EquiDay

Sponsoren

Zorg dat je erbij bent!

Ticket Bestellen

Tickets alleen aan de kassa te koop

Lezingen

Leer jij graag door geconcentreerd te luisteren in een rustige omgeving?
Op EquiDay+ kun je kiezen uit heel uiteenlopende onderwerpen.

Net als vorig jaar zullen er 2 lezinglokalen gevuld worden. Heb je een goede tip, stuur ons dan een mailtje: info@equiday.nl.

Lezingenlokaal 1

Samen vrij zijn – in 7 stappen een dreamteam met je paard
Miriam de Vree-van Straten

Lezingenlokaal 1 11:00 - 11:50 uur

Miriam de Vree

Een dreamteam zijn met je paard, wie wil dat nu niet? Dat gevoel hebben dat alles vanzelf gaat, dat je alleen maar hoeft te genieten, en dat jullie samen één zijn, en in vrijheid samen bewegen.
Maar wanneer ben je nu echt samen? En hoe is dat voor je paard? En wanneer ben je vrij? Fysieke vrijheid, dat is nog best concreet, maar hoe zit het met jouw mentale en emotionele vrijheid? En hoe vrij voelt jouw paard zich in jullie samenwerking?
Ik geloof dat dit voor iedereen anders is, iedereen ervaart ‘samen’ en ‘vrij’ op zijn eigen manier. Dat is waar ik als Ruitercoach bij help: op zoek gaan naar jullie samen, naar jullie vrijheid. Ik geloof dat als je dat allebei, mens en paard, tegelijkertijd ervaart, dat je dán een pure connectie maakt met je paard.
En het initiatief ligt bij jezelf. Als jij helemaal jezelf kunt en mag zijn, zonder oordeel, jezelf volledig accepteert zoals je bent, je eigen innerlijke wijsheid volgt. Dan kun je je paard dat ook geven. Dan geef je je paard een stem. Dan zijn jullie in vrijheid samen.


In de lezing gaan we hier samen mee aan de slag. Ik vertel je welk pad ik hier zelf in bewandeld heb met mijn paard Elize. Hoe ik erachter kwam dat er bepaalde stappen zijn, die je kunt zetten om dat dreamteam te worden met je paard, om een team van Happy Athletes te worden (want YES je wordt er héél gelukkig van!).

We sluiten af met een meditatie. Die je helpt om de eerste stappen te zetten naar samen vrij bewegen met je paard (want ja, dat begint dus bij je innerlijke zelf). En waarmee je helemaal zen de rest van Equiday kunt beleven.

Wie is Miriam Vree-van Straten?

Miriam Vree-van Straten is ruitercoach bij Horse Power Life Power. Ze is opgeleid als Equine Assisted Coach level 2, heeft een master aan Wageningen Universiteit, gespecialiseerd in paardengedrag, is ORUN instructrice, en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het opleiden van paarden. Met de door haar  opgerichte Two Happy Athletes Academy begeleidt ze amazones om een dreamteam te worden samen met hun paard.

Trainen met een hartslagmeter
Floor Siemons en Cees van Beckhoven

Lezingenlokaal 1 12:00 - 12:50 uur

Floor

Een leuke lezing met demonstratie over het paarden trainen met de hartslagmeter In deze lezing wordt door Floor Siemons en Cees van Beckhoven behandeld hoe het rijden met een hartslagmeter werkt en wat je er wel (en juist niet) aan hebt. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Alegemeen gedeelte : standaard waarden, wat zegt een meting nu wel en niet.
  • Wat is een effectieve training hoe bouw ik conditie op?
  • De invloed van pijn en stress op de hartslag?
  • Werken met jonge paarden.
  • Houd mijn paard mij voor de gek ???  
  • Wat  is een goede voorbereiding voor een wedstrijd?

De meeste ruiters rijden bijna iedere dag even lang en geven hun paard een of twee dagen in de week rust. Waarom doen wij dit eigenlijk? Wat is het effect? Heeft een dressuurpaard  een andere training nodig dan een springpaard en wat is dan het verschil? Voor alle disciplines geldt : een fit paard heeft minder kans op blessures, kan zich goed concentreren (dus heeft een beter leervermogen) en heeft een betere coördinatie. Tijdens deze lezing is er ook ruimte voor vragen uit het publiek en Floor en Cees zijn ook na afloop nog aanwezig om je vraag aan te stellen.

Veilig buitenrijden met Parelli
Anouk Dahrs van Parelli Nederland

Lezingenlokaal 1 13:00 - 13:50 uur

Anouk Dahrs

Veilig buitenrijden met Parelli

Anouk Dahrs 2* Licensed Parelli Professional heeft de afgelopen 2 jaar diverse buitenrijcursussen georganiseerd in de Loonse en Drunense Duinen. In deze lezing leer je alles over hoe je jezelf en je paard voorbereidt voor een leuke maar vooral VEILIGE buitenrit. Hoe om te gaan met verschillende situaties en (probleem)gedrag. 

Set it up for succes!

Het paard dat twee benen brak
Zoë van Kruiningen van thehorsethatbroktwolegs.com

Lezingenlokaal 1 14:00 - 14:50 uur

Zoë

Horse professional, entrepreneur and Author Zoe Coade will share with you an intimate look at the incredible story of her book; the horse that broke two legs (het paard dat twee benen brak).
With a light hearted humor she will explain in some detail what was done to help the horse survive and overcome the near fatal injuries to achieve such a positive outcome. The book is available in English, Dutch & German and Zoe will be available for questions at the end of the lecture and by her stand. 

Zoe, originally from London in Great Britain lives in Haarlem and houses her horses close to the sea in Vogelenzang. She participated this year as a trainer in the first of it's kind  'Wild Mustang Makeover' in Germany, teaches horsemanship clinics worldwide and can be found often on social media sharing her passion, life experiences and much more.

Zadelpijn, hoe komt het
Raisa Fleisher

Lezingenlokaal 1 15:00 - 15:50 uur

Raisa Fleisher

Een zadel zorgt voor de verbinding tussen ruiter en paard. Een verbinding die helaas ook voor veel leed en pijn kan zorgen, wanneer het zadel niet goed past. Van schade aan spieren en rugproblemen tot bewegingsproblemen en kreupelheid.

Maar hoe kan dat eigenlijk ? En hoe herken je of de pijn veroorzaakt wordt door het zadel?

De enorme hoeveelheid informatie over zadels maakt het lastig te bepalen aan welke eisen een zadel zou moeten voldoen. Hoe hoort een zadel te passen? Waar moet je op letten? En daarbij is elk paard natuurlijk anders, dus wat is nu het beste zadel voor jouw paard?

Raisa Fleisher van Zadel-logisch vertelt in deze lezing over de logica van een gezond zadel. Je krijgt uitleg over de biomechanica van het paard, de spieren, de beweging, de ontwikkeling. Je leert wat het effect van het zadel is en wat verschillende designs opleveren of juist kunnen veroorzaken. Want een niet goed passend zadel kan veel problemen geven.

Zadelmaker Raisa legt de lastige theorie op een aansprekende manier uit. Een duidelijk verhaal, gewoon logisch. Dan weet je hoe het zit!

Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaken met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. Haar zoektocht naar een paardvriendelijke manier van zadelpassen leidde naar Lavinia Mitchell, door wie Raisa in Engeland is opgeleid. Het bewezen effect van de LM-methode wordt nog eens versterkt doordat Raisa bij het meten gebruikmaakt van een Lecher antenne. Met dit meetinstrument wordt pijn en discomfort bij het paard opgespoord, zodat zichtbaar wordt welke aanpassingen van het zadel nodig zijn. Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Met eerlijk advies en kennis van zaken zoekt ze altijd naar de beste oplossing, voor paard en ruiter.

Lezingenlokaal 2

Natuurgeneeskunde?
Margriet Cremers van Silverlinde

Lezingenlokaal 2 11:00 - 11:45 uur

Margriet Cremers Dudok van Heel Silverlinde

Natuurlijk waar het kan, regulier waar het moet.

Margriet Cremers geeft een uitleg over de kracht en beperking van natuurlijke therapieën. Zij geeft inzicht in de natuurgeneeskunde in het algemeen en de specifieke bach- en aroma therapie in het bijzonder. Zij zal ook een indicatie geven hoe de eigenaar verzorger zelf al veilige stappen kan zetten met een aantal van deze therapieën.

Over Silverlinde:

Silverlinde is al meer dan 20 jaar een kennis instituut voor Veterinaire natuurgeneeskunde. Opleidingen, cursussen en de integrale praktijk dragen bij tot een actueel kennis niveau dat is gestoeld op langdurige ervaring. Margriet Cremers Dudok van Heel, is schrijfster van een vijftal boeken op dit gebied, ook schreef zij o.a. vele jaren lang artikelen in de Hoefslag. Margriet is tevens nauw betrokken bij de opleiding veterinairnatuurgeneeskundige o.a. als docent. Daarnaast werkt zij al vele jaren in de integrale dierpraktijk van Silverlinde.

Heb jij al een click met trailermak maken?
Conrad van Pruijssen van Clickercoach

Lezingenlokaal 2 12:00 - 12:50 uur

Clickercoach

Wij zijn bekend geworden met onze trailermak maak dienst. Wij haalden paarden op bij de eigenaren thuis en na 2 weken trainen op onze locatie, konden de mensen hun paard weer ophalen. En geloof ons de paarden die wij in training kregen waren van de buitencategorie.

In de 20 jaar dat we paarden trainen hebben we meer dan 2500 paarden trailermak gemaakt, niemand ter wereld heeft meer ervaring dan wij. De laatste 12 jaar gebruiken wij clickertraining voor het trainen van paarden bij grondwerk, longeerwerk en rijwerk en dus ook bij het trailermak maken van paarden.

We willen tijdens deze lezing ‘Trailermak Maken met de clicker’ onze 20 jaar ervaring met je delen. We hebben een programma gemaakt wat bestaat uit 11 stappen waarmee je zelf je eigen paard kunt trailermak maken. En het mooie is dat je dit programma in je eigen tijd en tempo kunt volgen, het is namelijk volledig online.

Tijdens de lezing krijg je onze 11 stappen te zien en leggen we je uit wat onze geheimen zijn. Alle deelnemers aan de lezing krijgen gratis toegang tot de eerste les van het online ‘Trailermak Maak’ programma en gratis ons e-book ’11 trailerlaad tips voor het probleemloos laden van je paard’. Heeft je paard nog geen (groot) trailerlaad trauma of is je paard (en veulen) nog onbekend met de trailer dan kun je met onze aanpak in een aantal uren je paard 100% trailermak maken. Trailermak betekent bij ons, binnen 60 seconde je paard altijd, overal en alleen laden.

Wil je nu al meer informatie kijk dan op www.trailermakmaken.nl, we zien je graag tijdens deze lezing. Het is namelijk de eerste en misschien ook wel de laatste keer dat we openlijk al onze geheimen gratis laten zien.

Stress en fysieke problemen: waarom mentale balans essentieel is voor een gezonde fysieke balans
Nanne Boekholt van Team De Dierenosteopaath

Lezingenlokaal 2 13:00 - 13:50 uur

Meer informatie volgt nog

Detoxen en ontgiften
Jantine Steehouwer

Lezingenlokaal 2 14:00 - 14:50 uur

Het onderwerp detoxen (of ontgiften) is een hot onderwerp.

Verondersteld word dat het paardenlijf dagelijks te maken heeft met stoffen die belastend zijn voor het lichaam. Dit kunnen stoffen zijn die ongewenst in het voer (of omgeving) zitten. Denk aan de pesticide, maar ook zware metalen, of zelfs ingredienten van natuurlijke oorsprong, etc. Het lichaam heeft allerlei methode om met deze stoffen om te gaan.

Maar hoe doet een lijf dat dan? En wat als het lijf het niet meer red om alle belastende stoffen te verwerken?

Vaak komt dan de term ontgiften in beeld. Maar wat is dat eigenlijk, ontgiften of detoxen? En is het feit of fabel? In de presentatie zoomen we in op de zelfredzaamheid van het lichaam en naar de mogelijkheden om het lichaam een handje te helpen. Daarin nemen we de hedendaagse informatie uit de wetenschap mee, maar ook de wijsheid die uit overlevering is ontstaan.

How to overcome fear (EN)
Cathy Sirett

Lezingenlokaal 2 15:00 - 15:50 uur

Angst is een van de grootste struikelblokken als je met paarden werkt. Niet alleen lastig voor jezelf, maar ook je paard heeft er last van.  Cathy Sirret is een confidence coach in Groot Brittanie. Ze heeft een orginele en hele praktische kijk op angst bij paarden trainen. Ze neemt je mee in haar methode om met jouw angst (ook als deze niet paardgerelateerd is) aan de slag te gaan.  Tijdens deze lezing gaat ze dieper in op de workshop van 12.00 in de Beatrixhal over ging.