EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets vanaf nu online te koop!

De demo's en shows op EquiDay 2018

Wat wil jij graag zien op EquiDay?
Mooie clinics over connectie met je paard?
Spetterende vrijheidsdressuurshows?
Leerzame demonstraties over dressuurmatig trainen (op een vriendelijke én biomechanisch correcte manier)?

Op EquiDay vindt je dit en nog veel meer!

Het programma is verdeeld in blokken: elk heel uur begint met een show, daarna een half uur demonstratie en vervolgens een kwartiertje pauze om te wisselen van hal, te shoppen of wat lekkers te halen.

De blokken hebben we ingedeeld op thema (Horsemanship, Rijden/fysieke training en Overig). De thema's wisselen per hal en overlappen niet. Zo kun je hele dag jouw favoriete thema volgen. Of een lekker afwisselend programma kunt samenstellen.

 

Hal A ~ Amaliahal Hal A - Amaliahal

Problems solved with Irwin Insights - Be the horse you want to see
Chris Irwin van Irwin Insights

Hal A 10:00 - 10:45 uur

Chris Irwin

NL (in het kort) In deze demonstratie zal ik mijn best doen om de volgende kwestie te demonstreren: vraag niet wat je paard kan doen voor jou -  vraag wat jij kan doen voor je paard. Er zal geen agressie bij komen kijken, geen gebedel om voer, geen circuskunstjes. Ik zal mijn best doen een paard te helpen zoveel als mogelijk is, binnen een extreem onnatuurlijke omgeving.

 

Chris Irwin does not “de-sensitize horses”.   Irwin uses awareness, empathy and leadership insights to “sensitize people” to the authentic needs of the horse.  Chris clearly demonstrates and explains how to earn respect, trust, willingness and focus from horses, by knowing how to “think horse, speak horse, and play horse games by horse rules”.   With the mandate of “ask not what your horse can do for you – ask what you can do for your horse, Chris Irwin reveals amazing new insights on how becoming more “horse-like” offers people a new paradigm for our learning, healing, growth and leadership.

Be the Light ~ The art of tricktraining
Lisanne Bouwmeester van Be the Light

Hal A 11:00 - 11:15 uur

Lisanne

Letterlijk, de kunst van de kunstjes! In deze combinatie van een demonstratie en muziekshow wil ik jullie laten zien dat vrijheidsdressuur veel meer kan zijn dan enkel wat trucks uitvoeren, deze keer met mijn twee paarden, Masha en Menno. Ik hoop het publiek, al is het maar een klein beetje, de magie te kunnen laten voelen wat ikzelf elke show opniew mag ervaren.

Wie is Lisanne Bouwmeester van Be the Light?

Nadat mijn vriend door een verkeersongeval plots uit mijn leven gerukt werd besloot ik om onze droom achterna te gaan, het oprichten van een eigen bedrijf in de paardenwereld. Mijn paarden hebben mij door een enorm moeilijke periode gesleurd, grof gezegd mijn leven gered. Door hun, in combinatie met mijn bedrijf kreeg ik terug een doel in het leven, er was weer licht in de duisternis. Inmiddels geniet ik alweer twee jaar van het geven van shows in Belgie en Nederland, geef ik met veel plezier mijn kennis door via lessen en workshops en organiseer ik sinds dit jaar mijn eigen paardenkampen!

Alvast meer zien van Lisanne? https://www.youtube.com/watch?v=jgeEazWqdbI

Bitloos Springen: wat doe je dan anders?
Liesbeth Jorna en Sijmen van Sport-Horsemanship-United en vlogger Sijmen van youtubekanaal Kampioen

Hal A 11:15 - 11:45 uur

Liesbeth Jorna EquiDay

Bitloos springen, kan dat wel zomaar? Wat doe je anders, of juist niet? Wat zijn algemene basisoefeningen, die elke ruiter (bitloos of niet) moet beheersen?

Sijmen, bekend van Youtube-kanaal "Kampioen!" zal tijdens EquiDay zijn eerste springles zonder bit rijden. Zijn paard heeft hij pas kort voor EquiDay aan een bitloos hoofdstel laten wennen. 

Wie is Sijmen?
Bekijk hier het filmpje van Sijmen, voor het eerst bitloos. (linkt volgt)

Wie is Liesbeth Jorna?

Liesbeth Jorna is zowel in Nederland als in het buitenland actief als instructeur en als Dressage Naturally Coach (erkend door Karen Rohlf). Haar manier van lesgeven is bijzonder positief en inspirerend en zij weet uit alle stromingen precies de elementen te halen die passen bij elke individuele ruiter en paard. Liesbeth gaat een stap verder dan veel andere instructeurs: haar missie is jou te leren zelfstandig je paard te trainen op een paardvriendelijke en fysiek gezonde manier. Ze geeft je de kennis en de vaardigheden en leert je WAT te doen, WAAROM en HOE. Multifunctionele dressuur en gedragstraining voor ruiters uit alle disciplines die echt fijn willen leren rijden met een blij en gezond paard.

Alvast iets zien van Liesbeth Jorna: https://youtu.be/IlGYdsq9hYw
 

Amable ~ Spirit and his friend
Danielle Meyboom van Amable, Paard en inzicht

Hal A 12:00 - 12:15 uur

Danielle Meyboom

Wie kent Spirit, stallion of the cimarron niet? Ontmoet hem nu in levende lijve! Samen met zijn nieuwe vriend Jauke laat hij zien hoe stoer en dapper hij is, maar ook hoe hij bij de juiste persoon en juiste benadering zacht en handelbaar wordt. Uiteraard omlijst met de prachtige spiritmuziek. In deze show staan vrijheidsdressuur en clickertraining centraal.

Wie is Daniëlle Meyboom van Amable?

Daniëlle Meyboom van Amable, Paard en Inzicht helpt mensen graag om een betere band met hun paard te krijgen. Wanneer je meer inzicht krijgt in het gedrag van paarden ga je ze beter begrijpen en kan je beter en doelbewuster trainen. En een betere training creeert uiteindelijk een beter contact met je paard. Tevens vergeten ruiters vaak hoe belangrijk het is om een paard niet alleen lichamelijk gezond te houden, maar ook mentaal. Door je paard met de juiste training ook mentaal uit te dagen heb je uiteindelijk een gelukkiger paard.

Alvast meer zien van Amable: https://www.youtube.com/watch?v=SjVX06Bmzcs&t=48s

HorseConnect ~ De cirkel om het paard (deel1) Inrijden/losrijden in de basis)
Verschillende professionals van HorseConnect

Hal A 12:15 - 12:45 uur

HorseConnect cirkel om het paard

Demo 1: Basis (inrijden/losrijden in de basis) 30 minuten

·         Harnachement: wel of geen bit? Wel of geen neusriem en hoe los of strak? (Bitfitter)

·         Zadel: Goed passend zadel, hoe moet je op je zadel kunnen zitten? Wat is de ideale houding van de ruiter voor het paard? (zadelmaker)

·         Hoeven: Goede hoef en been balans om het paard in balans te kunnen rijden (hoefbekapper)

·         Training: De basis wat betekent dat en hoe wil je dan dat het paard loopt? Horizontale en verticale balans.. (instructeur/trainer)

The best of both worlds. Dressuur met en voor je paard
Lotte van Houtert

Hal A 13:00 - 13:15 uur

Lotte Houtert dressuur en horsemanship PSG NH VD

Dressuur met en voor je paard.

Kun je horsemanship en (top)sport combineren?
In deze demonstratie laat ik samen met mijn zelf opgeleide paard Busted zien dat topsport en horsemanship geen uitersten hoeven te zijn. Wij willen de mooiste kanten van deze benaderingen samenbrengen in één samenwerking tussen mens en paard. The Best of both worlds.

Lotte van Houtert (23 jaar) Is van kinds af aan al gek op paarden en altijd al eigenwijs en nieuwsgierig geweest. Busted kwam eind 2011 op haar pad. Hij was net ingereden en samen zijn zij de grote boze paardenwereld gaan verkennen. Inmiddels starten zij nationaal Lichte Tour en geven zij demonstraties in (vrijheids)dressuur. Daarnaast geeft Lotte ook zo nu en dan grondwerk lessen

"Een paard moet het altijd leuk vinden om samen met jou te werken. Door de mindset die Busted ontwikkeld vanuit grondwerk en vrijheidsdressuur merk ik dat hij ook in de dressuur heel snel leert en altijd zijn uiterste best blijft doen."

Filmpjehttps://www.youtube.com/watch?v=sSOZ9v9iWro

Lotte volgen op Instagram: https://www.instagram.com/ushtitch/?hl=nl

HorseConnect ~ De cirkel om het paard (deel2): Gevorderd (het paard verzamelen)
Diverse professionals van HorseConnect

Hal A 13:15 - 13:45 uur

HorseConnect cirkel om het paard demonstratie

· Behandeling: waar loopt je tegenaan als je een paard traint, knopen in spieren, blokkades in de wervels, atlas, halswervels, CTO, lenden, recht in het bekken (behandelaar) · Voeding: Wat geef je het paard te eten en waarom, heeft het paard krachtvoer nodig ook als je veel traint? (Voedingsspecialist) · Conditie en spieren opbouwen hoe doe je dat? (Trainingsfysioloog) of een item over gebreken of blessures (Dierenarts) · Training: Hoe laat je het paard dragen, ruggebruik, ondertredend achterbeen en wat is een schoftlift en halslift? Hoe ziet dat alles eruit, hoe herken je het? (trainer/ instructeur)

Aniek en Friponne ~ Spotlight
Aniek den Braber - Pieterse van Parelli Nederland

Hal A 14:00 - 14:15 uur

Last minute ingeplande show van Aniek en haar paardenpartner Friponne.

Romy Huisman ~ Piaffe voor ieder paard
Romy Huisman van Snuitable

Hal A 14:15 - 14:45 uur

Romy Huisman

 

Is de piaffe enkel weg gelegd voor talentvolle dressuurpaarden met professionele ruiters? Dat hoeft niet! De piaffe is een super oefening om het paard te versterken in de achterhand, de coördinatie te ontwikkelen, het paard te leren buigen in de gewrichten van het achterbeen en de kanteling van het bekken te optimaliseren. Als een paard ons als ruiter moet dragen, heeft het paard veel baat bij een goed ontwikkelde draagkracht uit de achterhand. En dit is fijn voor ieder (gezond) paard! Of je nou een Fjord, een Haflinger, een Arabier of een Shetlander hebt, ze kunnen allemaal baat hebben bij de piaffe! Tijdens deze demo laat ik jullie het nut van de piaffetraining zien met mijn 24 jarige pony Snuitje. Waar ik vroeger nooit had gedacht dat zij ooit zou gaan leren piafferen, is het nu onmisbaar is onze training!

Wie is Romy Huisman?

In mijn dagelijkse leven werk ik als instructeur en hou ik mij bezig met het trainen van paarden. Ik ga voor een duurzame, logische en respectvolle manier van trainen. Paarden trainen is maatwerk! Ik train veel vanaf de grond en ik hou van gevarieerd trainen. Ik geef ook een kijkje in mijn paardenleven d.m.v mijn vlogs op mijn YouTube kanaal genaamd 'Snuitable'

Alvast meer zien van Romy en Snuitje?

https://www.youtube.com/watch?v=eOTzycapjmA&t=2s

 

Eef Veenstra ~ Show
Eef Veenstra van Het lage woud

Hal A 15:00 - 15:15 uur

Eef Veenstra

Volgt nog

Eef Veenstra ~ Demo Horsemanship en Dressuur
Eef Veenstra van Het lage woud

Hal A 15:15 - 15:45 uur

Eef Veenstra

info volgt

Via Equestra ~ Op gevoel en met verstand
Yvonne Roos Bijleveld van Via Equestra

Hal A 16:00 - 16:30 uur

Yvonne Roos Bijleveld

Ben jij een denker of een doener? Wéét je veel maar blijkt het in het praktijkwerk lastiger, of dóé je heel veel maar wil je juist beter wéten wat je doet? In deze demo stapt een dappere deelnemer die graag verandering in het dagelijks trainingspatroon wil, onder begeleiding van Roos een stapje uit zijn of haar gewoontes en overtuigingen. Ofwel omdat de wens is meer te kunnen 'doen', ofwel omdat de wens is beter te wéten wat te doen. Want als je doet wat je áltijd doet, krijg je wat je áltijd krijgt... dus als je wat anders wilt, moet je wat anders doen!

Wie is Yvonne Roos Bijleveld?

Specialiteit van Roos Bijleveld is vlottrekken wat is vastgelopen, door te zoeken naar nieuwe invalshoeken in denken en doen voor het betreffende paard én mens. Haar motto hierbij is 'it all depends'. Of iets passend en kloppend is om te doen of niet, hangt af van de omstandigheden waarin jij en je paard zich bevinden. Geen of-of, maar en-en!

Eindshow: Nalanta met Rede en Andorra
Eva en Jesse van Nalanta

Hal A 16:30 - 17:00 uur

Rede en Andorra Nalanta

Volgt nog

Hal B ~ Beatrixhal Hal B - Beatrixhal

Show Parelli ~ met principes naar je doel
Angelique van Voorst en Humphrey Dirks van Parelli Nederland

Hal B 10:00 - 10:15 uur

Humphrey Dirks Parelli instructeurs Nederland

Als je het alfabet kent, kan je nog geen boek schrijven en als je de basiskleuren geel, blauw en rood kent, wil het nog niet zeggen dat je een schilderij kunt maken. Zo heb je ook de primaire paardentaal, neutraal, vriendschap, constante druk en drijvende druk (Parelli principle games). Deze primaire paardentaal is de basis om met paarden te communiceren.   Dit klinkt simpel, maar is verre van makkelijk.   In de demonstratie laten we je een voorbeeld zien, hoe je met je paard vanuit het basisprincipe naar het doel werkt en wat je paard op dat moment nodig heeft.

Parelli les/probleem oplossen
Humphrey Dirks en Elena Bacchini van Parelli Nederland

Hal B 10:15 - 10:45 uur

Elena Bacchini en Humphrey Dirks op EquiDay 2017

We zullen een persoon met een paard die een probleem heeft, door middel van de Parelli seven games te helpen de weg naar de oplossing te vinden.

Yacintha en Heurby: een sterke band zonder hulpmiddelen
Yacintha den Braven van Help with Horses

Hal B 11:00 - 11:15 uur

Yacintha help with horses

Het lijkt alsof het steeds meer wordt: hulpteugels, bitten, sporen en zwepen. Er is altijd wel een “oplossing” voor een probleem. Maar hierdoor vergeten wij steeds meer om te kijken waar het probleem nu vandaan komt en hoe dit werkelijk opgelost kan worden. Namelijk, met een goede samenwerking en communicatie tussen mens en paard!

Samen met Heurby ga ik laten zien dat je niets nodig hebt om geweldige dingen te kunnen doen. Wij zullen laten zien dat iedereen zonder hulpmiddelen een sterke band kan opbouwen door terug te gaan naar de basis en werkelijk naar het paard te kijken!

Wie is Yacintha?

Met mijn bedrijf Help with Horses probeer ik mensen zoveel mogelijk te helpen om werkelijk in contact te komen met hun paard. Door terug te gaan naar de basis en de lichaamstaal van het paard eens goed te bekijken, lossen we problemen op en zorgen we samen voor een nog sterkere band onderling. Wederzijds respect en vertrouwen zijn dan ook de belangrijkste kernwoorden. Hiermee bereiken we niet alleen plezier bij de mens, maar ook bij het paard!

Innerfeeling ~ Trailerladen met plezier
Roos van Kappel van Innerfeeling

Hal B 11:15 - 11:45 uur

Als je begrijpt dat je paard een vluchtdier is, dan weet je meteen waarom hij niet graag de trailer in gaat. Leer denken als een paard en trailerladen wordt leuker voor je paard en voor jou.

Wie is Roos van Kappel van Innerfeeling?

Ik ben een paardenfan in hart en nieren. Trailerladen is één van mijn passies. Ik vind het erg leuk om mensen te helpen inzicht te krijgen in het gedrag van hun paard zodat zij een betere leider voor hun paard kunnen zijn.

Kids Showtime: Anouk en Annabel
Anouk en Annabel

Hal B 12:00 - 12:15 uur

Anouk

Hallo, ik ben Annabel en mijn pony heet Sita. We werken al 3 jaar samen. Jullie moeten weten dat ik vroeger met Sita niet kon draaien of opstappen zonder dat ze haar oren plat deed en stampte , ook een heleboel andere dingen lukten toen niet. Daarom zou ik jullie nu graag laten zien hoe we een goede team zijn geworden.

https://youtu.be/oFqwAK4fDy4

Hallo ik ben Anouk (12)en ik kom met mijn pony Boy (6)

We zijn nu 9 maand samen, we hebben erg veel plezier, en hopen jullie te kunnen laten zien wat we in deze tijd al geleerd hebben.

https://www.youtube.com/watch?v=kQDo_CzXQX8&sns=em

 

 

Op het goede spoor: kinderles + intrinzen
Selma en Mariska van Op het goede spoor

Hal B 12:15 - 12:45 uur

Selma centered riding les voor kinderen

‘Op het goede spoor’ is een samenwerkingsverband tussen de twee enthousiaste paardenjuffen Mariska en Selma. Zij willen op Equiday laten zien dat leren paard’rijden’ leuk is voor kind én paard! Dit doen ze door je zintuigen aan te spreken; horen, zien en voelen, en te luisteren naar de taal van je
paard. In de demonstratie zal ook duidelijk worden waarom we ‘op het goede spoor’ heten…
Het is voor zowel voor de juffen, de kinderen én de ijslanders en shetlander die meekomen helemaal nieuw om voor groot publiek te staan, dus er wordt gewerkt vanaf de basis; vertrouwen. Helpen jullie hen een handje mee en komen jullie mee leren en genieten met en van de paarden?
Éen van de paarden neemt actief deel aan het Intrinzen-project en zal daar ook zeker wat van laten zien. Ben je al nieuwsgierig?

 

Over:
‘Op het goede spoor’ zijn Mariska Sneep – Veenendaal (Proco Philipa) en Selma Snel (Paardrijden op Maat).
Mariska is werkzaam als manager en instructeur bij ponypark de Bosbeek in Voorthuizen. Ze is van oorsprong pedagogisch medewerker met een grote passie voor paarden. Om deze twee dingen te combineren heeft Mariska bij verschillende paardencentra gewerkt. Naast Centered Riding Instructrice is Mariska ook Alona instructeur, CREF voorlichter en trainer, en APOCO Coach. Mariska werkt veel en graag met oefeningen die lichaamsbewustwording geven. 

Selma is werkzaam als zelfstandig ondernemer ‘Paardrijden op Maat’ en geeft les met haar eigen paarden (2 ijslanders, een singelfooter en een shetlander) en met de paarden van twee zorgboerderijen waar zij ook werkzaam is. Net als Mariska is Selma Centered Riding Instructrice, wat ontzettend mooi past in het geven van lessen aan kinderen mét en zonder ‘rugzakje’. Als achtergrond heeft Selma de opleiding Diermanagement gevolgd en gekoppeld aan een stuk pedagogiek. Ze heeft zich ontwikkeld in het natuurlijk werken met paarden, is instructeur rechtrichten bij Marion Alblas, heeft zich verdiept in de horseboy methode, is paardencoach bij het EOCP én is door haar ijslander Stóri-Skrámur nu enthousiast bezig met Intrinzen leren. Haar grootste hobby is … boscrossen.

Cathy Sirret ~ Overcome fear, boost your confidence
Cathy Sirret

Hal B 13:00 - 13:45 uur

Cathy Sirett confidence coach

Angst is een van de grootste struikelblokken als je met paarden werkt. Niet alleen lastig voor jezelf, maar ook je paard heeft er last van. 

Cathy Sirret is een confidence coach in Groot Brittanie. Ze heeft een orginele en hele praktische kijk op angst bij paarden trainen. Ze neemt je mee in haar methode om met jouw angst (ook als deze niet paardgerelateerd is) aan de slag te gaan. 

Cathy geeft een workshop waarbij alle luisteraars actief worden betrokken. Mis het niet!

Learn the most important strategies to overcome ANY fear.

Demonstratie is engelstalig

Marion Alblas ~ Identiteit is de basis van de Academische rijkunst
Marion Alblas van TAOR

Hal B 14:00 - 14:45 uur

Marion Alblas Timeless art of riding

 

Identiteit is de basis om samen te kunnen werken, zowel met jezelf als met je paard. Jij als ruiter bent uniek, maar je paard is ook uniek. Hoe kan je samen met je paard werken zonder dat je paard zijn identiteit verliest. Hoe ga je om met een nee? hoe ga je om met een ja? Het doel is de weg, de weg is mooier dan het doel, maar hoe doe je dat in de praktijk? Beleef het samen met ons op Equiday

Wie is Marion Alblas?

Wat maakt een mens een ruiter een paard zorgt ervoor dat een mens tevens een ruiter kan zijn. Wat maakt een ruiter een trainer, voor mij persoonlijk was dat de mooiste leerschool die er was, je innerlijkheid laten verbinden met je uiterlijkheid, één zijn met je eigen lichaam en daardoor samen smelten met die van je paard. Het mooie van de weg die ik heb afgelegd is dat de Academische rijkunst mij van een ruiter naar een trainer heeft veranderd, niet alleen bij de paarden maar ook in het dagelijkse leven

 

Kids Showtime ~ Miya + Marike en Ilse + Xanne
Kids shows van Miya + Marike en Ilse + Xanne

Hal B 15:00 - 15:15 uur

Miya Marike Ilse en Xanne

Wij zijn Miya en Marike met onze verzorgpony’s Iman en Lobke. Marike volgt al zo’n 8 jaar les in Parelli Natural Horsemanship bij Julie Verstraete en vormt nu ongeveer een half jaar een team met Lobke. Miya is al 9 jaar met paarden bezig en de laatste 5 jaar daarvan is ze bezig met Parelli. Ze is al een jaar bezig met Iman als verzorgpony. We hebben alle twee al met verschillende paarden gewerkt en Parelli is dus een groot deel van ons leven.

Team IX - Ilse en Xanne

Hoi! Samen met onze pony's Balou en Jace willen wij wat laten zien van vrijheidsdressuur. Bij ons staat plezier met de pony's voorop en we proberen dit ook zo enthousiast mogelijk over te brengen. We hebben er zin in!

Stal Mireille ~ Paard in Balans, aan de longe en onder het zadel.
Mireille den Hoed van Stal Mireille

Hal B 15:15 - 15:45 uur

Mireille den Hoed paard in balans longeren en rijden

Goed lichaamsgebruik van het paard is belangrijk om compensatie en dus problemen te voorkomen.

Tijdens deze demo leggen we je uit en laten we je zien hoe verticale balans en activiteit van het paard de belangrijkste ingrediënten zijn voor nageeflijkheid.

Nageeflijkheid ontstaat en kan dus niet verkregen worden door de hand van de ruiter.

Mireille den Hoed is revalidatietrainer, docent en instructeur klassieke dressuur. Ze heeft met haar vrouw een trainings- en opleidingscentrum in Lienden. De longeerworkshop ‘In balans aan de enkele longe’ is al jaren iedere keer weer favoriet bij ruiters en menners. Sinds 2017 kunnen mensen met en zonder paard de Leergang Technisch Trainen volgen, onderdeel van TAKT Academy. www.stalmireille.nl.

Academische Rijkunst Nederland ~Dressuur is er voor het paard
4 instructeurs van Academische Rijkunst Nederland

Hal B 16:00 - 17:00 uur

marion

"De dressuur is er voor het paard, het paard niet voor de dressuur." Academische Rijkunst volgens Bent Branderup zet de kennis van de oude meesters en de moderne biomechanica in om onze hedendaagse paarden op te leiden tot sterke, gezonde rijpaarden. Hierbij staat de relatie tussen mens en paard en het mentale welzijn van het paard altijd op één. Academische Rijkunst Nederland neemt je graag mee in deze filosofie en zal je door middel van vier praktijkcombinaties langs de academische ladder leiden.

Academische Rijkunst Nederland is de Nederlandse tak van het Ridderschap van Bent Branderup. Ieder lid is instructeur met eigen specialiteiten en ervaring. Dit maakt het een diverse groep, met leden die in al hun verscheidenheid verbonden zijn in het doel van de academische rijkunst: het opleiden van een blij, gezond, sterk en gelukkig paard.

 

Met: Eef Nibbelink, Marion vd Klundert, Joëlle de Sterke en Celine van der Stroom

Hal C ~ Willem Alexanderhal Hal C - Willem Alexanderhal

The best of both worlds. Dressuur met en voor je paard
Lotte van Houtert

Hal C 10:00 - 10:15 uur

Lotte Houtert dressuur en horsemanship PSG NH VD

<p>Dressuur met en voor je paard.</p><p><strong>Kun je horsemanship en (top)sport combineren? </strong><br />In deze demonstratie laat ik samen met mijn zelf opgeleide paard Busted zien dat topsport en horsemanship geen uitersten hoeven te zijn. Wij willen de mooiste kanten van deze benaderingen samenbrengen in &eacute;&eacute;n samenwerking tussen mens en paard. The Best of both worlds.</p><p><strong>Lotte van Houtert </strong>(23 jaar) Is van kinds af aan al gek op paarden en altijd al eigenwijs en nieuwsgierig geweest. Busted kwam eind 2011 op haar pad. Hij was net ingereden en samen zijn zij de grote boze paardenwereld gaan verkennen. Inmiddels starten zij nationaal Lichte Tour en geven zij demonstraties in (vrijheids)dressuur. Daarnaast geeft Lotte ook zo nu en dan grondwerk lessen</p><p><em>&quot;Een paard moet het altijd leuk vinden om samen met jou te werken. Door de mindset die Busted ontwikkeld vanuit grondwerk en vrijheidsdressuur merk ik dat hij ook in de dressuur heel snel leert en altijd zijn uiterste best blijft doen.&quot;</em></p><p>Filmpje<em>:&nbsp;</em><a target="_blank" href="https://www.youtube.com/watch?v=sSOZ9v9iWro">https://www.youtube.com/watch?v=sSOZ9v9iWro</a></p><p>Lotte volgen op Instagram:&nbsp;<a target="_blank" href="https://www.instagram.com/ushtitch/?hl=nl">https://www.instagram.com/ushtitch/?hl=nl</a></p>

Een andere kijk op competitie rijden
competition clinics

Hal C 10:15 - 10:45 uur

Competition Clinics nieuwe kijk op wedstrijd rijden

Ons streven is een meer ontspannen, paardvriendelijke en objectieve competitie gericht op de ontwikkeling van paard en ruiter. Tijdens de Demo van Competition Clinics laten we zien hoe het precies werkt. Naast combinaties van verschillende niveaus hebben we ook een professionele trainer en de experts achter de technische hulpmiddelen uitgenodigd! Natuurlijk kan er worden ingeschreven voor de testwedstrijden die we organiseren! Hopelijk zien we jullie op 14 april!

Ponytales ~ Show aan de lange teugel
Eva Lazet van Ponytales

Hal C 11:00 - 11:15 uur

Eva Lazet

Wie is Eva Lazet?

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Mentaal, emotioneel en fysiek, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eva verdiept zich al vele jaren in horsemanship. Hoe denken en leren paarden? Hoe kom je tot een conversatie met je paard? Hoe kan alles nog lichter en subtieler? Hoe maak je de leefomstandigheden voor je paard optimaal? Vragen die al die tijd de hoofdrol speelden. Maar het cirkeltje was pas rond toen daar ook fysieke training aan toegevoegd werd.

Alvast iets zien van Eva Lazet: https://www.youtube.com/watch?v=OfhWUk7vDr8

 

Ponytales ~ Werk aan de lange teugel
Eva Lazet van Ponytales

Hal C 11:15 - 11:45 uur

Eva Lazet

Hoe begin je ermee en hoe kun je die teugels inzetten als kader rondom je paard? Een mooie aanvulling op de training, want zo'n kader geeft rust en duidelijkheid. Daarbij is het een leuke uitdaging om samen iets nieuws te leren, het brengt jullie als team dichterbij elkaar. Moet ook wel, om je paard voor je uit te laten lopen en ook nog een mooie schouderbinnenwaarts of travers te laten doen terwijl je erachter loopt vergt behoorlijk wat vertrouwen in elkaar.

 

Wie is Eva Lazet?

 

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Mentaal, emotioneel en fysiek, het is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Eva verdiept zich al vele jaren in horsemanship. Hoe denken en leren paarden? Hoe kom je tot een conversatie met je paard? Hoe kan alles nog lichter en subtieler? Hoe maak je de leefomstandigheden voor je paard optimaal? Vragen die al die tijd de hoofdrol speelden. Maar het cirkeltje was pas rond toen daar ook fysieke training aan toegevoegd werd.

Alvast iets zien van Eva Lazet: https://www.youtube.com/watch?v=OfhWUk7vDr8

 

2Lazy7Ranch ~ Training met Wendy Bleekemolen
Wendy Bleekemolen van 2Lazy7Ranch

Hal C 12:00 - 12:15 uur

Wendy Bleekemolen

Bekijk hoe een student van Wendy speelt met haar paard, samen puzzels oplossen en een band opbouwen. Na het muzikale stuk geeft Wendy uitleg hoe en wat er gebeurt.

Wie is Wendy Bleekemolen?

Wendy Bleekemolen heeft ondertussen jaren lang ervaring met paarden. Ze heeft honderden paarden getraind, drie boeken geschreven en runt samen met haar man de Two lazy seven ranch. Ze vindt het erg belangrijk dat paarden hun eigen waarde en eigen ruimte kunnen bewaren in de training die ze doen met "hun" mens.

Meer zien van Wendy Bleekemolen: https://youtu.be/7Ms8OIaJVX8

2Lazy7Ranch ~ Paardenlezen met Wendy Bleekemolen
Wendy Bleekemolen van 2Lazy7Ranch

Hal C 12:15 - 12:45 uur

Wendy Bleekemolen

Vraag jij je ook af wat een paard vertelt en hoe je daar best op inspeelt? Of wil je weten hoe onze emotie en energie het paard beïnvloedt en hoe het paard dit kan lezen? Mis deze demo dan zeker niet!

Daarnaast ontvang je praktische tips en oefeningen van wat er belangrijk is bij het opbouwen van een connectie tussen jou en jouw paard.

Wie is Wendy Bleekemolen?

Wendy Bleekemolen heeft ondertussen jaren lang ervaring met paarden. Ze heeft honderden paarden getraind, drie boeken geschreven en runt samen met haar man de Two lazy seven ranch. Ze vindt het erg belangrijk dat paarden hun eigen waarde en eigen ruimte kunnen bewaren in de training die ze doen met "hun" mens.

Meer zien van Wendy Bleekemolen: https://youtu.be/7Ms8OIaJVX8

Kids showtime: Maaike en Annefleur
Maaike en Annefleur

Hal C 13:00 - 13:15 uur

Maaike met Ollie en Annefleur met Spencer

(beschrijving volgt)

Feather light horsemanship ~ een stressvrije start voor het jonge paard
Yvet Blokesch van Feather light horsemanship

Hal C 13:15 - 13:45 uur

Yvet Feather light horsemanship zadelmak demonstratie

De start in het leven als rijpaard is voor veel jonge paarden zeer stressvol. Yvet en haar partner Maik laten zien hoe het anders kan: met vertrouwen, met een goede basis vanaf de grond en met veel timing en gevoel. Yvet: "Doordat de weg er naar toe voor ons uit veel meer bestaat dan slechts de acceptatie van een zadel en de ruiter, leren zij veel meer dan normaal. We beginnen altijd met grondwerk, waardoor de mindset van het paard goed wordt. Door deze aanpak leren de paarden gelijk wat samenwerken is, waar ze voor de rest van hun carrière profijt van hebben. Al voordat we de ruiter toevoegen begrijpen ze alle elementen en hulpen, waardoor ze snappen wat er van hen verwacht wordt. Hierdoor is het hele proces minder stressvol, en leren ze om altijd te zoeken naar het juiste antwoord. "

Be the Light ~ The art of tricktraining
Lisanne Bouwmeester van Be the Light

Hal C 14:00 - 14:15 uur

Lisanne

Letterlijk, de kunst van de kunstjes! In deze combinatie van een demonstratie en muziekshow wil ik jullie laten zien dat vrijheidsdressuur veel meer kan zijn dan enkel wat trucks uitvoeren, deze keer met mijn twee paarden, Masha en Menno. Ik hoop het publiek, al is het maar een klein beetje, de magie te kunnen laten voelen wat ikzelf elke show opniew mag ervaren.

Wie is Lisanne Bouwmeester van Be the Light?

Nadat mijn vriend door een verkeersongeval plots uit mijn leven gerukt werd besloot ik om onze droom achterna te gaan, het oprichten van een eigen bedrijf in de paardenwereld. Mijn paarden hebben mij door een enorm moeilijke periode gesleurd, grof gezegd mijn leven gered. Door hun, in combinatie met mijn bedrijf kreeg ik terug een doel in het leven, er was weer licht in de duisternis. Inmiddels geniet ik alweer twee jaar van het geven van shows in Belgie en Nederland, geef ik met veel plezier mijn kennis door via lessen en workshops en organiseer ik sinds dit jaar mijn eigen paardenkampen!

Alvast meer zien van Lisanne? https://www.youtube.com/watch?v=jgeEazWqdbI

Anne Muller en Machteld van Dierendonck ~ WOW, rijden met beloning, kan jij het al
Anne Muller en Machteld van Dierendonck van Akasha Rijkunst en Equus Research

Hal C 14:15 - 15:00 uur

Anne Muller en Machteld v Dierendonck

De manegeruiters van het Akasha Young Ones team laten o.l.v. Anne Muller zien hoe ze hun stinkende best doen om een goede ruiter voor hun paard te zijn. Ze houden rekening met de 10 punten voor Welzijn Onder Werktijd. Dat betekend dat ze hun best doen om gewenst gedrag te belonen. Zo vaak en zo lang als dat kan. Anne verteld welke oefeningen de ruiters zelfstandig rijden en Machteld van Dierendonck zal uitleggen waarom deze oefeningen goed kunnen zijn voor het Paard Welzijn Onder Werktijd. W.O.W! Rijden op een beloning? Hoe dan...

Wie is Anne Muller?

Anne Muller van Akasha verzorgt lessen, cursussen en de post instructeurs opleiding Akasha Zitcoach. Elk project dat zij, naast haar geliefde werk als manege instructeur, oppakt zal steeds tot doel hebben: het leven van (manege) paarden makkelijker te maken. Nu is ze de drijvende kracht achter W.O.W! de 10 punten voor Welzijn Onder Werktijd en de Akasha Lesboeken Paard.

 

Chris Irwin ~ The ride of your life
Chris Irwin van Irwin Insights

Hal C 15:00 - 15:45 uur

Chris Irwin insights

Do you want to evolve your horsemanship beyond mere circus tricks?  Imagine what a horse is truly looking for from its leader when the human decides to ride the horse in a very intense and distracting environment like a horse expo.  A horse does not want to “play games” when overwhelmed by intense stimuli!  To be able to be calm, confident, focused and willing to perform to maximum potential while under stress – Chris will demonstrate and explain how horses need to be ridden with evolved skills that communicate genuine empathy and awareness for the natural needs of the horse.   Chris clearly demonstrates how great riding requires that we evolve the nature of our intentions as leaders.

EquiChallenge
inschrijving nog mogelijk

Hal C 16:00 - 17:00 uur

Challenge Marit met Wonder

Doe mee op EquiDay! Geef je op voor de EquiChallenge. Een spannende uitdaging voor jou en je paard. Je krijgt eerst een algemene opdracht en daarna 5 minuten de tijd om zoveel mogelijk obstakels te overwinnen. Zowel rijdend als vanaf de grond. Meer info en inschrijven via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDDwTXNh51X_9ZqsP63oYFIH3ckgKhQ39BvNrrBEXu8ll86A/viewform

HorseConnect plein HorseConnect plein

Emma Blijdenstein ~ De anatomie van het paard
Emma Blijdenstein van Emma Blijdenstein, Fysiotherapie, Chiropractie en High Power Laser voor paarden

HorseConnect plein 10:15 - 10:45 uur

Emma

In deze interactieve demo neemt Emma Blijdenstein, Fysiotherapeut voor paarden, je mee in de anatomie van het paardenlichaam. Hoe lopen de spieren bij het paard, wat is hun functie? Waar liggen de organen? Waar kun je op letten als paardeneigenaar om te zien of je paard pijn heeft? Ze geeft je inzicht in het paardenlichaam, zodat je met een ander oog naar je paard gaat kijken. Een demo om niet te missen!

Mariska van Soest ~ Hoe brengt een zadel harmonie tussen ruiter en paard?
Mariska van Soest van Zadelhulp

HorseConnect plein 10:45 - 11:15 uur

Mariska van Soest

Mariska zal als zadelmaker/passer een interessante demo geven, immers een fijne connectie met ons paard, dat willen we allemaal. Paard en ruiter, 2 verschillende wezens vormen uiteindelijk 1 geheel, echter zit hier 1 hele belangrijke schakel tussen, het zadel. Om het paard in de gelegenheid te stellen, om in harmonie met de ruiter te kunnen samenwerken, dient de pasvorm van het zadel, voor paard en ruiter,  optimaal te zijn. Tijdens deze demo zal veel waardevolle informatie gegeven worden omtrent dit onderwerp.

Marlies van Dijk ~ Osteopathie, welke onderzoekstechnieken worden er gebruikt?
Marlies van Dijk van de paardenosteopaat

HorseConnect plein 11:15 - 11:45 uur

volgt nog

Jessica Reurich ~ PSSM, een veelvoorkomende erfelijke spierziekte. Herken jij het?
Jessica Reurich van Equisani

HorseConnect plein 11:45 - 12:15 uur

Jessica

Jessica zal een lezing geven over PSSM. Dit is een zeer ernstige erfelijke spierziekte bij paarden die zich bij meerdere rassen openbaart. PSSM is de afkorting voor PolySaccharide Storage Myopathy, een spierziekte (myopathie) die te maken heeft met de opslag (storage) van suikers (polysaccharides). PSSM komt voor bij Quarters, Paints en American Appaloosa’s, maar ook bij trekpaarden, trekpaardkruissingen en warmbloeden. In Nederland zijn naast Quarters, Paints en Appaloosa’s ook Haflingers en Tinkers gevonden die PSSM hebben. Al veel paarden zijn overleden als gevolg van deze ziekte. Bovendien wordt de ziekte steeds vaker vastgesteld. Daarnaast zijn er inmiddels verschillende varianten van PSSM gevonden. Om deze ziekte bekender te maken en hopelijk in de toekomst zoveel mogelijk uit te bannen, is het delen van kennis over deze ziekte van groot belang. In deze lezing zullen we kort ingaan op wat de ziekte en de varianten ervan precies inhouden, maar ook ingaan op erfelijkheid en het voorkomen van de ziekte.

Saskia ten Cate ~ Het paardengebit
Saskia ten Cate van Saskia ten Cate Gebitsbehandeling

HorseConnect plein 12:45 - 13:15 uur

Saskia

Gebitsproblemen zijn een veel voorkomend probleem en net als mensen hebben ook paarden een tandarts nodig om het gebit periodiek te controleren. Maar waarom is zo’n controle nou nodig? Wat zijn nou precies de problemen die voorkomen en waarom ontstaan deze? Deze en nog veel meer vragen gaat Saskia behandelen tijdens haar demonstratie over het paardengebit. Aan de hand van een paardenschedel zal zij laten zien hoe het gebit precies werkt, wat voor afwijkingen en problemen er voorkomen, waarom deze precies ontstaan en natuurlijk ook wat er aan gedaan kan worden. Ook zal zij ingaan op de signalen die een paard afgeeft als er gebitsproblemen zijn. Deze signalen kunnen heel divers zijn en worden niet altijd even goed opgemerkt of gerelateerd aan het gebit. Tijdens deze demo zal ook ingegaan worden op de invloed van huisvesting en voeding op het paardengebit. Heb je na afloop van de demo nog vragen of wil je iets over je eigen paard weten? Geen probleem! Saskia staat de hele dag op het HorseConnect plein dus je bent van harte welkom om daar nog even langs te komen.

Wie is Saskia Ten Cate?

Saskia heeft haar opleiding voor paardentandheelkunde gedaan aan de Academy of Equine Dentistry in Idaho, Verenigde Staten.  Zij is Certified Equine Dentist (CeqD) en gecertificeerd bij de International Association of Equine Dentistry. Zij behandeld zowel paarden aan huis als op de dierenartsenpraktijk waar zij mee samenwerkt. In haar behandelingen staan rust, geduld  en respect voor het paard voorop. Tevens is Saskia gecertificeerd Bitfitter.

Liesbeth Jorna ~ Licht aan de hulpen? Zo doe je dat!
Liesbeth Jorna van Sport and Horsemanship United

HorseConnect plein 13:45 - 14:15 uur

Liesbeth Jorna

Heb jij het gevoel dat je wel eens moet duwen, trekken of vasthouden? Dat je kracht nodig hebt om te zorgen dat je paard doet wat jij graag wil? Dat je paard je hulp niet begrijpt of je een hulp voortdurend moet herhalen? “Leert hij het nou nooit?? ZUCHT!!” Wil je een paard dat op lichte hulpen precies het juiste antwoord geeft? Het is niet moeilijk als je de juiste manier gebruikt om hulpen aan je paard uit te leggen … en dat is nou precies wat de meeste mensen overslaan! Liesbeth legt het tijdens equiday aan jou uit, zodat jij het aan je paard kunt uitleggen.

Bernadette Nijhuis ~ Hoe weet ik dat ik recht zit? Weet jij het?
Bernadette Nijhuis van Chevalja, Hippische training en instructie

HorseConnect plein 14:15 - 14:45 uur

Bernadette

Bernadette is als trainer gespecialiseerd in houding- en- zit en zal een interactieve demo geven,
waarbij deelnemers zelf verschillen gaan ervaren. Bijvoorbeeld: Hoe weet ik dat ik recht zit, wanneer zit ik scheef? Of: Wat is er nodig voor een meegaande hand in plaats van een terugwerkende hand? Door middel van praktische oefeningen zal je zelf gaan voelen wat het verschil is en hoe je dit kan corrigeren.

Karin Huizer ~ Samenwerken met het paard, op zoek naar focus
Karin Huizer van Team Paard Centraal, training en instructie

HorseConnect plein 14:45 - 15:15 uur

Karin Huizer

Voor 15 jaar en ouder organiseert Paard Centraal een actieve clinic waar een aantal bezoekers op zoek kunnen gaan naar balans. Balans op de grond is ook balans op het paard! We geven je tips hoe je zelf kan oefenen om de balans te (her)vinden én te behouden!

Monya Spijkhoven ~ Jeugdclinic: zelfverzekerd in het zadel
Monya Spijkhoven van Gelukkig Ruiter Academie, training en instructie

HorseConnect plein 15:15 - 15:45 uur

Monya

Tijdens mijn demo op Equiday richt ik me vooral op ruiters! Ruiters die zich zich zelfzekerder in het zadel willen voelen, die dealen met kleine en grote angsten, die controleverlies hebben gekend, die ooit gevallen zijn en gewoon weer plezier willen hebben! Ruiters die met hart en ziel van hun paarden houden, maar die soms met hun handen in het haar zitten. In deze demo rijdt een ruiter zoals jij! We laten samen de weg zien die deze ruiter gevolgd heeft, van trauma naar terug in de wedstrijdsport. Met uitleg over de aanpak, opbouw, bruikbare tips en aha-momenten!

Martine Kerkhof ~ Demo over de Trainrein teugeldrukmeting en Bosal bitloze optoming
Martine Kerkhof van Tutti Centauri, klassieke rijkunst en rechtrichten

HorseConnect plein 15:45 - 16:15 uur

Martine

De bosal wint de laatste jaren aan populariteit als bitloze optoming. Dit heeft ongetwijfeld te maken met zijn bijzondere looks maar zeker ook met de duidelijkheid waarmee je kunt communiceren met je paard. Er zijn echter nogal wat zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een bosal wilt aanschaffen voor je paard. En helaas wordt er heel veel aangeboden wat in de verste verte geen bosal zou mogen heten.... Leer het kaf van het koren te scheiden en laat je goed informeren zodat jij en je paard een soepele start kunnen hebben in de bosal. 

Welke maten zijn er? Hoe weet je welke maat je nodig hebt? Waarom zijn de prijsverschillen zo groot? Wanneer past deze goed en hoe onderhoud je deze kostbare zaken correct? Ik geef antwoord op deze vragen en zal alles live laten zien op mijn 'hackamore horse' Ché. Uiteraard is er ook ruimte zijn voor het stellen van vragen en er is mogelijkheid tot het voelen van de materialen. 

Martine Kerkhof ~ Demo over de Trainrein teugeldrukmeting en Bosal bitloze optoming
Martine Kerkhof van Tutti Centauri, klassieke rijkunst en rechtrichten

HorseConnect plein 15:45 - 16:15 uur

Trainrein

Graag willen we allemaal graag zo paardvriendelijk mogelijk rijden. Iets waar we niet omheen kunnen is dat we met onze handen druk uitoefenen op de teugels als we iets vragen van ons paard. We streven ernaar dit zo zacht mogelijk te doen. Hoeveel druk heb jij in je handen? Is dat veel of is dat weinig? Trainrein is een teugel met ingebouwde drukmeter die het je laat weten wanneer je met meer dan 5 kg aan de teugel trekt. Durf jij de confrontatie met jezelf aan te gaan op de weg naar prettiger horsemanship en verfijnde hulpen? Kom dan bij ons langs en test het uit!

Jente Driessen ~ Voeding, kruiden & training, hoe voed ik mijn paard optimaal?
Jente Driessen van Horsecomplete, voedingsspecialist, training en instructie

HorseConnect plein 16:15 - 16:45 uur

Volgt nog

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.