EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets vanaf nu online te koop!

Lezingen

Leer jij graag door geconcentreerd te luisteren in een rustige omgeving?
Op EquiDay kun je dit voorjaar kiezen uit heel uiteenlopende onderwerpen.

Net als vorig jaar zullen er 2 lezinglokalen gevuld worden. Heb je een goede tip, stuur ons dan een mailtje: info@equiday.nl.

Lezingen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. De zaal gaat 10 minuten voor aanvang van de lezing open, dus zorg dat je op tijd bent voor een goede zitplaats.

Lezingenlokaal 2

Detoxen (ontgiften), werkt dat eigenlijk wel?
Jantine Steehouder van Pure Horse

Lezingenlokaal 2 00:00 - 11:45 uur

Jantine Steehouder Pure Horse

Het onderwerp detoxen (of ontgiften) is een hot onderwerp.

Verondersteld word dat het paardenlijf dagelijks te maken heeft met stoffen die belastend zijn voor het lichaam. Dit kunnen stoffen zijn die ongewenst in het voer (of omgeving) zitten. Denk aan de pesticide, maar ook zware metalen, of zelfs ingrediënten van natuurlijke oorsprong, etc. Het lichaam heeft allerlei methode om met deze stoffen om te gaan.

Maar hoe doet een lijf dat dan? En wat als het lijf het niet meer red om alle belastende stoffen te verwerken?

Vaak komt dan de term ontgiften in beeld. Maar wat is dat eigenlijk, ontgiften of detoxen? En is het feit of fabel? In de presentatie zoomen we in op de zelfredzaamheid van het lichaam en naar de mogelijkheden om het lichaam een handje te helpen. Daarin nemen we de hedendaagse informatie uit de wetenschap mee, maar ook de wijsheid die uit overlevering is ontstaan.

Hoe herken je een tekort aan vitaminen & mineralen bij je paard?
Madelief van Olffen van Feral Horse Care

Lezingenlokaal 2 00:00 - 11:45 uur

Madelief van Olffen feral horse care vitalbix lezing uitleg

In de natuur heeft een paard een ruime diversiteit aan grassen, planten en kruiden tot zijn beschikking die hij naar behoefte eet om zichzelf te voorzien in de benodigde voedingsstoffen. Onze weides zijn echter eentonig qua beplanting en de bodems zijn veelal te arm waardoor je paard niet alle benodigde essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren uit zijn ruwvoer kan halen. Wat verder nog mee speelt in de behoefte van het paard, is de conditie van het paard. Ik leer je zelf beoordelen of je paard een gezond gewicht heeft met behulp van het Body Condition Score systeem.

Over Madelief:

Ik ben Madelief en sinds ruim een jaar werkzaam voor Feral Horse Care. Ik ben afgestudeerd in Nutrition & Health Promotion en ben voor Feral Horse Care werkzaam geweest in de voedselveiligheid branche. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit het geven van voedingsadviezen, trainingen & presentaties.

Natuurgeneeskunde?
Margriet Cremers van Silverlinde

Lezingenlokaal 2 11:00 - 11:45 uur

Margriet Cremers Dudok van Heel Silverlinde

Natuurlijk waar het kan, regulier waar het moet.

Margriet Cremers geeft een uitleg over de kracht en beperking van natuurlijke therapieën. Zij geeft inzicht in de natuurgeneeskunde in het algemeen en de specifieke bach- en aroma therapie in het bijzonder. Zij zal ook een indicatie geven hoe de eigenaar verzorger zelf al veilige stappen kan zetten met een aantal van deze therapieën.

Over Silverlinde:

Silverlinde is al meer dan 20 jaar een kennis instituut voor Veterinaire natuurgeneeskunde. Opleidingen, cursussen en de integrale praktijk dragen bij tot een actueel kennis niveau dat is gestoeld op langdurige ervaring. Margriet Cremers Dudok van Heel, is schrijfster van een vijftal boeken op dit gebied, ook schreef zij o.a. vele jaren lang artikelen in de Hoefslag. Margriet is tevens nauw betrokken bij de opleiding veterinairnatuurgeneeskundige o.a. als docent. Daarnaast werkt zij al vele jaren in de integrale dierpraktijk van Silverlinde.

How to overcome fear (EN)
Cathy Sirett

Lezingenlokaal 2 15:00 - 15:50 uur

Angst is een van de grootste struikelblokken als je met paarden werkt. Niet alleen lastig voor jezelf, maar ook je paard heeft er last van.  Cathy Sirret is een confidence coach in Groot Brittanie. Ze heeft een orginele en hele praktische kijk op angst bij paarden trainen. Ze neemt je mee in haar methode om met jouw angst (ook als deze niet paardgerelateerd is) aan de slag te gaan.  Tijdens deze lezing gaat ze dieper in op de workshop van 12.00 in de Beatrixhal over ging.

EquiZine lezen

Leer alles over Horse Agilty!

Vul in en ontvang deel 1
direct in je mailbox.