EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets vanaf 3 juli hier te koop!

Hoe is EquiDay ontstaan?

 

Veel mensen denken dat achter Equiday een heel organisatiebureau zit, maar niets is minder waar. Equiday wordt volledig georganiseerd door Sandra Boertien en Eveline Asjes: 2 vrouwen met enorme passie voor paarden.

We stellen ons graag even voor. Wij zijn het levende bewijs dat afstand niet belangrijk is voor een goede vriendschap. Al sinds 2002 zijn we bevriend en nooit hebben we dichterbij elkaar gewoond dan op 100km afstand. De liefde voor paarden is onze meest verbindende factor. Onze zoektocht naar een paardvriendelijkere manier van trainen begon voor ons allebei al in 2002 en we vonden in eerste instantie veel van onze antwoorden in de methode van Pat Parelli.

Samen hebben we vele uren met onze paarden doorgebracht tijdens wandeltrektochten (paard mee voor de bagage), zogenaamde playdays, of gewoon in de wei van bij een van ons thuis. De afstand die altijd zo rond de 100km is geweest, was hiervoor geen enkele belemmering. We gaven regelmatig demonstraties op paardenevenementen en werden daar vaak met de neus op de feiten gedrukt dat de paardensport in Nederland nog veel paardvriendelijker kan.

We vonden nergens een evenement waar de liefde voor paarden écht voorop stond en op een dag belden we, op weg naar huis, na zo'n paardonvriendelijk evenement op, met hetzelfde idee: laten we zélf een evenement organiseren waar niets gebeurt, dat wij vervelend vinden om naar te kijken! Een dag die draait om het welzijn van het paard! En zo ontstond EquiDay. Eerst nog een kleinschalig evenement in Leusden met maar 1 show/strodorphal, in 2010. Maar omdat we direct al uit ons jasje groeiden, was de tweede editie al op het KNHS-centrum.

Gaandeweg werd steeds duidelijker dat paardvriendelijk trainen niet een hype is, maar een trend. Wij juichen dit vanuit onze passie alleen maar toe. Hoewel we zelf veel weten van Parelli Natural Horsemanship, willen we met EquiDay juist ook andere methodes een platform bieden. Want inmiddels weten wij ook wel, dat je van elke methode heel veel kunt leren, als je er met een open hart naar kijkt. Dat is dan ook wat we willen uitdragen met onze EquiDays. Zoveel mogelijk verschillende benaderingen een platform bieden, zodat iedereen op een laagdempelige manier kan kennismaken met andere methodes en zienswijzen.

Het geeft ons elke keer weer heel veel positieve energie als we lezen, horen, zien hoe mensen tijdens EquiDay geraakt worden, eye-openers krijgen en geinspireerd raken. Uiteindelijk is dát precies waar we al die maanden zo hard voor hebben gewerkt. Met zijn allen maken we Nederland steeds paardvriendelijker!

Deel jij deze passie met ons? Wil je graag wat bijdragen voor of achter de schermen, klik dan even hier.

Met paardvriendelijke groet,
Sandra en Eveline

 

 

Sandra en Eveline

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.