www.youtube.com/watch?v=OfhWUk7vDr8

Parelli Natural Horsemanship
Aniek Pieters, Anouk Dahrs en Elena Bachini van Parelli Nederland

Hal B 00:00 - 00:00 uur

"Parelli laat zien hoe je bepaalde problemen aan kunt pakken en je paard en jezelf op weg helpt naar jouw doel!

Aanwezige Parelli Professionals:

  1. "Aniek Pieterse - Parelli Professional - Trainen/ (her) starten van (jonge) paarden - Het verzorgen van instructie in communicatievaardigheden van mens tot paard gebaseerd op de Parelli methode.
  2. Anouk Dahrs - Parelli Professional - Instructie in communicatievaardigheden van mens tot paard, gebaseerd op de Parelli methode. - Trail
  3. Elena Bacchini - Parelli Professional - Instructie in communicatievaardigheden van mens tot paard, gebaseerd op de Parelli methode."

Alvast iets zien van Parelli Nederland: https://youtu.be/NDije7K1S2U

 

Niek Elings ~ Problem solving
Niek Elings van Horsemanship op maat

Hal B 00:00 - 00:00 uur

Niek Elings

Een probleem is alleen een probleem als je de oplossing niet ziet. In de demo problemsolving maakt Niek inzichtelijk wat het probleem is en wat er aan te doen is. Niek maakt ter plekke kennis met het paard en stapt dus met de zelfde kennis in als het publiek.

Wie is Niek Elings?

Sinds 2000 ben ik gebeten door het Horsemanship virus. Het is mijn doel om horsemanship inzichtelijk te maken zodat iedereen zijn paard beter kan begrijpen. Feel timing en balance staan altijd centraal in mijn aanpak.

Equi-Unity ~ Dressuur voor het paard
Kim Steutel van Equi-Unity

Hal B 00:00 - 00:00 uur

Kim Steutel

Dressuurmatige oefeningen zijn bedoeld om het paard soepel en krachtig te maken en gezond te houden. Hoe een oefening wordt uitgevoerd is van groot belang. Een correcte uitvoering werkt ze vóór het paard, een incorrecte uitvoering kan juist een averechts effect hebben. Je eigen oog scholen om te zien wanneer het paard zijn lichaam op de juiste manier gebruikt is daarom essentieel. Afhankelijk van de africhtingsgraad zijn verschillende onderdelen van belang. Tijdens deze demo laten mijn studenten en ik jullie oefeningen zien op verschillende niveaus en geef ik jullie tips over DE belangrijke aspecten om op te letten.

Wie is Kim Steutel?

Kim is 1 van de 15 gelicenceerde instructeurs Straightness Training (wereldwijd). Ze is 3e graads ST instructeur, 3e graads instructeur Rechtrichten en ook Natural Horsemanship specialist. Naast het trainen van haar eigen paarden geeft ze op het moment workshops in binnen- en buitenland voor mensen met hun eigen paarden. Door haar kennis op het gebied van Natural Horsemanship en Rechtrichten kan Kim helpen de paarden zowel mentaal als fysiek in balans te brengen. Dit is ook wat zij combineert in haar lessen als Straightness Training instructrice. 

Alvast meer zien van Kim Steutel?

https://www.youtube.com/watch?v=zL7Mc_S8c98&t=4s

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.