EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets vanaf 3 juli hier te koop!

De demo's en shows op EquiDay Extra 2018

Wat wil jij graag zien op EquiDay?
Mooie clinics over connectie met je paard?
Spetterende vrijheidsdressuurshows?
Leerzame demonstraties over dressuurmatig trainen (op een vriendelijke én biomechanisch correcte manier)?

Op EquiDay vindt je dit en nog veel meer!

Let op: in hal B zijn dit jaar TWEE ringen ingepland.
Vooraan een lezingring, waar praktische lezingen (en workshops) worden gegeven.
Achterin zijn demonstraties met paarden, waar instructeurs hun geheim over één bepaalde oefeningen vertellen en behandelaars hun werkwijze laten zien.

 

Hal A ~ Shows en clinics Hal A - Amaliahal

Dutch Horseboarding ~ Dé nieuwe tak van paardensport
Jorien Buysse en Janna van Norel van Dutch Horseboarding

Hal A 10:00 - 10:15 uur

horseboarden nederland

We geven een korte Horseboarding show. We doen dit nét even anders dan normaal, er zit namelijk geen ruiter op het paard. Wij besturen onze paarden dus vanaf ons board. Dat kan alleen als je echt een goede band met je paard hebt.

Wie is Jorien Buys?

2 jaar geleden ben ik samen met Vinur begonnen met Horseboarding. Wat begon met een beetje spelen is uitgegroeid tot een serieuze hobby. Op mijn Facebookpagina maak ik meer mensen enthousiast voor deze sport en probeer ik ze zo goed en veilig mogelijk op weg te helpen.

Alvast een voorproefje van het Horseboarding?

https://youtu.be/uN2J4JEpRH4

Jump en Play Demo
Elena Fulvia en Liesbeth van Jump en Play

Hal A 10:15 - 10:45 uur

Jump Fun Fulvia Sommovigo Parelli

Hoe ga je van balkjesvrees naar succesvol een parcoursje springen?

Deze demo is gebaseerd op de Jump&Play challenge die afgelopen voorjaar (online) werd gehouden. Fulvia, Elena en Liesbeth laten jou de juiste ingrediënten zien, die handig zijn om je paard en jezelf makkelijk en met plezier te leren springen.

De stapsgewijze oefeningen zijn interessant voor iedere ruiter en kunnen zelfs vanaf de grond gedaan worden (als je jouw paard of pony wel wil laten springen, maar niet rijdt)

Over Fulvia (op de foto)

My name is Fulvia and I am a Parelli Professional **. When I was young my biggest dream was to be able to talk with animals and in Naturalhorsemanship I found the closest thing to this dream... and now my passion is also my carrer! Every time that I am with a horse I aim to have him feel happy and willing to collaborate with me because he really wants to and not because he feels forced. A part of my job is teaching people with their horses and I love to help them to understand better each other, find harmony and for every binomial find the best path that will bring them to reach any goals that they have in mind!

Quentin Vaerman ~ Vrijheidsdressuur en tricktraining
Quentin Vaerman van Quentin Vaerman Equestrian Art

Hal A 11:00 - 11:15 uur

Quentin Vaerman

Wie heeft er nooit van gedroomd om zijn paard of pony te laten liggen, te doen steigeren of hem de jambette en capriole te leren? In mijn demo's toon ik jullie hoe je alle oefeningen van vrijheidressuur kan aanleren en aanvragen en dit altijd op een respectvolle manier. Met al 12 jaren in de paardenwereld heb ik mijn eigen methode ontworpen: "De CVA". Mijn methode is gebasseerd op Connectie tussen paard en mens, op Vertrouwen en natuurlijk ook op Amusement en plezier met elkaar.

Wie is Quentin Vaerman?

Quentin Vaerman is een frans- en nederlandstalige artiest van 19 jaar uit België. Altijd gepassioneerd door paarden en zelf ook ruiter sinds 12 jaren, het is 3 jaar geleden dat hij een andere vorm van "omgaan met paarden" wil ontdekken. Hij start dan alleen, zonder enige les, met vrijheidsdressuur en tricktraining en dit wordt een echte ontdekking! Wat hem interesseert is niet enkel het rijden op een paard maar het is eerder samen, mens en paard, 1 te vormen.

Alvast een voorproefje van deze show?

https://youtu.be/BFyJwtTRMMo

Innerfeeling ~ Trailerladen begrijpelijk gemaakt
Roos van Kappel van Innerfeeling

Hal A 11:15 - 12:15 uur

Roos van Kappel

Goed trailerladen is een kwestie van weten wat je doen moet op welk moment. Trailerladen bestaat uit vele onderdelen. In deze demonstratie worden de stappen van het trailerladen voor gedaan en uitgelegd.

Wie is Roos van Kappel?

Roos van Kappel is paranormaal therapeut voor mensen en paarden. Naast de werkzaamheden in haar praktijk is Roos veel bezig met trailerladen. Roos geeft trailerlaadcursussen en komt bij mensen thuis om trailerladen uit te leggen in een stap voor stap programma dat iedereen kan leren.

Alvast meer zien van Roos?

https://www.youtube.com/watch?v=m4vuXo2j8TQ

Lotte van Houtert ~ Demo Ongecompliceerd genieten en dressuur rijden op topniveau, kan dat?
Lotte van Houtert

Hal A 12:15 - 12:45 uur

Lotte van Houtert

Topsport dressuur en op een recreatieve ongecompliceerde manier alles met je paard kunnen. Zijn dat twee uitersten? Ik vind van niet. In deze demonstratie neem ik jullie mee in de samenwerking tussen mijn zelf opgeleide paard Busted en mij. Ik leg uit hoe wij topsport, veelzijdigheid en bovenal plezier tot uiting laten komen in één samenwerking tussen mens en paard.

Wie is Lotte van Houtert?

Mijn naam is Lotte van Houtert, 24 jaar en in het dagelijks leven werkzaam in de veiligheidswereld. Paarden zijn mijn hobby. Samen met mijn zelf opgeleide paard Busted draai ik op Inter I niveau mee in de dressuur. Dat maakt niet dat ik me ook topsportruiter voel. Onder het motto 'best of both worlds' onderneem ik van alles samen met mijn 'dressuurpaard'. Van dagtochten, crosslessen tot grondwerk en vrijheidsdressuur op een zo paardvriendelijk mogelijke manier. Hierdoor wil ik in onze samenwerking laten zien dat je in de topsport mee kan draaien op een kinderlijk leuke manier.

Lotte van Houtert ~ Topsport dressuur, maar dan anders
Lotte van Houtert van Lotte van Houtert

Hal A 13:00 - 13:15 uur

Lotte van Houtert

Topsport dressuur zonder ijzer(s), maar met poespas. Staat dressuur gelijk aan eindeloos, initiatiefloos oefeningen afdraaien in een eentonige omgeving? Wij showen een kür op muziek op topniveau, maar dan net even anders.

Wie is Lotte van Houtert?

Mijn naam is Lotte van Houtert, 24 jaar en in het dagelijks leven werkzaam in de veiligheidswereld. Paarden zijn mijn hobby. Samen met mijn zelf opgeleide paard Busted draai ik op Inter I niveau mee in de dressuur. Dat maakt niet dat ik me ook topsportruiter voel. Onder het motto 'best of both worlds' onderneem ik van alles samen met mijn 'dressuurpaard'. Van dagtochten, crosslessen tot grondwerk en vrijheidsdressuur op een zo paardvriendelijk mogelijke manier. Hierdoor wil ik in onze samenwerking laten zien dat je in de topsport mee kan draaien op een kinderlijk leuke manier.

 

Irwin Isights - Be the better horse ~ Lichaamstaal: tweerichting verkeer (vervolg op demo 1)
Marijke Groos van Be the better Horse

Hal A 13:15 - 13:45 uur

Marijke Groos

Het vervolg op de demonstratie in hal B (zonder paard) nu uitgelegd mét een paard erbij. Chris Irwin geeft met zijn Irwin Insights woorden en uitleg aan de lichaamstaal van mens en paard. Volgens zijn gedachtengoed, welke verder gaat dan conditioneren, zal ik in deze demo zonder paard laten zien hoe paarden ons zien en wat paarden bedoelen met wat zij laten zien.

Wie is Marijke Groos?

Mijn naam is Marijke Groos en ik ben afgestudeerd Orun-instructeur, onderricht in de AR en Irwin Insights trainer en instructeur. Mijn hart ligt in het gedachtengoed Irwin Insights en je kent mij wellicht als vertaler van Chris Irwin. Mijn passie ligt met name in het ontleden van problematiek.

 

Lol met Liberty
Mirjam Koolmees van MK Horsemanship

Hal A 14:00 - 14:15 uur

Mirjam Koolmees MK Horsemanship liberty springen

Liberty is de ultieme manier om het contact en de samenwering met je paard te testen. Ik speel in deze show met mijn twee paarden Naf en Salvia. Liberty staat voor mij voor spelen, in deze show wil ik laten zien hoe wij dat doen.

 

Over Mirjam:

Ik geef les en train paarden in Natural Horsemanship. Mijn focus ligt op maatwerk tussen paard en eigenaar. In mijn ogen heeft elk paard, elke eigenaar en elke situatie een verschillende aanpak nodig. Ik vind het heerlijk om de verbinding tussen paard en eigenaar te versterken.

Be The light ~ Werken op energie en gevoel
Lizanne Bouwmeester van Be the Light

Hal A 14:15 - 14:45 uur

Lizanne Bouwmeester be the light

In deze demonstratie verklap ik mijn methode. Hoe krijg ik élk paard speels en oplettend, Hoezo komen mijn paarden bij het slaan met de zweep op de grond juist naar mij toe ipv dat ze hiervan wegrennen en hoe voel ik dat ik mijn lichaamstaal op de juiste manier aan het gebruiken ben? Zowel een goeie basis grondwerk als de VD- kunsten zelf worden hierbij uitgelegd. Met deze handige tips maak je zelfs van een 'luie tinker' een energiebom van plezier!

Wie is Lizanne Bouwmeester?

Lizanne Bouwmeester is al ruim 7 jaar gespecialiseerd in grondwerk en vrijheidsdressuur. "Mijn verhaal begon toen ik op mijn 16e verjaardag een ex-renpaard kreeg met een groot aantal trauma's. Met hem als leermeester verdiepte ik mij in Natural Horsemanship. Samen met mijn vriend David kocht ik drie jaar geleden Manzanares, een spaanse hengst waarmee ik mijn dromen kon waarmaken en mee de showwereld in kon stappen. Ons toekomstplan om samen een bedrijf in de paardenwereld op te startten kwam helaas al snel ten einde toen hij in een verkeersongeval om het leven kwam. Inmiddels heb ik toch onze gezamelijke droom verder gezet en mijn eigen bedrijf 'BE THE LIGHT' opgericht waaronder ik nu ponykampen organiseer, lessen, shows en workshops geef.

Alvast meer zien van Lizanne?

https://www.youtube.com/watch?v=EJr6wHfin2k&t=137s

Feather light horsemanship ~ show
Yvet Blokesch van Feather light horsemanship

Hal A 15:00 - 15:15 uur

Yvet Feather light horsemanship show

Een betoverende show van Yvet. Deze keer niet met haar mustang, maar met haar partner Mella

Equi-Unity ~ Stemhulpen; ben jij duidelijk voor je paard?
Kim Steutel van Equi-Unity

Hal A 15:15 - 15:45 uur

Kim Steutel

Paarden communiceren voornamelijk via lichaamstaal, maar dat zegt niet dat ze niet kunnen leren wat verschillende stemhulpen betekenen. Stemhulpen kunnen een super fijne aanvulling zijn waardoor je, in combinatie met je lichaamstaal, nog genuanceerder kan communiceren met je paard. Wist jij dat er wel 8 verschillende groepen stemhulpen zijn? Wil jij weten welke en wat voor effect ze hebben op de communicatie met je paard? Kom dan vooral kijken naar deze demo!

Wie is Kim Steutel?

Kim legt zich al jaren toe op het delen van haar visie; training en omgang met paarden gebaseerd op wederzijds respect, begrip en vertrouwen. Drie onmisbare bouwstenen voor een goede relatie met je paard, ongeacht je doel met je paard. Sportpaarden, recreatiepaarden het maakt niet uit. In de basis komt alles neer op deze drie bouwstenen. Hierin geeft zij lessen en workshops en sinds kort is het mogelijk om je paard bij Kim in training te zetten.

Alvast meer zien van Kim?

https://www.youtube.com/watch?v=GhBHDWYcOlk

Quentin Vaerman ~ Vrijheidsdressuur en tricktraining
Quentin Vaerman van Quentin Vaerman Equestrian Art

Hal A 16:00 - 16:15 uur

Quentin Vaerman

Wie heeft er nooit gedroomd om zijn paard of pony te laten liggen, te doen steigeren of hem de jambette en cabriole te leren? In mijn demo's toon ik jullie hoe je alle oefeningen van vrijheidressuur kan aanleren en aanvragen en dit altijd op een respectvolle manier. Met al 12 jaren in de paardenwereld heb ik mijn eigen methode ontworpen: "De CVA". Mijn methode is gebasseerd op Connexie tussen paard en mens, op Vertrouwen en natuurlijk ook op Amusement en plezier met elkaar.

Wie is Quentin Vaerman?

Quentin Vaerman is een frans- en nederlandstalige artiest van 19 jaar uit België. Altijd gepassioneerd door paarden en zelf ook ruiter sinds 12 jaren, het is 3 jaar geleden dat hij een andere vorm van "omgaan met paarden" wil ontdekken. Hij start dan alleen, zonder enige les, met vrijheidsdressuur en tricktraining en dit wordt een echte ontdekking! Wat hem interesseerd is niet enkel het rijden op een paard maar het is eerder samen, mens en paard, 1 te vormen.

Alvast een voorproefje van deze show?

https://youtu.be/BFyJwtTRMMo

Pasohoeve : Paso Peruano; the smoothest ride on earth
Patrick en Ageeth Polane van De Pasohoeve

Hal A 16:15 - 16:30 uur

Pasohoeve

Tijdens deze demonstratie laten wij je kennis maken met het Zuid Amerikaanse gangenpaardenras de Paso Peruano; natuurtölter bij uitstek. Daarbij vertellen wij je over de historie en het karakter van dit gevoelige ras. Ijzerloos en bitloos laten wij je de tölt (Paso Llano) zien en horen. Ideaal voor de recreatieruiter die comfortabel van de omgeving wilt genieten.

Wie zijn Patrick en Ageeth?

Wij zijn Patrick en Ageeth Polane en 25 jaar geleden hebben wij ons hart verloren aan de Paso fino en Paso Peruano. Wij hebben een kleinschalige fokkerij van deze rassen en organiseren bitloze ritten en lessen op onze Peruaanse Paso's en Paso Fino's in de prachtige natuur van Drenthe.

 

Parelli Nederland ~ show
Elena en Fulvia van Parelli Nederland

Hal A 16:30 - 16:45 uur

Elena Parelli springen liberty

Rhythm, relaxation and contact op muziek

Be the light ~ The art of tricktraining
Lizanne Bouwmeester van Be the Light

Hal A 16:45 - 17:00 uur

Lizanne Bouwmeester

In de show 'The Art of Tricktraining' zullen 10-tallen vrijheidsdressuur kunsten aan u getoond worden. Met de hulp van prachtige muziek hopen we iedereen in het publiek onze magische band te laten voelen. Krachtige Manzanares zal ongetwijfelt iedereen weer van zijn stoel willen blazen op zijn eigen elegante en speelse manier! Terwijl kleine hengst Menno iedereen weer aan het lachen zal krijgen door zijn ondeugend kantje naar boven te halen.

Wie is Lizanne Bouwmeester?

Lizanne Bouwmeester is al ruim 7 jaar gespecialiseerd in grondwerk en vrijheidsdressuur. "Mijn verhaal begon toen ik op mijn 16e verjaardag een ex-renpaard kreeg met een groot aantal trauma's. Met hem als leermeester verdiepte ik mij in Natural Horsemanship. Samen met mijn vriend David kocht ik drie jaar geleden Manzanares, een spaanse hengst waarmee ik mijn dromen kon waarmaken en mee de showwereld in kon stappen. Ons toekomstplan om samen een bedrijf in de paardenwereld op te startten kwam helaas al snel ten einde toen hij in een verkeersongeval om het leven kwam. Inmiddels heb ik toch onze gezamelijke droom verder gezet en mijn eigen bedrijf 'BE THE LIGHT' opgericht waaronder ik nu ponykampen organiseer, lessen, shows en workshops geef.

Alvast meer zien van Lizanne?

https://www.youtube.com/watch?v=EJr6wHfin2k&t=137s

 

Hal B ~ Extra training en gezondheid Hal B - Beatrixhal

Demo ~ VEP ~ Waar let je op bij de aankoop van een paard of pony?!
Anouk Holleman van Vereniging Eigen Paard

Hal B 10:30 - 10:50 uur

Vereniging Eigen paard aankoopkeuring

Kijk bij de aankoop van een paard verder dan alleen naar het lieve hoofd! Welke type paard past eigenlijk goed bij je? Waar let je op? We lichten kort de bouw, bruikbaarheid en bewegingen van een paard toe. En wat zijn jouw eigen wensen als je op zoek gaat naar een paard? Wat zijn jouw ambities en vaardigheden en waar houd je van?

Wie is Anouk Holleman?

Ik ben Anouk Holleman, aankoopbegeleider van Vereniging Eigen Paard en taxateur van paarden en pony's.

 

Demo ~ Aditi horses ~ Neckrope rijden, hoe begin je daarmee?
Josien van de Poel van Aditi Horses

Hal B 11:00 - 11:20 uur

Josien

Je wil leren om je paard op een neckrope te rijden, hoe begin je daarmee?

Hoe kan je de neckrope gebruiken om het paard meer in balans te brengen. Want alleen rondhobbelen op neckrope is niet goed voor het paard. Toch wilde ik het vrije gevoel behouden en een paard dat mijn draagt en een natuurlijke rechtgerichte balans heeft zonder dat ik er om moet vragen. We weten allemaal dat het paard geleerd moet worden om in balans te blijven met een ruiter op zijn rug. De juiste manier van uitleggen aan het paard is waar deze demo overgaat. Ik heb 2 totaal verschillende paarden en hun baasjes mee om jullie dit uit te leggen. .

Wie is Josien van de Poel?

Mijn eerste paard heeft me geleerd over communicatie en met haar heb ik heel wat ritten op neckrope door de bossen gemaakt. Zij kreeg kreupelheidsproblemen die mijn weg naar het rechtrichten gebracht heeft. Het echte gymnastiserende en rechtrichtende werk op neckrope heb ik van Pablo (mijn vorige hengst) geleerd. Het paard met veel fysieke problemen en een moeilijke bouw, heeft me de waarde van het gymnastiserende werk geleerd. Met hem ben ik de richting op gegaan om het paard fysiek te kunnen helpen op enkel een neckrope. Op dit moment heb ik een jonge ruin waar ik hoop dat alles wat ik in de jaren geleerd heb van zoveel paarden, kan gaan showen als hij er klaar voor is..

Alvast meer zien van Josien?

https://www.youtube.com/watch?v=FVOeniL8AKE

 

Demo ~ Quentin Vaerman ~ Aanleren van het compliment met VD
Quentin Vaerman van Quentin Vaerman Equestrian arts

Hal B 11:30 - 11:50 uur

Quentin Vaerman

Wat is er mooier dans een paard die de compliment voor je neus uitoefent? Het "compliment" is één van de leuke oefeningen van VD en ook niet zo moeilijk om het aan te leren wanneer je de techniek hebt. Dat je nu een shetland-pony, een springpaard of nog een trekpaard hebt, het compliment kan je aan ieder paard of pony aanleren. Wil je wat meer weten over deze oefening van VD, kom dan zeker naar de uitleg-demo van Quentin Vaerman!

Demo ~ Zadellogisch ~ waar zadel jij je paard mee op?
Raisa Fleisher van Zadellogisch

Hal B 12:00 - 12:30 uur

Raisa Fleisher

Wat is het verschil tussen een traditioneel zadel en een holistisch zadel? Waarom zou je voor je paard kiezen voor een zadeldesign dat gebaseerd is op de beweging en spierontwikkeling van je paard? Het lijkt allemaal zo logisch, maar de praktijk wijst anders uit. Een niet goed passend zadel kan voor veel problemen zorgen bij je paard. Tijdens deze demonstratie toont Raisa Fleisher van Zadel-logisch de logica van een holistisch zadel.Raisa legt de lastige theorie op een aansprekende manier uit. Maar het is het paard zelf die zal laten zien bij welk zadeldesign deze zich het prettigst voelt. Prettig rijden begint met kennis van je paard én het zadel. Een holistische kijk is niet zweverig, holistisch is gewoon logisch!

Wie is Raisa Fleisher?

 

Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaken met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. Haar zoektocht naar een paardvriendelijke manier van zadelpassen leidde naar Lavinia Mitchell, door wie Raisa in Engeland is opgeleid. Het bewezen effect van de holistische methode wordt nog eens versterkt doordat Raisa bij het meten gebruikmaakt van een Lecher antenne. Met dit meetinstrument wordt pijn en discomfort bij het paard opgespoord, zodat zichtbaar wordt welke aanpassingen van het zadel nodig zijn. Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Met eerlijk advies en kennis van zaken zoekt ze altijd naar de beste oplossing, voor paard en ruiter.

Demo ~ Parelli Nederland ~ Springen at liberty
Parelli Nederland van Parelli Nederland

Hal B 12:40 - 13:00 uur

Fulvia Parelli

Los springen zonder de connectie te verliezen.

Demo ~ Lucie Klaassen ~ Mastersonmethode
Lucie Klaassen van Lucie Klaassen

Hal B 13:00 - 13:20 uur

Lucie Klaassen

Soms merk je tijdens de training dat je paard niet helemaal soepel is of dat de energie niet goed doorstroomt. Dan is het fijn als je je paard kunt helpen deze blokkade op te lossen. De Masterson Methode leert je simpele technieken om door zachte aanraking en beweging je paard te helpen fysieke en mentale spanning los te laten zodat je paard weer vrij kan bewegen.

Wie is Lucie Klaassen?

Lucie Klaassen combineert gymnastiserende training, bodywork voor het paard en body awareness voor de ruiter tot een holistische aanpak. Zowel het paard als de ruiter moeten fysiek en mentaal in balans zijn! Lucie is Squire in de Academische Rijkunst, Masterson Method Practitioner en gecertificeerd instructeur Rechtrichten en Centered Riding. Zij geeft geeft clinics in Europa, Canada, Australia en New Zealand.

Alvast meer zien van Lucie?

https://www.youtube.com/watch?v=MqyztnG95cU&t=1s

Demo ~ Dagmar ~ Gymnastiseren door middel van vrijheidsdressuur
Dagmar de Graaff van Unipown

Hal B 13:20 - 13:40 uur

Dagmar de Graaff vrijheidsdressuur gymnastiseren

In deze demonstratie zal ik gaan uitleggen hoe ik de klassieke buiging gebruik voor het gymnastiseren van mijn paarden. Hierbij zal ik laten zien hoe ik dit aanleer en waarom ik het op deze manier doe. Daarnaast zal ik vertellen over mijn visie, hoe ik mijn paarden tuigloos train en waarom ik dit tuigloos doe.

Over Dagmar:

Mijn naam is Dagmar en samen met mijn paarden Ishara en Lena ben ik gespecialiseerd in het tuigloos werken met paarden en het aanleren van natuurlijk gedrag op commando. Beide paarden heb ik helemaal groen gekocht en beide hadden ze weinig ervaring met mensen in combinatie met een sterk karakter. Dit zorgde voor een aardige uitdaging wat mij enorm aantrekt in paarden en mij enorm veel heeft geleerd. In mijn trainingen staat wederzijds respect centraal en leef ik bij het motto "everything that's forced is useless."

Demo ~ Liesbeth Jorna ~ Tips voor losgelatenheid in nek, kaak en tong
Liesbeth Jorna van Sport Horsemanship United

Hal B 13:40 - 14:00 uur

Liesbeth Jorna

Losgelatenheid in nek, kaak en tong De beweeglijkheid van het hele lichaam van je paard wordt sterk beïnvloed door de ontspanning in nek, kaak en tong. In deze demonstratie laat ik je enkele oefeningen zien waarmee je je paard kunt helpen om zich los te laten in nek, kaak en tong. Oefeningen die je kunt doen vanaf de grond, bijvoorbeeld als voorbereiding van het rijden of als het straks winter is en hebt niet veel ruimte om echt te trainen. Oefeningen die het vertrouwen, de ontspanning, de nageeflijkheid en buigzaamheid van je paard bevorderen.

Wie is Liesbeth Jorna?

 

Ik ben Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United. Behalve ORUN instructeur en ervaren ZZ-licht jury ben ik ook specialist in de relatie paard-mens en bovendien Licensed Dressage Naturally Instructor. Wat ik het liefste doe is jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt! Jullie helpen om in harmonie en met bewegingsvrijheid samen te werken met plezier én resultaat. Jou leren WAT je kunt doen, WAAROM en HOE om de relatie en samenwerking met je paard te versterken en je paard atletisch te ontwikkelen. En vervolgens hoe je op die basis kunt voortbouwen voor specifieke takken van recreatie en wedstrijdsport: zuiver, gezond, eerlijk, logisch, spelenderwijs en paardvriendelijk. "Lets find out what YOU can do to become the Trainer Your Horse Loves!"

Demo ~ Akasha Rijkunst ~ Zadeldrukmeting
Linda Roost van Paerd

Hal B 14:10 - 14:30 uur

Linda Roost Zadeldrukmeting

Een praktische demo geven over zadelmetingen in de praktijk.

Het Novel Pliance® zadelsysteem is het enige wetenschappelijk gevalideerd meetsysteem dat geschikt is voor het meten van krachten onder het zadel. Dit systeem laat ons tijdens het rijden zien hoe veel kracht op de rug aanwezig is en hoe deze is verdeeld over het oppervlak. We streven naar optimale drukverdeling waarbij de krachten per cm2 zo laag mogelijk zijn zodat de rug van het paard optimaal kan functioneren. 

Over Linda:

Mijn bedrijf heet Paerd. Www.Paerd.nl is mijn website. 

Paerd staat voor professional in applied equestrian research and development. We werken samen met verschillende partners aan optimaal welzijn voor paarden door ontwikkeling van kennis en kunde door toegepast onderzoek. 

Het Novel Pliance® zadelsysteem is het enige wetenschappelijk gevalideerd meetsysteem dat geschikt is voor het meten van krachten onder het zadel. Dit systeem laat ons tijdens het rijden zien hoe veel kracht op de rug aanwezig is en hoe deze is verdeeld over het oppervlak. We streven naar optimale drukverdeling waarbij de krachten per cm2 zo laag mogelijk zijn zodat de rug van het paard optimaal kan functioneren. 

Demo ~ Ragini Horsecare ~ Guasha therapie
Ruchama Hofman van Ragini Horsecare

Hal B 14:30 - 15:00 uur

Ruchama Hofman Ragini Horsecare Guasha

Guasha is in China ontwikkeld en inmiddels meer dan 2000 jaar oud. Het is een schraaptechniek, waarbij een schraper wordt gebruikt die gemaakt is van een natuursteen, bijvoorbeeld jade of agaat. Met deze techniek worden blokkades in het lichaam verwijderd, die vaak worden veroorzaakt door problemen van buitenaf. Gevolg hiervan is een betere doorbloeding in het lichaam afvalstoffen worden verwijderd, vermindering van spierspanning, betere coördinatie en meer bewegingsvrijheid. Guasha heeft dan ook een groot positief effect op het paard als het gaat om ontwikkeling van de spiermassa en de geestelijke rust van het paard. Zodra de blokkades worden opgeheven, is het paard in staat zich te ontspannen. Hierna kan vervolgens worden gewerkt aan harmonie tussen jou en je paard. Door de Guasha worden lichaam en geest weer in balans gebracht en is er weer ruimte voor ontwikkeling en groei.

Wie is Ruchama Hofman?

Van mijn passie heb ik mijn werk kunnen maken. Ik behandel paarden met Guasha Therapie, daarnaast train ik paarden om ze sterker, fitter, en soepeler te laten voelen. Deze reis doe ik samen met mijn beste vriendin Indian! Zij is het voorbeeld van mijn werk en visie.

Alvast meer zien van Ruchama?

https://youtu.be/Ve1ezDjifB4

 

Demo ~ Lis van Vliet ~ bitloze hoofdstelfitting
Lis van Vliet van Bitlooshoofdstelfitting

Hal B 15:00 - 15:20 uur

Lis van Vliet

“Pure communicatie tussen paard & ruiter creëren. Dat is mijn missie.” Met het vinden van hét juist aangemeten Bitloos Hoofdstel passend bij paard & ruiter, is dit de manier waarop ik als professional mijn missie elke dag weer waar maak. Tijdens de demonstratie neem ik je in deze unieke stappen mee! Want een passend hoofdstel is nog niet zo snel gevonden als jarenlang werd gedacht.

Wie is Lis van Vliet?

Opgeleid binnen de Paardenhouderij, met ervaring op alle gebieden binnen de paarden, heeft Lis van Vliet zich gedurende haar opleiding vooral gespecialiseerd in het gedrag en de gezondheid van paarden. De combinatie met het effect van hoofdstellen hierop kwam al snel om de hoek kijken. "Meer dan 8 jaar terug ben ik in aanraking gekomen met bitloos rijden. Dit was voor mijn paard(en) een enorme uitkomst, waardoor ik al tijden geleden blijvend ben overgestapt op bitloos rijden. Inmiddels geloof ik erin dat rijden met een juist aangemeten Bitloos Hoofdstel een uitkomst voor ieder paard (& iedere paardeneigenaar) is. Of dit nu is om te ondersteunen bij het oplossen van klachten óf juist bij het voorkomen ervan.”

Alvast meer zien van Lis van Vliet?

https://www.youtube.com/watch?v=1MpNhPT0mLw&t=14s

Fiona Meilink ~ Jouw paard door de ogen van de Osteopaat
Fiona Meilink van Remedio

Hal B 15:30 - 15:50 uur

Fiona Meilink remedio osteopathie paard

Osteopathie; Beweeglijkheid is alles!
Preventief behandelen zorgt dat je blessures voorkomt. Wanneer laat jij jou paard door een osteopaat behandelen? Osteopathie is een manuele geneeswijze die zich richt op het vinden en behandelen van bewegingsbeperkingen in het lichaam, die klachten kunnen veroorzaken of in stand houden.

Samen gaan wij vandaag kijken naar een paard. Wat ziet de osteopaat, wat vinden wij belangrijk en welke blokkades veroorzaken wat? Hoe halen we blokkades weg en hoe kun jij zorgen dat je paard bewegelijk blijft na een behandeling? Heeft jou paard baat bij een behandeling? kom mee luisteren en kijken!

Over Fiona:

Osteopaat EDO voor paarden en honden. Eigenaar van revalidatiestal in noord holland. Produceren/verkopen de equisimulator en tevens docent voor de opleiding equisimulator trainer.

Demo ~ Amable ~ Belonen met voer, een goed idee?
Danielle Meyboom van Amable, Paard en inzicht

Hal B 16:00 - 16:20 uur

Danielle Meyboom

Clickertraining, gebruikt bij o.a. honden, dolfijnen en in dierentuinen. Maar nog steeds zijn er mensen die geloven dat het bij paarden niet werkt. Waarom denkt men dat? Wat zijn de argumenten voor en tegen clickertraining? En wat is het verschil in belonen tussen de traditionele paarden training, de natural horsemanship en de clickertraining? Voor meer verdieping in clickertraining dan enkel click = koekje.

Wie is Danielle Meyboom?

 

Ruim 13 jaar geleden startte Daniëlle Meyboom haar bedrijf Amable, Paard en Inzicht. Daniëlle werkt binnen haar training voornamelijk met clickertraining, Belangrijk is de emotie van het paard, bij grote stress kan niemand leren, die willen we ten alle tijden vermijden en we zoeken naar een happy horse die graag met ons mee doet en plezier beleefd aan het samen zijn met de mens. Daniëlle geeft lessen en workshops, ook bij jou op locatie. Daarnaast geeft ze shows in de vrijheidsdressuur.

Alvast meer zien van Danielle?

https://youtu.be/SjVX06Bmzcs

Demo ~ Open les Horse Agility
Saskia de Clercq van Equinection

Hal B 16:20 - 16:50 uur

Saskia Horse Agility

Open les

 

Hal C ~ Extra lange demo's Hal C - Willem Alexanderhal

Belonend Rijden voor het welzijn van je paard
Wendy Misran van Wendy’s Horse Academy

Hal C 10:20 - 11:00 uur

Wendy Misran

Meer en meer mensen hebben ervaren dat belonen van je paard het beste werkt als je je paard iets wil aanleren. Maar waarom zou je belonend trainen alleen bij grondwerk, trailerladen of gedragsproblemen doen. Veel mensen denken dat belonend rijden niet kan, of dat het heel onpraktisch is. Niets is minder waar, alleen weten veel mensen nog niet hoe je dit kunt doen op een manier die ook goed voor je paard is. Wendy is één van de weinige instructeurs die op een belonend manier traint. Zij had geen voorbeeld en heeft de afgelopen 10 jaar hard gewerkt om een goed systeem te ontwikkelen. Haar trainingsmethode zorgt ervoor dat je het welzijn van het paard vergroot, de stress vermindert en de band verbetert. Haar klanten kunnen hierdoor hun eigen paardendromen waarmaken. Dit kan recreatief rijden, buitenrijden maar ook wedstrijdgericht rijden zijn. Maar altijd met als uitgangspunt dressuurmatig rijden, dressuurmatig rijden heeft niets met dressuur te maken. Dressuur is namelijk voor het paard, niet voor de ruiter. In haar demo ‘Belonend Rijden’ laat ze je kennismaken hoe je hiermee in de praktijk kunt beginnen.

Over Wendy:

Wendy Misran, van Wendy’s Horse Academy is een ervaren trainer met al meer dan 20 jaar ervaring in het trainen en rijden van paarden. De laatste 10 jaar is ze bezig geweest om paarden meer en meer op een wetenschappelijke manier te trainen. Ze maakt actief gebruik van onderzoek en leertheorieën, om zowel op de grond als onder het zadel het welzijn van het paard te vergroten. Naast dat ze haar eigen paard met belonend trainen heeft opgeleid, is ze ook eigenaar van Horse Academy Online. Via Horse Academy Online biedt zij haar programma’s zoals grondwerk, longeerwerk, rijwerk en trailerlaadwerk online aan, zodat mensen overal en in hun eigen tijd kunnen leren. En als laatste geeft zij door heel Nederland instructie aan huis om mensen te helpen hun paardendroom te realiseren, waarbij welzijn en belonen hand in hand gaan.

Lucie Klaassen ~ Hoe je bodywork in je training kunt inzetten
Lucie Klaassen van Lucie Klaassen

Hal C 11:15 - 12:15 uur

Lucie Klaassen Masterson method

Lucie Klaassen gelooft in de combinatie van training en bodywork. Leer hoe je simpele release technieken in kunt zetten als je tijdens de training voelt dat je paard ergens blokkeert of de energie niet doorstroomt.

Wie is Lucie Klaassen?

Lucie Klaassen combineert gymnastiserende training, bodywork voor het paard en body awareness voor de ruiter tot een holistische aanpak. Zowel het paard als de ruiter moeten fysiek en mentaal in balans zijn! Lucie is Squire in de Academische Rijkunst, Masterson Method Practitioner en gecertificeerd instructeur Rechtrichten en Centered Riding. Zij geeft geeft clinics in Europa, Canada, Australia en New Zealand.

Alvast meer zien van Lucie?

https://www.youtube.com/watch?v=MqyztnG95cU&t=1s

 

Stal Mireille ~ (Op)recht paardrijden & Actief longeren zonder hulpteugels
Mireille Den Hoed van Takt Academy

Hal C 12:15 - 13:15 uur

Mireille den Hoed

(Op)recht paardrijden Goed lichaamsgebruik van het paard is belangrijk om compensatie en dus problemen te voorkomen. Tijdens deze demo geven we uitleg over de fysieke mogelijkheden in combinatie met het rijden. Nageeflijkheid ontstaat en kan dus niet verkregen worden door de hand van de ruiter. We laten zien hoe verticale balans en activiteit van het paard de belangrijkste ingrediënten zijn voor nageeflijkheid.

Nageeflijk zonder hulpteugels! Wil jij je paard zo longeren dat hij aan de enkele longe goed in balans en nageeflijk loopt? Mireille den Hoed is specialist in het longeren zonder hulpteugels en laat zien hoe dat kan.

Wie is Mireille den Hoed? 

Mireille den Hoed staat bekend als een geweldige dressuurinstructrice. Ze geeft duidelijke uitleg over het in balans rijden en longeren van je paard. Nageeflijkheid wordt daarbij niet afgedwongen, maar ontstaat vanuit balans en activiteit. Mireille geeft al jaren privéles, workshops en trainingen. Ze runt sinds 2006 samen met haar vrouw Anja Lautenbach de revalidatie-, training- en pensionstal Stal Mireille in Lienden. Longeren zonder hulpteugels is echt een specialisme van Mireille.

Alvast iets zien van Mireille?

https://www.youtube.com/watch?v=ubT03n6gorU

Feather Light Horsemanship
Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship

Hal C 13:30 - 14:30 uur

Yvet Blokesch feather light horsemanship

Hoe leer je een paard leren?

Hoe voorkom je stress bij het beleren van een jong paard?

En hoe bouw je zo'n sterke vertrouwensband op met een paard, dat je elke uitdaging aan kunt?

Dit alles wil Yvet jou graag leren, in haar clinic samen met haar mustang Pearl. Het belooft een indrukwekkende demonstratie te worden met veel details en principes die belangrijk zijn voor iedereen die van paarden houdt.

Over Yvet:

Yvet Blokesch was afgelopen voorjaar voor het eerst op EquiDay, waar haar demonstratie zeer goed ontvangen werd (en volgens velen véél te kort was). Dit jaar kreeg ze grote bekendheid in heel Nederland door haar deelname aan de Duitse versie van de Mustang Makeover. Met haar betoverende filmpjes liet ze iedereen meegenieten met haar grote succesverhaal en lovestory met haar mustang Pearl. 

Alvast meer zien van Yvet?

https://youtu.be/JIGJkhjZ-kg

SHU ~ Dressuur spelenderwijs; Doelgericht trainen met speelgoed
Liesbeth Jorna van Sport Horsemanship United

Hal C 14:30 - 15:15 uur

Liesbeth Jorna sport horsemanship

Dressuur roept vaak het beeld op van zeer serieuze ruiters, enorm preciese, keurslijf achtige training, waarbij erg gelet wordt op alles wat het paard "fout" doet. Míjn doel is een blij en blokkadevrij paard en een ruiter die dagelijks plezier beleeft met zijn paard. Door de dressuur op een natuurlijke en spelenderwijze manier op te bouwen kun je op elk niveau de training leuker en effectiever maken. Thuis ligt de rijbaan en de rijweide dan ook bezaaid met "speelgoed"; allerlei materialen die we gebruiken om de training leuk, duidelijk en succesvol te maken. Met deze demonstratie wil ik je inspireren over hoe "Precision arises out of the possibilities that play creates!"

Wie is Liesbeth Jorna?

 

Ik ben Liesbeth Jorna van Sport & Horsemanship United. Behalve ORUN instructeur en ervaren ZZ-licht jury ben ik ook specialist in de relatie paard-mens en bovendien Licenced Dressage Naturally Instructor. Wat ik het liefste doe is jou en je paard laten ontdekken dat er altijd meer mogelijk is dan je denkt! Jullie helpen om in harmonie en met bewegingsvrijheid samen te werken met plezier én resultaat. Jou leren WAT je kunt doen, WAAROM en HOE om de relatie en samenwerking met je paard te versterken en je paard atletisch te ontwikkelen. En vervolgens hoe je op die basis kunt voortbouwen voor specifieke takken van recreatie en wedstrijdsport: zuiver, gezond, eerlijk, logisch, spelenderwijs en paardvriendelijk. "Lets find out what YOU can do to become the Trainer Your Horse Loves!"

Alvast meer zien van Liesbeth?

https://youtu.be/CONNY28b3pg

Bobby True Horsemanship ~ Extreme Obstakeltraining + special effect show
Bob Wenstedt van Bobby True Horsemanship

Hal C 15:45 - 16:30 uur

Bob Wenstedt

Wanneer je oprecht leiderschap kan tonen aan jouw paard en je een goede band hebt met je paard, kan je bij de training testen/trainen hoe goed die band is. Wanneer het paard schrikt zal hij dan bij jou checken of die moet vluchten al dan niet. Als jij als ruiter rustig in je ademhaling en hartslag blijft, blijft jouw paard dat ook. Inprincipe maakt het niet uit waar het paard van schrikt, het gaat om de skills van de ruiter ( mentaal health) en de band van vertrouwen. Op de training zoeken we de grenzen wat meer op door diverse prikkels te gebruiken. De training begint altijd vanaf de grond, voor de veiligheid en omdat je zo beter kan communiceren met het paard. Ook de diverse effecten worden door ons gaandeweg de training langzaam toegevoegd. En alleen als ik zie dat alle combinaties Ok zijn . Daarna mag men in het zadel het parcours afleggen als je dat wil. En dan weer bouwen de prikkels maar langzaam op. Met de juiste balans tussen vertrouwen en wanneer te belonen hebben de paarden amper stress ( niks meer dan bij trailerladen of rare dingen op buitenrit. ) De schriktraining is dus om de band tussen mens en paard te versterken. Paarden te trainen op een positive manier. En de ruiters te trainen op hun mental health. Iedereen komt altijd relaxt en vrolijk de bak uit. Zowel paard als ruiter, zoals het moet gaan bij goede trainingen, dat met name het paard er relaxter en beter uit komt dan wanneer die er in ging. En het levert ook nog eens mooie foto's op!

Wie is Bob Wenstedt?

Sinds een aantal jaar ben ik na een intensieve buitenland stage en intensieve academische opleiding, instructeur in Horsemanship en Academische rijkunst. In alles wat ik doe met paard en mens, leer en train ik paard en mens in eerste instantie dieper in de basis, meer ontspanning, duidelijkheid en authentiek leiderschap voor een oprechte en heldere communicatie tussen jou en jouw paard. Hierin zal je als trainer/ruiter van jouw paard in eerste instantie vooral jezelf beter moeten leren kennen en moeten oefenen in het werkelijk beheersen en bewust aansturen van jouw lijf en mind. Vanuit die authentieke en solide basis kan je opbouwen naar alles wat je wilt, zonder ooit de basis te vergeten en daarmee zowel jouzelf als jouw paard echt leren kennen. Hierbij gaat het om voldoende theoretische en praktische kennis over het wezen paard, maar ook jouw grenzen leren kennen en hoe je die op een positieve manier kan bewaken. Met een positieve kijk en instelling, kan je vanuit echte ontspanning, trainen naar jouw droomdoelen. Niks is onmogelijk!

 

Alvast iets zien van Bob en de Schriktraining De Luxe?

https://youtu.be/IfTiZEbee6c

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.