De workshops op EquiDay 2019

Je leert het meest, door het zelf te ervaren.
Doe mee aan een workshop en beleef het zelf!
Workshops worden in de komende weken toegevoegd.


Workshops - voor volwassenen

HERCULES Horsetraining ~ Ruiters (kom) in beweging
Karin Oomen van Hercules Horsetraining

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:00 uur

Heleen van Pol

Als ruiter ben je vaak bezig met de training van je paard maar train je jezelf ook? Ben je zelf wel recht, in balans en sterk? Voor je dat van je paard vraagt zou het goed zijn om eens naar je eigen lijf te kijken. Kom testen hoe goed jouw lijf meewerkt om je paard aan het werk te kunnen zetten.

Wie is Karin?
Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. Zij heeft haar praktijk ervaring omgezet in online trainingen om zelf thuis actief aan de slag te gaan. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard.

Rayamedicintraining ~ Wie ben jij als leider van je paard
Josselien Janssen van Raya Medicintraining

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:00 uur

Wie ben jij als leider van je paard? Wat is je persoonlijke kracht, wat is je valkuil? In deze workshop maak je kennis met vijf natuurlijke rollen die je in je hebt om goed samen te werken met je paard: de dominante rol, de leidersrol, de verzorgersrol, de wachtersrol en de rol van de jager. Om je paard op een prettige manier van A naar B te krijgen moet je al deze rollen in balans kunnen spelen. Maar wat nu bijvoorbeeld, als je je zelf het fijnst voelt in de 'verzorgende' rol maar een best dominant paard hebt? Of je allerlei plannen hebt om samen dingen te doen en je paard door alles om hem heen afgeleid wordt behalve door jou? Hoe beter je de balans vindt tussen de rollen in jezelf, hoe groter je mogelijkheden. In deze interactieve workshop ontdek je de 'Meesterherder' in jezelf!

Wie is Josselien?
Josselien is Advanced Eponaquest Instructor, Master Herder Instructor, Medicine Horse Way Master Instructor en Holistisch Paardentrainer. Zij deed haar opleiding bij Linda Kohanov in de VS, en leidt nu de Eponaquest opleiding tot paardencoach in Nederland. Als trainer-coach werkt Josselien zowel met organisaties als ruiters. Paarden zijn daarbij spiegel en inspiratie voor natuurlijk leiderschap. “In mijn trainingen kijken we naar het hele plaatje van wie de mens achter de ruiter is. De vijf rollen zijn makkelijk te herkennen in iedere paard-ruitercombinatie. Ze zijn de belangrijkste sleutel om je uitdagingen in de omgang met paarden te overwinnen. Ook buiten stal ga je er beter door functioneren!”

Zadel-academie ~ 8 natuurlijk scheefheden van het paard
Bianca Koevoets van Zadel-academie

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:00 uur

Hoe los je de natuurlijke scheefheden op van ruiter en paard in de training in samenhang met hoofdstel (bitloos) en zadel? Het eerste is om je oog te scholen en deze scheefheden te herkennen. Dan kan je daarna een methodisch stappenplan maken voor alle oefeningen die je nodig hebt om het te verbeteren!

Wie is Bianca Koevoets?
The natural art of riding is een opleidingsinstituut in de rijkunst en het ambacht van de zadelmakerij.

Zadellogisch ~Zadellogica, zit ik goed
Raisa Fleisher van Zadellogisch

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:00 uur

De enorme hoeveelheid informatie over zadels maakt het lastig te bepalen aan welke eisen een zadel zou moeten voldoen. Waar moet je op letten? Natuurlijk staat op één dat je paard comfortabel moet zijn, maar hoe zit het eigenlijk met de ruiter ? In deze workshop laten Raisa Fleisher van Zadel-logisch en Bob Wenstedt van True Horsemanship je zien hoe een zadel het zitten van de ruiter beïnvloed. Je krijgt uitleg over de biomechanica van de ruiter, balans van de zit en hoe een zadel het geheel beïnvloed. Je leert wat verschillende designs opleveren of juist kunnen veroorzaken. Moet een zadel je helpen met zitten of juist alleen niet in de zeg zitten ? Zadelmaakster Raisa legt de lastige theorie op een aansprekende manier uit en Bob zal tips en tricks laten zien om je zit te verbeteren en zo het maximale uit je zadel te halen. Een duidelijk verhaal, gewoon logisch. Dan weet je hoe het zit!

Wie is Raisa Fleisher?
Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaker met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. In de ontwerpen van de zadels van Zadel-logisch en in de methode van passen wordt de kennis over de anatomie van het paard gecombineerd met de biomechanica. Met als resultaat een zadel waaronder het paard vrij, comfortabel en pijnvrij kan bewegen. Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Door deze kennis te delen met professionals in de paardenbranche streeft ze ernaar zoveel mogelijk paarden pijnvrij onder het zadel te laten rijden
 

Amable ~ Clickertraining in de praktijk
Danielle Meyboom van Amable

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:00 uur

In deze workshop leer je hoe clickertraining werkt en waarom het werkt. Je leert hoe je een oefening in kleine stapjes breekt, hoe free shapen werkt en hoe belangrijk timing is. Al met al dus een boeiende en leerzame workshop.

Wie is Danielle?
Danielle Meyboom van amable Paard en Inzicht geeft al meer dan 10 jaar lessen, workshops en shows op het gebied van clickertraining en grondwerk. Zij kan helpen bij probleem gedrag, maar ook bij opvoeding en training van je paard.

EquiParadise ~ Past mijn zadel
Marieke Nefkens van EquiParadise

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:30 uur

Marieke

Workshop 'past mijn zadel' leert mensen op een duidelijke en begrijpelijke manier de belangrijkste punten van het zadel passen, signalen die het paard geeft als het zadel niet goed past, consequenties van een niet goed passend zadel. Het zadel is ontzettend belangrijk voor goede prestaties en comfort tijdens het werk, zowel voor paard als ruiter. Na deze workshop kunnen mensen zelf globaal beoordelen of hun eigen zadel wel bij hun paard en henzelf past en weten ze waar een goed zadel aan voldoet.

Wie is Marieke Nefkens?
Marieke Nefkens, 32 jaar oud en gepassioneerd instructeur en zadelfitter. Sinds ik kan lopen helemaal gek op paarden en dus vanaf het moment dat ik kon lezen alles wat los en vast zat over paarden bestudeerd.Het zadelfitten leerde ik op de verschillende opleidingen en ik heb bij Deuber & Partner een uitgebreide vultraining gehad. Ik blijf me ontwikkelen en komend jaar staat er onder andere een weekend Biomechanica paard, longeercursus enkele longe en extra Centered Riding update van Deb Monyahan gepland. Mijn stijl is een mix van Natural Horsemanship, Academische/klassieke dressuur, Centered Riding waarbij ik het belangrijk vind wetenschappelijke onderzoeksresultaten mee te nemen in de benadering van zowel paard als ruiter.
 

Awarance ~ Beoordelen van beweging
Anouk Wiertz van Awarance

Workshops - voor volwassenen ~ 00:00 - 00:30 uur

Anouk Wiertz

Heb je al eens gehoord van biomechanica? Kort gezegd de manier(en) waarop een levend lichaam kan bewegen. In dit geval natuurlijk het lichaam van je paard. Soms lijkt het een ingewikkeld verhaal met botten, spieren en mechanismen die je allemaal moet onthouden, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je leert kijken naar je eigen paard en leert zien wat er gebeurt. In deze demo wil ik samen met jullie een paard in beweging bekijken en een aantal tekenen van balans en gedragenheid beoordelen, die je zelf bij ieder paard kunt gebruiken.

Wie is Anouk?
Ik ben afgestudeerd als dierenarts, maar heb me al snel gerealiseerd dat ik me het liefst bezig houd met paarden gezond houden, en dat begint al bij de training. Zodoende ben ik aan de slag gegaan als instructeur. Ik zie voornamelijk paarden met mentale en fysieke problemen, waarbij training vaak te snel is gegaan of stappen zijn overgeslagen. Samen werken we aan het herstellen van balans, coördinatie, functionele beweging, begrip tussen beiden en rust en ontspanning. Terug naar een basis waar we weer op kunnen bouwen.

Workshops - voor kids

Dressuur met stokpaardjes
n.v.t. van EquiDay

Workshops - voor kids ~ 00:00 - 00:00 uur

Échte paardvriendelijke dressuur, dat doe je bij EquiDay op stokpaardjes! Wie heeft de mooiste gangen, wie heeft de mooiste lengtebuiging, wie kent de figuren het beste! In je eentje, of met zijn tweeën een pas de deux. Het kan allemaal, in de StokpaardjesDressuurring op het kidsplein van EquiDay!