EquiDay

De demo's en shows op de voorjaars EquiDay 2017

De volgende demonstraties zijn al toegezegd.

Klik op een titel voor meer informatie.

Het definitieve programma met tijden komt in maart online.

 

Hal A ~ Amaliahal Hal A - Amaliahal

TREC-club Nederland ~ Trec PTV demonstratie
Carla van der Plas van Trec Club Nederland

Hal A 10:00 - 10:30 uur

Trec Club Nederland

Trec is een vrij jonge sport, het is een bekwaamheidstest voor de buitenrijder. Een combinatie van rijden met kaart & kompas, een gangenproef en een hindernisparcours. Een laagdrempelige leuke uitdaging voor vele ruiters. Kom inspiratie opdoen om wat variatie in je training te maken, echt te leuk.

In dit filmpje zie je in een notendop wat alle onderdelen van TREC inhouden

Wie is Carla v/d Plas?

Carla is bestuurslid van Trec Club Nederland. Al paar jaar zet zij zich in om samen met Trec leden deze te leuke sport te promoten. Door lezingen, trainingen en demonstraties te geven raken steeds meer ruiters enthousiast over deze tak van paardensport. Dit maakt echt een team van jou en je paard.

Het Paniekvrije Paard ~ Schriktraining *NIEUW*
Daniël Domburg en Jet van der Greft van Het Paniekvrije Paard

Hal A 10:30 - 11:20 uur

Het Paniekvrije Paard

Op een andere manier bezig zijn met je paard. Dit bereiken wij door de nieuwsgierigheid van je paard te vergroten. Hierdoor wordt het vluchtgedrag minder sterk en kunnen de deelnemers en hun paarden diverse obstakels in wederzijds vertrouwen met plezier nemen. Dit geeft een basis voor de omgang met je paard in alle takken van de paardensport maar ook bv trailerladen.

Wie zijn Daniël en Jet?

Wij zijn paardenmensen, in hart en nieren, die van onze hobby ons werk hebben gemaakt.

Daan: “Ik ben mijn halve leven al bezig met paarden in diverse diciplines zoals dressuur en grondwerk. Daarnaast ben ik actief in de handel.”

Jet: “Mijn paard en ik zijn zeer actief in de dressuursport op Z niveau. Als ORUN gediplomeerd instructrice geef ik met veel plezier diverse trainingen.”

Alvast meer zien van Het Paniekvrije Paard? https://www.youtube.com/watch?v=Jq0c6_JuFUA

Emiel Voest ~ Open les dubbele lange lijnen (DLL)
Emiel Voest van Freestyle Academy

Hal A 11:20 - 11:50 uur

Emiel Voest

Emiel Voest geeft in deze demonstratie een open les over hoe je begint met dubbele lange lijnen. Hij hanteert hierbij de technieken van zijn Freestyle Methode

Wie is Emiel Voest?

Emiel Voest is de grondlegger van het Freestyle systeem en eigenaar van de Freestyle Academy. Het Freestyle systeem dat inmiddels de basis vormt van een instructeursopleiding die erkend is door de KNHS een (Orun) niveau 3 basissport instructeursdiploma. Daarnaast biedt de Freestyle Academy een volledige opleiding op het gebied van Welzijn, gezondheid en revalidatie.

Meer zien van Emiel?

Op zijn youtubekanaal staan talloze interessante filmpjes. https://www.youtube.com/channel/UCAzN2hMFuTjC9ugmI1hYWiA

Be The light ~ The dancing horse *NIEUW*
Lizanne Bouwmeester van Be The Light

Hal A 11:50 - 12:10 uur

Lizanne Bouwmeester

Een show over vriendschap, vertrouwen en heel veel liefde! No work but fun! Ontdek de kracht van Natural Horsemanship en geniet van de tientallen vrijheidsdressuur-kunsten van PRE Masha.

Wie is Lizanne Bouwmeester?

Na het overlijden van mijn partner werd mijn leven plots één grote nachtmerrie. Masha, het paard wat we samen hadden gekocht leek me door en door te begrijpen, hij sleurde mij door deze moeilijke, donkere periode en deed er alles aan om een lach op mijn gezicht te toveren. Door hem kwam ik tot inzicht dat ik mijn hoofd niet langer moest laten hangen. De droom die ik en mijn partner hadden was het oprichten van een eigen bedrijf in de paardenwereld. Deze droom heb ik werkelijkheid laten worden, ter ere van hem. Ik startte mijn eigen zaak 'Be the light' op. Wees het licht in donkere periodes, wees iemand waar hij trots op kan zijn. Inmiddels geven we door heel het land lessen en shows in Natural Horsemanship. Mijn boodschap? Ik wil mensen laten zien dat paarden een bijzondere gave hebben, ze kunnen levens redden.

Alvast meer zien van Lizanne?

https://www.youtube.com/watch?v=jgeEazWqdbI

 

Denise Draijer ~ Westernshow met quarters (engelstalig)*NIEUW*
Denise Draijer van Denise Draijer

Hal A 12:10 - 12:30 uur

Westernshow met quarterhengsten (meer info volgt)

Nalanta ~ Spelen met paarden, iedereen kan het!
Eva Roemaat en Jesse Drent van Nalanta

Hal A 12:30 - 12:50 uur

Eva en Jesse

Vrijheidsdressuur is tegenwoordig een algemeen begrip; overal waar je kijkt zie je trainers en paardenliefhebbers hier en daar een oefening vragen. Of dit nou een kus is, of een prachtige buiging; er is vanalles mogelijk. Vrijheidsdressuur is een verrijking, een spel tussen mens en paard, maar ook een geweldige manier om je paard soepel en sterk te houden. Zie het als een soort gymnastiek! Welk ras jij hebt, maakt niks uit. Dik of dun, groot of klein; ze kunnen het allemaal. Ontdek de wereld van de vrijheidsdressuur!

Wie zijn Eva en Jesse?

Jesse is sinds 1 april 2012 officieel bij Nalanta gekomen. Nalanta begon als een droom ooit een eigen showteam te hebben, en nu is deze echt werkelijkheid! Jesse heeft drie paarden; arabier Andorra (23), Shetlander Macho (6) en andalusier hengst Antares (3). Naast de vrijheidsdressuur traint Jesse een aantal wedstrijdpaarden en heeft hij veel plezier in het springen! Eva heeft de naam Nalanta ooit random verzonnen, jaren geleden, toen ze samen met haar toenmalige beste vriendin Meike een showteam wilde beginnen met de twee haflingers (Shilas en Claudy). In 2009 gaf Eva haar eerste echte demonstratie en sindsdien is het een droom die werkelijkheid geworden is! Haflinger Shilas en shetlander Flip staan al jaren aan haar zijde en ook vandaag is Flip mee om mensen te inspireren en te laten lachen!

Alvast meer zien van Eva en Jesse? https://www.youtube.com/watch?v=rNFTJ8EQnAg&t=51s

Legendary Stables ~ Bitloze kozakkenvoltige *NIEUW*
Maxine Wancket en Emma Souffriau van Legendary Stables

Hal A 12:50 - 13:10 uur

Legendary Stables in actie

U krijgt de kans de spectaculaire stunts op onze mooie paarden bij te wonen. In tegenstelling tot de andere disciplines hangen wij meer naast ons paard dan dat we er op zitten! Deze demo kozakkenvoltige dient om het onbekende bekend en bemind te maken. Kom kijken en misschien hang jij binnenkort wel ondersteboven aan één van onze paarden!

Wie zijn de Legendary Stables?

Legendary Stables bestaat uit een team van 2 jonge dames met liefde voor de sport en de dieren. We geven les in dressuur en zittraining, grondwerk en natuurlijk rijden en de kozakkenvoltige. Zadelmak maken en natuurlijk demo's geven doen we ook. Veel van ons werk is bitloos en altijd met groot respect voor ruiter en paard.

Alvast meer zien?

https://www.youtube.com/watch?v=TH-g12BVOXg

Chris Irwin ~ Roundpen redefined (engelstalig)
Chris Irwin van Chris Irwin Insights

Hal A 13:10 - 13:50 uur

Chris Irwin

In deze demonstratie zal Chris Irwin alles vertellen over het gebruik (en misbruik) van de roundpen in paardentrainingen. 

De training van je paard begint niet in het zadel. De training begint al zodra je paard jou ziet aankomen. In de roundpen kun je deze situatie nabootsen en Chris zal je alles vertellen over je lichaamstaal. Wat kun je beter niet doen bij je paard, en hoe wordt jou lichaamstaal door je paard geinterpreteerd. Maar ook leer je je paard zijn lichaamstaal beter begrijpen, waardoor je de roundpen kunt benutten om de relatie met je paard te verbeteren, en je leiderschap te verdienen zonder deze bij je paard af te dwingen. 

Let op: deze demonstratie wordt Engelstalig gegeven

Wie is Chris Irwin?

Wij kennen Chris Irwin al jaren als de specialist op het gebied van paardentaal. Hij heeft hierover dan ook heel veel te vertellen. Chris Irwin is een zeer bekende paardentrailer uit Canada, met veel door hem opgeleide instructeurs in Europa en Nederland. 

 

 

Isa Oostra ~ 3 werelden bijelkaar *NIEUW*
Isa Oostra van Isa Oostra

Hal A 13:50 - 14:10 uur

Isa Oostra

Isa&Dibah een prachtig team. Isa is 13 jaar en samen met haar pony Dibah geeft ze een liefdevolle demo over vriendschap en vertrouwen. Isa en Dibah laten 3 werelden samen zien. Een demo met een combinatie van western, horsemanship en vrijheidsdressuur.

Claudia Rosel ~ Paso Fino Show met Garocha en danseres *NIEUW*
Claudia Rosel van Claudia Rosel

Hal A 14:10 - 14:20 uur

Claudia Rosel

Muzikale show met een spaanse danseres

Marjan Smit ~ Show aan de lange teugels*NIEUW*
Marjan Smit van Marjan Smit

Hal A 14:20 - 14:40 uur

Marjan Smit met Bunga Bunga

Een show met Marjan Smit en haar shetlander-talent Bunga-Bunga. Aan de lange teugels blijkt deze knappert geweldige dingen te kunnen laten zien.

Wie is Marjan Smit?

Marjan de Bock-Smit is een leerling van Piet Bakker en een gedreven amateur aangaande het werk aan de lange teugel. Ze werkt met verschillende paarden aan de lange teugel en naast Spaanse paarden heeft ze momenteel een zwarte minihengst in opleiding. Deze kleine macho heeft de naam Bunga Bunga (niet gelogen) en laat een enorm talent zien voor de verzameling. Marjan gelooft dat iedereen het werk aan de lange teugel kan leren en dat elk paard beter wordt van het grondwerk met zoveel vrijheid. Positieve bevestiging in plaats van straf is een bewezen weg om paarden enthousiast te krijgen voor deze dicipline.

Freedom Freestyle Funny ~ westernshow *NIEUW*
Sabrina Dijkstra van Freedom Freestyle Funny

Hal A 14:40 - 14:50 uur

Sabrina Dijkstra

Een korte westernshow door Westernamazone Sabrina Dijkstra.

Wie is Sabrina Dijkstra?

Gespecialiseerd in het western rijden met mijn eigen American paint Horse van 7 jaar. Vooral de reining en de trail zijn onderdelen van de western waarin wij vele eerste plaatsen behaald hebben. Door de western reining anders vorm te geven en meer vrijheid aan het paard te geven rijden wij de Western Freestyle. Hierin zijn minder regels terwijl in de gewone western wedstrijden helaas nog niet toegestaan is om zonder hoofdstel te starten. En in de Freestyle wel zolang je maar de reining oefeningen toont dat mag in een eigen gemaakte proef. Wij hopen zo meer mensen te inspireren door het anders vorm te geven, in positieve vorm. Het Freestyle western rijden maakt ons een team!

Be The Light ~ The dancing horse *NIEUW*
Lizanne Bouwmeester van Be The Light

Hal A 14:50 - 15:10 uur

Lizanne Bouwmeester

Een show over vriendschap, vertrouwen en heel veel liefde! No work but fun! Ontdek de kracht van Natural Horsemanship en geniet van de tientallen vrijheidsdressuur-kunsten van PRE Masha.

Wie is Lizanne Bouwmeester?

Na het overlijden van mijn partner werd mijn leven plots één grote nachtmerrie. Masha, het paard wat we samen hadden gekocht leek me door en door te begrijpen, hij sleurde mij door deze moeilijke, donkere periode en deed er alles aan om een lach op mijn gezicht te toveren. Door hem kwam ik tot inzicht dat ik mijn hoofd niet langer moest laten hangen. De droom die ik en mijn partner hadden was het oprichten van een eigen bedrijf in de paardenwereld. Deze droom heb ik werkelijkheid laten worden, ter ere van hem. Ik startte mijn eigen zaak 'Be the light' op. Wees het licht in donkere periodes, wees iemand waar hij trots op kan zijn. Inmiddels geven we door heel het land lessen en shows in Natural Horsemanship. Mijn boodschap? Ik wil mensen laten zien dat paarden een bijzondere gave hebben, ze kunnen levens redden.

Alvast meer zien van Lizanne?

https://www.youtube.com/watch?v=jgeEazWqdbI

 

D+K showteam~ Westernshow met quarters *NIEUW*
Denise Draijer van Denise Draijer

Hal A 15:10 - 15:30 uur

Westernshow met quarterhengsten. Meer informatie volgt nog

Andrea Bethge ~ Grandprix met plezier (duitstalig)
Andrea Bethge van Playfull Piaffe

Hal A 15:30 - 15:50 uur

Andrea Bethge

Om op grandprix-niveau dressuur te kunnen rijden met je paard, hoef je geen concessies te doen op het gebied van de paardvriendelijkheid van je training. Andrea Bethge is hét voorbeeld hiervan. Deze getalenteerde Duitse Grandprix amazone wil op Equiday graag laten zien hoeveel plezier mens en paard kunnen hebben, ook wanneer je ambitieus bent en op hoog niveau rijdt. Ze geeft haar demonstraties in het duits.

Claudi Miller ~ Plezier met vier *NIEUW* (engelstalig)
Claudi Miller van Claudi Miller

Hal A 15:50 - 16:30 uur

Claudi Miller

Claudi Miller is in Duitsland al heel bekend geworden met haar demonstraties met 3 of 4 paarden tegelijk los in de bak. Ze zal dit keer op EquiDay een show geven met 4 paarden, waarbij het vooral gaat om plezier en wederzijds respect.

Legendary Stables ~ Kozakkenvoltige *NIEUW*
Maxine Wancket en Emma Souffriau van Legendary Stables

Hal A 16:30 - 16:45 uur

Maxime en Emma

U krijgt de kans de spectaculaire stunts op onze mooie paarden bij te wonen. In tegenstelling tot de andere disciplines hangen wij meer naast ons paard dan dat we er op zitten! Deze demo kozakkenvoltige dient om het onbekende bekend en bemind te maken. Kom kijken en misschien hang jij binnenkort wel ondersteboven aan één van onze paarden!

Wie zijn de Legendary Stables?

Legendary Stables bestaat uit een team van 2 jonge dames met liefde voor de sport en de dieren. We geven les in dressuur en zittraining, grondwerk en natuurlijk rijden en de kozakkenvoltige. Zadelmak maken en natuurlijk demo's geven doen we ook. Veel van ons werk is bitloos en altijd met groot respect voor ruiter en paard.

Alvast meer zien?

https://www.youtube.com/watch?v=TH-g12BVOXg

Nalanta ~ Spelen met paarden, iedereen kan het!
Eva Roemaat en Jesse Drent van Nalanta

Hal A 16:45 - 17:00 uur

Eva en Jesse

Vrijheidsdressuur is tegenwoordig een algemeen begrip; overal waar je kijkt zie je trainers en paardenliefhebbers hier en daar een oefening vragen. Of dit nou een kus is, of een prachtige buiging; er is vanalles mogelijk. Vrijheidsdressuur is een verrijking, een spel tussen mens en paard, maar ook een geweldige manier om je paard soepel en sterk te houden. Zie het als een soort gymnastiek! Welk ras jij hebt, maakt niks uit. Dik of dun, groot of klein; ze kunnen het allemaal. Ontdek de wereld van de vrijheidsdressuur!

Wie zijn Eva en Jesse?

Jesse is sinds 1 april 2012 officieel bij Nalanta gekomen. Nalanta begon als een droom ooit een eigen showteam te hebben, en nu is deze echt werkelijkheid! Jesse heeft drie paarden; arabier Andorra (23), Shetlander Macho (6) en andalusier hengst Antares (3). Naast de vrijheidsdressuur traint Jesse een aantal wedstrijdpaarden en heeft hij veel plezier in het springen! Eva heeft de naam Nalanta ooit random verzonnen, jaren geleden, toen ze samen met haar toenmalige beste vriendin Meike een showteam wilde beginnen met de twee haflingers (Shilas en Claudy). In 2009 gaf Eva haar eerste echte demonstratie en sindsdien is het een droom die werkelijkheid geworden is! Haflinger Shilas en shetlander Flip staan al jaren aan haar zijde en ook vandaag is Flip mee om mensen te inspireren en te laten lachen!

Alvast meer zien van Eva en Jesse? https://www.youtube.com/watch?v=rNFTJ8EQnAg&t=51s

Hal B ~ Beatrixhal Hal B - Beatrixhal

Emiel Voest ~ Loswerken volgens Freestyle methode
Emiel Voest van Emiel Voest

Hal B 10:00 - 10:40 uur

Emiel Voest

Emiel Voest is een graag geziene gast op Equiday. Hij zal dit jaar in deze demo een open les verzorgen over de technieken van het loswerken, volgens de bekende Freestyle-methode.

Wie is Emiel Voest?

Emiel Voest is de grondlegger van het Freestyle systeem en eigenaar van de Freestyle Academy. Het Freestyle systeem dat inmiddels de basis vormt van een instructeursopleiding die erkend is door de KNHS een (Orun) niveau 3 basissport instructeursdiploma. Daarnaast biedt de Freestyle Academy een volledige opleiding op het gebied van Welzijn, gezondheid en revalidatie.

Alvast meer zien van Emiel?

Op zijn youtube-kanaal vind je heel veel informatie

https://www.youtube.com/channel/UCAzN2hMFuTjC9ugmI1hYWiA

Marjan Smit ~ Beginnen met lange teugelen *NIEUW*
Marjan Smit van Marjan Smit

Hal B 10:40 - 11:10 uur

Marjan Smit

Marjan de Bock-Smit is een leerling van Piet Bakker en een gedreven amateur aangaande het werk aan de lange teugel. Ze werkt met verschillende paarden aan de lange teugel en naast Spaanse paarden heeft ze momenteel een zwarte minihengst in opleiding. Deze kleine macho heeft de naam Bunga Bunga (niet gelogen) en laat een enorm talent zien voor de verzameling. Marjan gelooft dat iedereen het werk aan de lange teugel kan leren en dat elk paard beter wordt van het grondwerk met zoveel vrijheid. Positieve bevestiging in plaats van straf is een bewezen weg om paarden enthousiast te krijgen voor deze dicipline.

2Lazy7Ranch ~ Connectie tussen mens en paard
Wendy Bleekemolen van 2Lazy7Ranch

Hal B 11:10 - 11:40 uur

Wendy Bleekemolen

Heb je ook altijd gedroomd om een connectie te hebben met een paard? Dat kan, namelijk via paardentaal. Paarden spreken met een zeer subtiele taal die we gemakkelijk kunnen nabootsten. Waar gaat het dan mis? En hoe verbeteren we dat? Luister naar de uitleg van Wendy van de Two lazy seven ranch.

Wie is Wendy Bleekemolen?

Naast jarenlange trainingen in Amerika en andere landen, volgende Wendy en Steve verschillende jaaropleidingen. Onder andere bij gedragsbiologen, wetenschappers, academische rijkunsten en nog veel meer. Vele stages en cursussen gaven vele inzichten. Wendy ging naar de paardenschool in Deurne en reed dressuur en springwedstrijden. Wendy specialiseerde zich dan ook in het paardenlezen en trainde haar zelf, door met vijf losse paarden te werken voor enkele jaren. Ze schreef drie boeken.

Alvast wat zien van Wendy Bleekemolen?

https://youtu.be/aHxkHW9bv70

Paard en Boog *NIEUW*
José Membrilla en Arno Hendriks van Paard en Boog

Hal B 11:40 - 12:00 uur

Arno en José

Heb ja al eens gehoord van boogschieten te paard? Het is een leuke en paardvriendelijke manier om je NH-skills toe te passen in de praktijk! Bij deze sport moet de ruiter vanaf een galopperend paard in verlichte zit zo veel mogelijk pijlen op zijn doel afschieten. Om dat veilig te kunnen doen, moet het paard zonder teugelcontact een stabiele galop aanhouden en erop vertrouwen dat de boog en de inslaande pijlen hem geen kwaad doen. Tijdens deze demo laat Paard en Boog zien dat je geen afgestudeerde NH-genie hoeft te zijn om je paard hier op een leuke manier aan te laten wennen. Met een paar basistrucjes kom je al een heel eind.

Wie zijn José en Arno?

Met Paard en Boog geven wij op locatie les in boogschieten te paard door een groot deel van Nederland en België.Het mooiste aan deze tak van paardensport vinden wij de vrijheid die het paard hierbij krijgt. De teugels los, in galop en schieten maar. De fysieke grenzen van het paard hoeven we niet op te zoeken, want met een rustig galopje haal je vaak de hoogste score. Het zit hem vooral in het 'oorlogsproof' maken van het paard. Wie hierin wil uitblinken zal verder vooral moeten trainen op een stabiele verlichte zit en zijn boogschiettechniek.

Meer zien van Boogschieten te paard

https://youtu.be/73LfFEno1IM

Claudi Miller ~ Plezier met vier (engelstalig) NIEUW!
Claudi Miller van Claudi Miller

Hal B 12:00 - 12:30 uur

Claudi Miller

Claudi Miller is in Duitsland al heel bekend geworden met haar demonstraties met 3 of 4 paarden tegelijk los in de bak. Ze zal dit keer op EquiDay een show geven met 4 paarden, waarbij het vooral gaat om plezier en wederzijds respect.

Anna de Winter ~ Hoe kan ik puzzels maken die mijn paard kan oplossen?
Anna de Winter van Horse Life Lessons

Hal B 12:30 - 13:00 uur

Anna de Winter

Wie kent er niet de zin: willen vs. dwingen. Zou het niet heel mooi zijn als jou paard ook wilt wat jij wilt? En hoe doe je dat dan? Hoe ga je te werk als je paard nog niet heel veel zin heeft in rondjes galopperen of hindernissen springen? Hoe maak ik mijn idee het idee van mijn paard en waar moet ik op letten? Hoe weet ik dat ik psychologie gebruik en niet alleen bezig ben mijn paard een kunstje te leren?

Wie is Anna de Winter
Na 12 jaar intensief geinvesteerd te hebben in mijn eigen opleiding en vooral veel te hebben geleerd van de paarden zelf heb ik inmiddels mijn eigen manier gevonden om paarden en mensen op te leiden. Mijn specialiteit is het om paarden en mensen zelf te laten nadenken over de mogelijkheden en oplossingen voor de uitdagingen die ze tegenkomen. Dit maakt mij uiteindelijk weer overbodig. Zodra je je denkwijze aangepast hebt kun je voor veel dingen zelf de oplossing vinden en de paarden wijzen je de weg! Meer zien van Anna? https://www.youtube.com/watch?v=GP-e2bPFdnc

Nikki van Olst ~ Open les Vrijheidsdressuur
Nikki van Olst van Visibre

Hal B 13:00 - 13:40 uur

Nikki van Olst

Wie is Nikki van Olst?

Nikki van Olst houd zich inmiddels ruim 9 jaar bezig in de vrijheidsdressuur. Daarnaast doet zij ook meer: het inrijden en trainen van paarden via een positieve manier, vanuit de klassieke dressuurvisie. Ze vind het erg belangrijk om naast het oefeningen aanleren vanuit de vrijheidsdressuur, ook het paard fysiek sterk te maken vanuit de klassieke dressuur.

Parelli ~ Het starten van jonge paarden
Aniek Pieterse van Parelli Nederland

Hal B 13:40 - 14:10 uur

Aniek Pieterse met Benjamin

Hoe zet je je paard en jezelf op voor succes, zodat je je paard geen dingen leert die hij niet hoeft te weten, maar juist de dingen leert die jij graag met hem wilt gaan doen. Welke testen voer je uit en waarom?

In de demo doen Sandra Oostdam met haar jonge paard Benjamin (zie foto) mee.

 

Wie is Aniek Pieterse?

De specialiteit van de Parelli instructeurs ligt op het gebied van het communiceren met de paarden en deze paardentaal leren aan de mens. Wat zegt jouw paard precies tegen je? Zegt hij nee of misschien als je wat aan hem vraagt en hoe kun je daar een volmondig ja van maken.

Naast bovenstaande vind ik, Aniek Pieterse, het erg belangrijk om jonge paarden een goede start te geven en hier ligt dan ook een stukje specialisatie van Easyhorses.

 

E&E Horsemanship ~ Van vluchtdier naar rijpaard
Elske Romeijn en Evelien Vogelzang van E&EHorsemanship

Hal B 14:10 - 14:50 uur

Eef en Elske

Een paard is van nature een prooidier. Wij mensen zijn roofdieren. Voordat je als roofdier veilig en vertrouwd op de rug van een paard kan gaan zitten zijn er een aantal dingen die jij aan het paard moet kunnen vragen en die het paard ontspannen uit moet kunnen voeren.
Een aantal dingen die het paard moet kunnen zijn misschien vanzelfsprekend, zoals het bekend zijn en kunnen ontspannen met een zadel op zijn rug. Maar er zijn nog een aantal belangrijke punten waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken.
Dit geldt voor alle paarden in alle situaties, zowel voor een groen paard wat je in wil gaan rijden als voor een ervaren paard in een spannende situatie.

In deze demo gaan we je laten zien welke dingen belangrijk zijn om te checken of een paard veilig te rijden is, en wat je kan doen als één of meerdere van deze punten nog niet in orde zijn.

Wie zijn Evelien en Elske

Evelien Vogelzang en Elske Romeijn vormen samen E&E Horsemanship. Elk mens en elk paard leert op een andere manier. In onze lessen en trainingen gaan we samen puzzelen om de juiste ingrediënten te vinden om verder te komen. Mensen laten begrijpen wat een paard probeert te zeggen, en paarden laten begrijpen wat mensen proberen te zeggen. U kunt bij ons terecht voor lessen met uw paard bij u op locatie, of voor lessen met één van onze paarden. Wij hebben de ruimte voor paarden in training, of voor inrijden of doorrijden van uw paard.

Angst de Baas: de wisselwerking tussen mens en paard - doorbreek de vicieuze cirkel
Linda Polak en Josselien Janssens van Angst de Baas

Hal B 14:50 - 15:20 uur

Linda en Josselien Angst de Baas

Als ruiter voel je - bewust en onbewust - precies wat er bij je paard speelt, en je paard voelt dat bij jou. Gevoelens zoals angst onderdrukken helpt dus niet, want je paard prikt daar recht doorheen! Goed leren omgaan met angst bij jezelf en bij je paard is dus essentieel om veilig en ontspannen paard te kunnen rijden. In deze clinic leer je belangrijke basisprincipes die invloed hebben op de wisselwerking tussen mens en paard en hoe je hiermee in spannende situaties het leiderschap over jezelf én je paard houdt.

Wie zijn Josselien en Linda?

Wij zijn Josselien Janssens en Linda Polak. Onze missie is jou te helpen ontspannen en met plezier paard te rijden. Samen hebben wij meer dan 60 jaar ervaring in het overwinnen van angst bij onszelf, onze klanten en hun paarden. De kracht van onze aanpak is het feit dat we zowel aan het paard als aan de ruiter werken! Josselien Janssens is leiderschapstrainer-coach en instructeur ervaringsgericht leren met paarden, opgeleid door Linda Kohanov, Linda Polak is natuurlijk paardentrainer, instructeur Centered Riding en heeft dubbel goud behaald in de methode van Chris Irwin.

Vrijheidsdressuur Challenge
Jury: Nikki van Olst en Eveline Asjes van Visibre en Equiday

Hal B 15:20 - 16:30 uur

VD challenge

De Challenge bestaat uit 2 onderdelen: een serie gevraagde oefeningen en een vrije show/kür op muziek.

Tijdens het eerste onderdeel zijn alle teams tegelijk in de ring. Op verzoek van de jury worden de deelnemers gevraagd om een aantal (basis)oefeningen te tonen. Deze oefeningen worden na aanmelding bekend gemaakt. De jury kijkt hierbij niet alleen naar de wijze van uitvoering, maar vooral naar de communicatie en de band tussen mens en paard

Bij het tweede onderdeel krijgen de deelnemers maximaal 5 minuten de tijd om zijn of haar eigen show te laten zien. Hierbij let de jury natuurlijk weer op de communicatie en expressie. Het optreden wordt ook beoordeeld op show-kwaliteiten: passen de muziek, aankleding en oefeningen bij de deelnemer en het paard? Is het mooi om te zien? Is het 'for the horse'?

De vakjury geeft iedereen een beoordeling en alle toeschouwers mogen stemmen voor de publieksprijs.

Marjan Smit ~ op weg naar verzameling aan de lange teugels *NIEUW*
Marjan Smit van Marjan Smit

Hal B 16:30 - 17:00 uur

Marjan Smit

Marjan de Bock-Smit is een leerling van Piet Bakker en een gedreven amateur aangaande het werk aan de lange teugel. Ze werkt met verschillende paarden aan de lange teugel en naast Spaanse paarden heeft ze momenteel een zwarte minihengst in opleiding. Deze kleine macho heeft de naam Bunga Bunga (niet gelogen) en laat een enorm talent zien voor de verzameling. Marjan gelooft dat iedereen het werk aan de lange teugel kan leren en dat elk paard beter wordt van het grondwerk met zoveel vrijheid. Positieve bevestiging in plaats van straf is een bewezen weg om paarden enthousiast te krijgen voor deze dicipline.

Hal C ~ Willem Alexanderhal Hal C - Willem Alexanderhal

Andrea Bethge ~ Grand Prix met plezier
Andrea Bethge van Playfull Piaffe

Hal C 10:30 - 11:00 uur

Andrea Bethge

Om op Grand Prix-niveau dressuur te kunnen rijden met je paard, hoef je geen concessies te doen op het gebied van de paardvriendelijkheid van je training. Andrea Bethge is hét voorbeeld hiervan. Deze getalenteerde Duitse Grandprix amazone wil op Equiday graag laten zien hoeveel plezier mens en paard kunnen hebben, ook wanneer je ambitieus bent en op hoog niveau rijdt. Ze geeft haar demonstraties in het duits.

Liesbeth Jorna ~ Zijgangen rijden op een natuurlijke manier
Liesbeth Jorna van Sport-Horsemanship-United

Hal C 11:00 - 11:40 uur

Heb jij ook wel eens het idee dat zijgangen ingewikkeld zijn? In deze demonstratie neem ik je mee door de opbouw naar zijgangen zoals we die in Sport & Horsemanship en Dressage Naturally toepassen. Een opbouw die bestaat uit een 5 tal logische stappen en die de nadruk legt op een heldere communicatie met je paard.

Alvast meer zien van Liesbeth Jorna? 

https://youtu.be/e5ctEVTs9SA

Lucie Klaassen ~ Geef je paard een stem
Lucie Klaassen van In Balans met Paarden

Hal C 11:40 - 12:20 uur

Lucie Klaassen

Geef het paard een stem!
Paarden hebben geen ‘stem’ voor ongemak of pijn. Als je een hond op zijn staart stapt zal hij piepen. Paarden hebben echter heel veel andere, veelal kleine, signalen om ons te laten weten wat er speelt. Onze paarden hebben er niet om gevraagd om door ons getraind en bereden te worden Het is dus ONZE verantwoordelijkheid om de kleinste signalen van het paard te zien. Wat vertelt jouw paard? Durft jouw paard NEE te zeggen? Mag jouw paard laten zien hoe hij zich voelt? Kom kijken en leer de kleinste signalen van je paard te herkennen. Leer het totale wezen van je paard te zien en creëer daarmee een diepe band en oprechte samenwerking! De paarden bepalen de inhoud van de demonstratie.

Wie is Lucie Klaassen?

Lucie Klaassen geeft internationaal clinics Body Awareness voor ruiters en Paard en Ruiter in Balans. Een goede training van je paard begint bij jezelf!

Alvast meer zien van Lucie Klaassen?

https://www.youtube.com/watch?v=HjxpGYrDv_E

Pauze
van

Hal C 12:20 - 12:40 uur

Even een korte pauze...

Equi-Unity ~ Rechtrichten met obstakels
Kim Steutel van Equi-Unity

Hal C 12:40 - 13:10 uur

Kim Steutel

Spelen met ons paard vinden we allemaal leuk en onze paarden idem dito. We moeten alleen niet vergeten dat we ook verplicht zijn onze paarden gezond te houden en daarom moeten we ze ook fysiek sterk maken. Maar hoe kunnen we dit nu doen zonder daarbij voorbij te gaan aan het feit dat het paard de training ook leuk en interessant moet blijven vinden? Om je paard echt goed zijn lichaam te laten gebruiken moet hij de essenties van de oefeningen (correcte buiging, richting van beenzetting, reiken over de rug) tonen. Dit kan soms lastig zijn waardoor het paard de motivatie kan verliezen. In deze demo laat ik je zien hoe je spelenderwijs met behulp van obstakels je paard kan helpen beter te begrijpen wat je van hem verlangt, zodat hij het leuk vind om mee te werken, ondanks het feit dat sporten best zwaar kan zijn :) . Kom jij inspiratie opdoen?!

Wie is Kim Steutel?

Kim is 1 van de 15 gelicenceerde instructeurs Straightness Training (wereldwijd). Ze is 3e graads ST instructeur, 3e graads instructeur Rechtrichten en ook Natural Horsemanship specialist. Naast het trainen van haar eigen paarden geeft ze op het moment workshops in binnen- en buitenland voor mensen met hun eigen paarden. Door haar kennis op het gebied van Natural Horsemanship en Rechtrichten kan Kim helpen de paarden zowel mentaal als fysiek in balans te brengen. Dit is ook wat zij combineert in haar lessen als Straightness Training instructrice. 

Equi-Unity ~ Show academische rijkunst
Kim Steutel van Equi-Unity

Hal C 13:10 - 13:20 uur

Kim Steutel

Kim Steutel zal aansluitend aan haar demonstratie nog een show geven over academische rijkunst op muziek. Kim is 1 van de 15 gelicenceerde instructeurs Straightness Training (wereldwijd). Ze is 3e graads ST instructeur, 3e graads instructeur Rechtrichten en ook Natural Horsemanship specialist. Naast het trainen van haar eigen paarden geeft ze op het moment workshops in binnen- en buitenland voor mensen met hun eigen paarden. Door haar kennis op het gebied van Natural Horsemanship en Rechtrichten kan Kim helpen de paarden zowel mentaal als fysiek in balans te brengen. Dit is ook wat zij combineert in haar lessen als Straightness Training instructrice. Meer weten? Stuur haar gerust een email: kim@equi-unity.nl

Het Lage Woud ~ Perfect Partner
Eef Veenstra en Annemarie Meerkerk van Het Lage Woud

Hal C 13:20 - 14:00 uur

Eef Veenstra

Jij en je paard vormen een team. Een team presteert het best wanneer de teamleden goed samenwerken, elkaar begrijpen en elkaar respecteren. Hoe kunnen jij en je paard elkaars perfecte partner worden en een sterk team vormen? In deze demonstratie kijken we naar de stappen die daar voor nodig zijn.

Wie zijn Eef Veenstra en Annemarie Meerkerk?

Eef Veenstra en Annemarie Meerkerk zijn onderdeel van Het Lage Woud. Op Het Lage Woud in Makkinga worden cursussen, workshops en lessen gegeven op het gebied van Natural Horsemanship. Liefde voor het paard, persoonlijke groei en aandacht voor kwaliteit en verdieping staan hierbij centraal.

Alvast meer zien van Eef Veenstra en Annemarie Meerkerk?

https://www.youtube.com/watch?v=YGZKlA5TkUs

 

Snuitable ~ Beginnen met Working Equitation Trail *NIEUW*
Romy Huisman - vlogger Snuitable van Romy Huisman Instructie

Hal C 14:00 - 14:30 uur

Romy Huisman

Voor iedereen die Working Equitation al eens heeft gezien, maar zich af vraagt hoe zelf te beginnen met de training. Tijdens deze demo zie je geen hoog opgeleide paarden die hun vliegende galopwissels in de slalom laten zien. Tijdens deze demo gaan we met een onervaren paard in de Working Equitation, de eerste stappen maken in het trailparcours. We laten zien hoe je zelf obstakels kunt creëren met voorwerpen die vrijwel op iedere stal/manege aanwezig zijn.

Wie is Romy Huisman?

Mijn specialiteit is mijn veelzijdigheid. Ik ben zowel allround instructeur (dressuur en springen) als instructeur in de Academische Rijkunst. Ik heb een grote passie voor lesgeven, coachen en elkaar inspireren. Met mijn pony Snuitje ben ik in 2015 gedebuteerd in de sport Working Equitation, we hebben nationale en internationale wedstrijden gereden en toegetreden tot het Nederlandse kader. Wij zijn in de Working Equitation sport nooit zonder prijzen thuis gekomen, dat is voor mij het bewijs dat je met ieder type paard/pony deze sport kunt beoefenen. Mijn 4 jarige paard, nu nog niet zadelmak, moet in de toekomst het stokje van haar gaan overnemen.

Meer zien van Romy?

Een verslag van een wedstrijd Working Equitation met Romy:

https://www.youtube.com/watch?v=r7OF2kRcGnY

Romy Huisman is een bekende Vlogger op YouTube met haar kanaal: Snuitable. https://www.youtube.com/user/snuitable

 

Parelli Nederland
Anouk Dahrs en Elena Bachini van Parelli Nederland

Hal C 14:30 - 14:50 uur

Elena

In deze demonstratie zullen Elena Bacchini en Anouk Dahrs, beide 2 star Parelli Professionals, de 4 onderdelen van het Parelli Programma demonstreren. Namelijk de 4 savvy's Online ( grondwerk aan het touw ) Liberty ( grondwerk in vrijheid ) Freestyle ( rijden zonder teugelcontact ) Finesse ( rijden met teugelcontact ). Ze zullen laten zien waarom er 4 savvy's zijn en wat deze savvy's inhouden.

Claudia Rosel ~ Raspresentatie Paso Fino
Claudia Rosel van Claudia Rosel

Hal C 14:50 - 15:10 uur

Claudia Rosel

De Paso Fino is een gangenpaard dat heel zeldzaam is in Nederland. In deze demonstratie worden de bijzondere gangen getoond en laat Claudia Rosel zien hoe je ook bitloos nog prestatiegericht kunt bezig zijn met je paard zonder daarbij de belangen van je paard uit het oog te verliezen.

Wie is Claudia Rosel?

in 1993 ben ik gestart met het trainen van (western) paarden, wonende in amerika heb ik aldaar een opleiding gevolgd, en heb me vooral bezig gehouden met de bosal-training in verloop der tijd ben ik exclusief met bosal gaan werken

Alvast meer zien van Claudia? https://www.youtube.com/watch?v=KVCz1oloNl4

FreedomFreestyleFunny ~ Bitloos westernrijden *NIEUW*
Sabrina Dijkstra van FreedomFreestyleFunny

Hal C 15:10 - 15:50 uur

Sabrina Dijkstra

De Freestyle western reining op neckrope. Het western rijden in vrijheid met de reining oefeningen. En een vlaggen show deze wordt bitloos of op neckrope gereden.

Wie is Sabrina Dijkstra?

Gespecialiseerd in het western rijden met mijn eigen American paint Horse van 7 jaar. Vooral de reining en de trail zijn onderdelen van de western waarin wij vele eerste plaatsen behaald hebben. Door de western reining anders vorm te geven en meer vrijheid aan het paard te geven rijden wij de Western Freestyle. Hierin zijn minder regels terwijl in de gewone western wedstrijden helaas nog niet toegestaan is om zonder hoofdstel te starten. En in de Freestyle wel zolang je maar de reining oefeningen toont dat mag in een eigen gemaakte proef. Wij hopen zo meer mensen te inspireren door het anders vorm te geven, in positieve vorm. Het Freestyle western rijden maakt ons een team!

Alvast wat zien van Sabrina?

https://www.youtube.com/watch?v=rh1pBILH294&sns=em

Chris Irwin ~ Riding the waves (engelstalig)
Chris Irwin van Irwin Insights

Hal C 15:50 - 16:30 uur

Chris Irwin

In deze demonstratie geeft Chris Irwin les aan verschillende gastruiters, waarbij hij werkt aan ontspanning en een betere lichaamshouding met behulp van duidelijke lichaamstaal. 

Wie is Chris Irwin?

Wij kennen Chris Irwin al jaren als de specialist op het gebied van paardentaal. Hij heeft hierover dan ook heel veel te vertellen. Chris Irwin is een zeer bekende paardentrailer uit Canada, met veel door hem opgeleide instructeurs in Europa en Nederland. 

 

2Lazy7Ranch ~ Galopwissels en andere zaken
Wendy Bleekemolen van 2Lazy7Ranch

Hal C 16:30 - 17:00 uur

Wendy Bleekemolen

Je hoeft er geen dressuur voor te rijden om te wensen dat jouw paard licht nagevelijk is, bestuurbaar is en bijvoorbeeld in het bos een galopwissel doet wanneer je van pad verandert. In deze demo geven we jou graag uitleg hoe je jou paard zover krijgt.

Wie is Wendy Bleekemolen?

Naast jarenlange trainingen in Amerika en andere landen, volgende Wendy en Steve verschillende jaaropleidingen. Onder andere bij gedragsbiologen, wetenschappers, academische rijkunsten en nog veel meer. Vele stages en cursussen gaven vele inzichten. Wendy ging naar de paardenschool in Deurne en reed dressuur en springwedstrijden. Wendy specialiseerde zich dan ook in het paardenlezen en trainde haar zelf, door met vijf losse paarden te werken voor enkele jaren. Ze schreef drie boeken.

Alvast wat zien van Wendy Bleekemolen?

https://youtu.be/aHxkHW9bv70

Buitenterrein Buitenterrein

Science&Equine: Stretchoefeningen voor paarden, waarom?
Marly Coppens van Science & Equine

Buitenterrein 11:10 - 11:40 uur

Marly Coppens

- Stretch oefeningen voor paarden, waarom?

- Hoe stretch ik de spieren van mijn paard?

- Hoe verbeter ik de houding van mijn paard?

Wie is Marly Coppens

Als fysiotherapeut ben ik super geïnteressend in alles wat de mens beweegt. In de laatste paar jaar heb ik veel geleerd over de werking van het menselijke lichaam, zoals anatomie, fysiologie, neurologie en daarnaast de psychologie achter deze beweging. Paarden zijn altijd mijn grootste hobby geweest en om die reden ben ik begonnen met de opleiding tot dierfysiotherapeut. Hiermee kan ik mijn twee grote interesses combineren en tot mijn beroep maken. Daarnaast ben ik eigenaar van de website: www.science-equine.com (incl. instagram, facebook en twitter account). Om de diagnose en de behandeling van paarden te kunnen verbeteren is wetenschappelijk onderbouwde zorg nodig. Daarom geloof ik dat het belangrijk is om informatie te delen. Met mijn website hoop ik iedereen te kunnen informeren en inspireren met de laatste wetenschappelijke kennis op het gebied van paarden gezondheid.

Silverlinde ~ Bewegingstherapie - versterk je paard en vergroot jullie plezier
Maartje Auceps van Silverlinde Intergrale Praktijk

Buitenterrein 11:40 - 12:10 uur

Een soepel en goed functionerend bewegingsstelsel is de basis voor een plezierige training. Pijn en beperking staan progressie in de weg en verminderen plezier en motivatie bij paard en ruiter. Maartje Auceps laat tijdens deze demonstratie zien hoe je met behulp van eenvoudige oefeningen bepaalde spier(groep)en soepeler en sterker kunt maken. Oefeningen die als inspiratie dienen waar je thuis verder mee aan de slag kunt.

Wie is Maartje Auceps?

Maartje Auceps is een gepassioneerd en veterinair natuurgeneeskundig bewegingstherapeut. Zij volgt de studie fysiotherapie en osteopathie (The Vluggen Institute/Duitsland) en is zelf een bevlogen ruiter met veel affiniteit met de wedstrijdsport. Haar expertise ligt vooral bij honden en paarden.

Sassoe ~ How to safely use essential oils for Happy Healthy Horses
Saskia Soebrati van Sassoe

Buitenterrein 12:10 - 12:40 uur

Saskia Soebratti

Praktische uitleg en demonstratie hoe je essentiële oliën veilig kunt inzetten om de gezondheid en het welzijn van je paard te vergroten.

Wie is Saskia Soebratti

Inmiddels ben ik 11 jaar gediplomeerd en praktiserend Aroma therapeut,gedragstherapeut, Reiki Master en bijna 10 jaar lang werkzaam geweest als dierenartsassistente. Mijn passie is het welzijn en de gezondheid van paarden te verbeteren doormiddel van voorlichting en bewustwording. Essentiële oliën zijn bijzondere en krachtige planten remedies waar veel mee mogenlijk is op fysiek en mentaal vlak echter is het voor het welzijn van het paard belangrijk dat dit op een veilige manier gebeurd met respect voor de oliën en het paard. Minder is meer beter voor jezelf, paard en portomonee.

Paard & Osteopathie Westerhof ~ Het belang van osteopathie
Marjorie Westerhof van Paard & Osteopathie Westerhof

Buitenterrein 12:40 - 13:10 uur

Een dynamische demo van hoe een osteopathie/chiropractie behandeling ervoor zorgt dat je paard zo optimaal mogelijk in zijn lijf zit. Je leert op een holistische manier naar je paard te kijken en krijgt tools mee hoe je kan beoordelen of jouw paard profijt zal hebben van een behandeling. Of je nou recreatief rijdt, grondwerk doet of wedstrijden start, jouw paard verdient een los lijf!

Wie is Marjorie Westerhof?

Ik ben Marjorie, humaan fysiotherapeut en osteopaat/chiropractor voor dieren. In 2010 heb ik de ICREO opleiding afgerond voor dierosteopaat en 4 jaar later ben ik fulltime voor mijn eigen bedrijf gegaan. Om me te blijven ontwikkelen heb ik altijd bijscholing gevolgd in de vorm van cursussen, workshops, clinics etc. En om helemaal onderscheidend te zijn heb ik de opleiding tot McTimoney Animal Practioner gevolgd in de UK, waardoor ik een master heb in de chiropractie voor dieren. Ik doe mijn werk met veel liefde, ga 100% voor het welzijn van het paard en werk graag samen met andere professionals. Ik heb zelf een PRE waar ik erg van geniet.

Pegasus ~ preventieve paardenmassage
Martine du Floo van Pegasus

Buitenterrein 13:10 - 13:40 uur

fotograaf: Mike Sijmons

Gedurende de demonstratie zal Martine een korte preventieve paardenmassage uitvoeren. Preventief, omdat deze massage bedoeld is ter preventie en het vroegtijdig ontdekken van problemen die kunnen ontstaan bij paarden. Gedurende zo’n massage kunnen bijvoorbeeld gebitsproblemen, een verkeerd zadel en gevoelige spieren opgemerkt worden. Daardoor kan men vroegtijdig een specialist inschakelen. Het ontstaan van meer serieuze blessures en een lang revalidatietraject worden dan vermeden.

Wie is Martine du Floo?

Martine is klassiek homeopaat voor mens en dier, bewegingspecialist en paardenmasseur. Vanuit haar bedrijf Pegasus biedt ze adviezen en massages aan voor paarden. Daarnaast verzorgt ze op aanvraag diverse workshops en cursussen op het gebied van homeopathie en preventieve paardenmassage. Daarnaast geeft ze adviezen met betrekking tot bewegingsprogramma's voor ruiters/amazones en advies op het gebied van grondwerk en combineert ze haar knowhow om zowel ruiter als paard samen in balans te laten komen.

Craniopaard ~ Craniosacraaltherapie voor paarden
Arine Kruyt van Craniopaard

Buitenterrein 13:40 - 14:10 uur

Craniosacaal therapie voor paarden. meer informatie volgt.

Emma Blijdenstein ~ Het gebruik van Kinesiotape en High Power Laser bij paarden
Emma Blijdenstein Fysiotherapeut voor Paarden van Horse Connect

Buitenterrein 14:10 - 14:40 uur

Emma Blijdenstein

In de behandeling van paarden wordt steeds meer gebruik gemaakt van kinesiotape en high power laser. Maar wat is kinesiotape? Wat is High Power Laser? Wat doet het bij je paard en wanneer kun je het inzetten in de behandeling?

Wie is Emma Blijdenstein?

Mijn naam is Emma Blijdenstein en ik ben nu 10 jaar aan het werk als fysiotherapeut voor paarden. Ik werk met verschillende disciplines samen en vind het altijd erg leuk om kennis uit te wisselen met professionals en enthousiaste paardeneigenaren. Samen met de eigenaar ga ik er voor om een optimale gezondheid van het paard te kunnen verkrijgen, zowel lichamelijk als mentaal.

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.