De workshops op EquiDay 2019

Je leert het meest, door het zelf te ervaren.
Doe mee aan een workshop en beleef het zelf!
Workshops worden in de komende weken toegevoegd.


Workshops - voor volwassenen

Remedio ~ Houding en Zit met de Equisimulator
Fiona Meilink van Remedio

Workshops - voor volwassenen ~ 10:30 - 11:00 uur

Samen kijken we naar houding en zit met behulp van de Equisimulator ! een mechanische machine die alleen blijft bewegen wanneer de ruiter correct zit. wil jij dit eens komen proberen ? of ben jij de instructeur of manegehouder die verder kijkt dan de rijlessen zoals ze nu zijn ? kom het eens proberen !

Wie is Fiona Meilink?
ik ben fiona meilink en enlightened equitation trainer level 3. daarnaast ben ik EDO osteopaat voor paarden en honden. wij hebben de machine ontwikkeld en bouwen deze nu ook voor iedereen die wil kijken naar beter welzijn voor de paarden !

Enjoy2ride ~ Zelfverzekerd paardrijden met Rots en Water
Janneke Valkering van Enjoy2Ride

Workshops - voor volwassenen ~ 11:00 - 11:30 uur

Ervaar jij veel spanning of angst op of naast het paard? Zit je teveel in je hoofd en ervaar je niet meer de kracht van je eigen lichaam? Ik geloof dat alle oplossingen al in jouw zitten. Je moet ze alleen nog vinden. Rots en Water is een effectieve methode om in balans te komen en datgene weer te doen wat je het allerliefste doet! Uit het hoofd in het lijf. Het leert je omgaan met stressvolle situaties die jij op en naast het paard ervaart. Je leert wat jouw manier van communiceren is, en hoe anderen (paarden) daarop reageren. Tijdens de demo laat ik jullie kennis maken met Rots en Water en ervaar je de kracht! Rots en Water is een onderdeel van mijn training en coaching. Kom vooral meedoen als je nieuwsgierig bent. Tot de 13de!

Wie is Janneke?
Janneke doet nu wat ze het allerliefste doet. Paarden en hun ruiters samen helpen om van hun angsten/onzekerheden af te komen. Hoe leuk! Doordat ze gebruik maakt van haar kennis en ervaring uit de hulpverlening en deze combineert met haar ervaringen met paarden, heeft ze een complete training ontwikkeld dat ruiters helpt om van hun angst of die van hun paard af te komen. "Jij kunt je paard het beste geven wat hij/zij nodig heeft. Op jouw manier en in jouw tempo. Daar geloof ik in. Laten we samen ontdekken waar jouw kracht en talent ligt en hoe jij weer plezier gaat ervaren met je paard. Altijd, ook wanneer het spannend wordt."

EquiParadise ~ Past mijn zadel
Marieke Nefkens van EquiParadise

Workshops - voor volwassenen ~ 12:00 - 12:30 uur

Marieke

Workshop 'past mijn zadel' leert mensen op een duidelijke en begrijpelijke manier de belangrijkste punten van het zadel passen, signalen die het paard geeft als het zadel niet goed past, consequenties van een niet goed passend zadel. Het zadel is ontzettend belangrijk voor goede prestaties en comfort tijdens het werk, zowel voor paard als ruiter. Na deze workshop kunnen mensen zelf globaal beoordelen of hun eigen zadel wel bij hun paard en henzelf past en weten ze waar een goed zadel aan voldoet.

Wie is Marieke Nefkens?
Marieke Nefkens, 32 jaar oud en gepassioneerd instructeur en zadelfitter. Sinds ik kan lopen helemaal gek op paarden en dus vanaf het moment dat ik kon lezen alles wat los en vast zat over paarden bestudeerd.Het zadelfitten leerde ik op de verschillende opleidingen en ik heb bij Deuber & Partner een uitgebreide vultraining gehad. Ik blijf me ontwikkelen en komend jaar staat er onder andere een weekend Biomechanica paard, longeercursus enkele longe en extra Centered Riding update van Deb Monyahan gepland. Mijn stijl is een mix van Natural Horsemanship, Academische/klassieke dressuur, Centered Riding waarbij ik het belangrijk vind wetenschappelijke onderzoeksresultaten mee te nemen in de benadering van zowel paard als ruiter.
 

Amor Fati Equine ~ Herkennen van gedrag
Sandra van Amor Fati Equine

Workshops - voor volwassenen ~ 12:30 - 13:00 uur

Hoe ga je om met onzekerheden van je paard en jezelf? We gaan samen op een korte ontdekkingsreis in de boeiende wereld van het gedrag van paard en ook mens. We zullen de conformatie van het paard bestuderen en zijn aangeboren gedrag gaan herkennen. Van daaruit gaan we zien wat aangeleerd gedrag is en wat is onze invloed hierop? Hoe kunnen wij de beste steun bieden? Leer ook om te gaan met je eigen onzekerheden en groei samen tot een zelfverzekerde combinatie.

Wie is Sandra
Ik ben gespecialiseerd in gedragstraining. Aangeleerd gedrag (bv. trauma’s, geen verbinding krijgen, angst, agressie, dominantie) kan ik ombuigen in een positieve richting door de juiste hulp aan te bieden. We gaan op zoek naar de innerlijke kracht in mens en paard en werken aan zelfontwikkeling. Met mijn ervaring en invoelingsvermogen kan ik u een passend traject aanbieden om u en uw paard ten volste te ondersteunen in heling en groei. Tevens ben ik gespecialiseerd om ruiters met angst te begeleiden. Krijg weer plezier met je paard!

Mathilde Denning ~ De intuitieve paardeneigenaar (engelstalig)
Mathilde Denning van Dyrenes Universe

Workshops - voor volwassenen ~ 13:00 - 13:30 uur


Elke persoon die een band heeft met zijn paard kan intuitieve informatie ontvangen van zijn paard - mogelijk ontvang je al heel veel informatie! Maar, op dit moment kan het zo zijn dat dit onbewust gaat. Ik wil je helpen je meer bewust te worden van deze non-verbale communicatie van je paard en alle kleine berichtjes, gevoelens, voorgevoelenes, gedachtes en sensaties die je paard constant naar jou stuurt. Ik zal je helpen het begrip tussen jou en je paard te verbeteren. Ik zal je helpen jezelf voor deze mogelijkheden te openen, deze manier van zijn met je paard. Na deze workshop zul je nieuwe vaardigheden hebben rondom het intuitief communiceren met je paard. 

Wie is Mathilda Denning?
Ik ben een dieren-communicator en healerm schrijver van boeken en cd's en ik geef lessen en clinics over dit onderwerp. Het is mijn droom om elke diereneigenaar meer en duidelijker met zijn dier in contact te brengen, de muren af te breken en te geloven in alle informatie die de dieren ons constant toesturen. Het veranderde mijn leven toen ik begon te luisteren naar mijn pony. En wat zij me leerde is zo belangrijk dat ik het met iedereen wil delen.

Awarance ~ Beoordelen van beweging
Anouk Wiertz van Awarance

Workshops - voor volwassenen ~ 13:30 - 14:00 uur

Anouk Wiertz

Heb je al eens gehoord van biomechanica? Kort gezegd de manier(en) waarop een levend lichaam kan bewegen. In dit geval natuurlijk het lichaam van je paard. Soms lijkt het een ingewikkeld verhaal met botten, spieren en mechanismen die je allemaal moet onthouden, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat je leert kijken naar je eigen paard en leert zien wat er gebeurt. In deze demo wil ik samen met jullie een paard in beweging bekijken en een aantal tekenen van balans en gedragenheid beoordelen, die je zelf bij ieder paard kunt gebruiken.

Wie is Anouk?
Ik ben afgestudeerd als dierenarts, maar heb me al snel gerealiseerd dat ik me het liefst bezig houd met paarden gezond houden, en dat begint al bij de training. Zodoende ben ik aan de slag gegaan als instructeur. Ik zie voornamelijk paarden met mentale en fysieke problemen, waarbij training vaak te snel is gegaan of stappen zijn overgeslagen. Samen werken we aan het herstellen van balans, coördinatie, functionele beweging, begrip tussen beiden en rust en ontspanning. Terug naar een basis waar we weer op kunnen bouwen.

HERCULES Horsetraining ~ Ruiters (kom) in beweging
Karin Oomen van Hercules Horsetraining

Workshops - voor volwassenen ~ 14:30 - 15:00 uur

Heleen van Pol

Als ruiter ben je vaak bezig met de training van je paard maar train je jezelf ook? Ben je zelf wel recht, in balans en sterk? Voor je dat van je paard vraagt zou het goed zijn om eens naar je eigen lijf te kijken. Kom testen hoe goed jouw lijf meewerkt om je paard aan het werk te kunnen zetten.

Wie is Karin?
Karin Oomen is HBO erkend Hippisch Oefentherapeute. Zij heeft haar praktijk ervaring omgezet in online trainingen om zelf thuis actief aan de slag te gaan. In haar eigen praktijk behandelt ze dagelijks ruiters met lichamelijke problemen en helpt ze ruiters met het verbeteren van de houding & zit. Dit met behulp van de Balance Coach, ruiterfit & bootcamp trainingen en houding & zit lessen te paard.

Amable ~ Clickertraining in de praktijk
Danielle Meyboom van Amable

Workshops - voor volwassenen ~ 15:00 - 15:30 uur

In deze workshop leer je hoe clickertraining werkt en waarom het werkt. Je leert hoe je een oefening in kleine stapjes breekt, hoe free shapen werkt en hoe belangrijk timing is. Al met al dus een boeiende en leerzame workshop.

Wie is Danielle?
Danielle Meyboom van amable Paard en Inzicht geeft al meer dan 10 jaar lessen, workshops en shows op het gebied van clickertraining en grondwerk. Zij kan helpen bij probleem gedrag, maar ook bij opvoeding en training van je paard.

Zadellogisch ~Zadellogica, zit ik goed
Raisa Fleisher van Zadellogisch

Workshops - voor volwassenen ~ 15:30 - 16:00 uur

De enorme hoeveelheid informatie over zadels maakt het lastig te bepalen aan welke eisen een zadel zou moeten voldoen. Waar moet je op letten? Natuurlijk staat op één dat je paard comfortabel moet zijn, maar hoe zit het eigenlijk met de ruiter ? In deze workshop laten Raisa Fleisher van Zadel-logisch en Bob Wenstedt van True Horsemanship je zien hoe een zadel het zitten van de ruiter beïnvloed. Je krijgt uitleg over de biomechanica van de ruiter, balans van de zit en hoe een zadel het geheel beïnvloed. Je leert wat verschillende designs opleveren of juist kunnen veroorzaken. Moet een zadel je helpen met zitten of juist alleen niet in de zeg zitten ? Zadelmaakster Raisa legt de lastige theorie op een aansprekende manier uit en Bob zal tips en tricks laten zien om je zit te verbeteren en zo het maximale uit je zadel te halen. Een duidelijk verhaal, gewoon logisch. Dan weet je hoe het zit!

Wie is Raisa Fleisher?
Raisa Fleisher combineert het vakmanschap van zadelmaker met een holistische visie op de gezondheid en het welzijn van het paard. In de ontwerpen van de zadels van Zadel-logisch en in de methode van passen wordt de kennis over de anatomie van het paard gecombineerd met de biomechanica. Met als resultaat een zadel waaronder het paard vrij, comfortabel en pijnvrij kan bewegen. Raisa is ervan overtuigd dat met de juiste kennis over het paardenlichaam en over het effect van zadels veel leed bij paarden voorkomen kan worden. Door deze kennis te delen met professionals in de paardenbranche streeft ze ernaar zoveel mogelijk paarden pijnvrij onder het zadel te laten rijden
 

Eponaquest ~ Wie ben jij als leider van je paard
Josselien Janssen van Raya Medicintraining

Workshops - voor volwassenen ~ 16:00 - 16:30 uur

Wie ben jij als leider van je paard? Wat is je persoonlijke kracht, wat is je valkuil? In deze workshop maak je kennis met vijf natuurlijke rollen die je in je hebt om goed samen te werken met je paard: de dominante rol, de leidersrol, de verzorgersrol, de wachtersrol en de rol van de jager. Om je paard op een prettige manier van A naar B te krijgen moet je al deze rollen in balans kunnen spelen. Maar wat nu bijvoorbeeld, als je je zelf het fijnst voelt in de 'verzorgende' rol maar een best dominant paard hebt? Of je allerlei plannen hebt om samen dingen te doen en je paard door alles om hem heen afgeleid wordt behalve door jou? Hoe beter je de balans vindt tussen de rollen in jezelf, hoe groter je mogelijkheden. In deze interactieve workshop ontdek je de 'Meesterherder' in jezelf!

Wie is Josselien?
Josselien is Advanced Eponaquest Instructor, Master Herder Instructor, Medicine Horse Way Master Instructor en Holistisch Paardentrainer. Zij deed haar opleiding bij Linda Kohanov in de VS, en leidt nu de Eponaquest opleiding tot paardencoach in Nederland. Als trainer-coach werkt Josselien zowel met organisaties als ruiters. Paarden zijn daarbij spiegel en inspiratie voor natuurlijk leiderschap. “In mijn trainingen kijken we naar het hele plaatje van wie de mens achter de ruiter is. De vijf rollen zijn makkelijk te herkennen in iedere paard-ruitercombinatie. Ze zijn de belangrijkste sleutel om je uitdagingen in de omgang met paarden te overwinnen. Ook buiten stal ga je er beter door functioneren!”

Remedio ~ Jouw paard door de ogen van een osteopaath
Fiona Meilink van Remedio

Workshops - voor volwassenen ~ 16:30 - 17:00 uur

wat is nu precies osteopathie ? waar kijkt een osteopaat naar en hoe behandeld deze ? en als je paard behandeld is, hoe dan verder ? ik neem je mee in de wereld van osteopathie bij paarden en wat dat voor jou en je paard zou kunnen betekenen .
Wie is Fiona Meilink?
ik ben fiona meilink, EDO osteopaat voor paarden en honden. ik heb een revalidatie stal in noord holland en doe mijn best om zoveel mogelijk paarden in Nederland beter in hun vel te laten zitten. wat kan ik voor jou doen?

Workshops - voor kids

Dressuur met stokpaardjes
n.v.t. van EquiDay

Workshops - voor kids ~ 00:00 - 00:00 uur

Échte paardvriendelijke dressuur, dat doe je bij EquiDay op stokpaardjes! Wie heeft de mooiste gangen, wie heeft de mooiste lengtebuiging, wie kent de figuren het beste! In je eentje, of met zijn tweeën een pas de deux. Het kan allemaal, in de StokpaardjesDressuurring op het kidsplein van EquiDay!

C&S Horse and Design Workshop
Rob van Sleuwen van C and S Horse and Design

Workshops - voor kids ~ 10:00 - 17:00 uur

C&S Horse and design organiseert een workshop op het kidsplein waar frontriemen, beugelriemen en halsters gemaakt kunnen worden.

Knutselkraam
n.v.t. van EquiDay

Workshops - voor kids ~ 11:00 - 16:00 uur

Kom gezellig knutselen bij onze knutselkraam. Met hulp van onze lieve vrijwilligers worden hier vrolijke paardjes van gips geverfd en kleurplaten gekleurd!

Honey en Beauty ~ De veelzijdige vrolijke minis
Honey en Beauty van Honey en Beauty

Workshops - voor kids ~ 13:30 - 16:30 uur

paardjes hebben zo veel in hun mars, veel meer dan de meeste mensen denken..." Met deze stelling als 1 van de beweegredenen geven wij demonstraties met onze mini-paardjes, Beauty & Honey. Op vrolijke deuntjes laten we een variatie zien van lange lijnen, liberty, horse agility en vrijheidsdressuur. En zo zal u getuige kunnen zijn van hoe veelzijdig kleine paardjes zijn! "

Wie zijn Honey en Beauty?
"Wij hadden al langer contact en waren stiekem fan van elkaar. Samen hebben we de handen in elkaar geslagen om onze missie verder te zetten, want te veel kleine paardjes worden onderschat in hun kunnen en wij hopen mensen kriebels te doen krijgen om ook met hun paardjes aan de slag te gaan. Beauty blinkt meer uit in vrijheidsdressuur en Honey is een kanjer in de Horse-agility, zo kunnen we trots zeggen dat Honey op de 2de plaats staat van de 2018 liberty Trophy competion. Dit is een online horse agility competitie met deelnemers uit heel de wereld. Nog een leuk weetje: alles wat we laten zien hebben we bereikt door middel van clickertraining!" We hebben in 2018 besloten om officieel als Showteam uit te komen en willen meer mensen helpen met Clickertraining, agility en schriktraining. Naast dit heeft Ingrid ook het diploma tot Equine Bodyworker; de paardjes worden dus regelmatig gecontroleerd en gemasseerd om in top conditie te blijven, en steeds weer paraat te staan op