NK Neckrope springen

Nederland is er klaar voor! Het eerste NK springen op neckrope. Een parcours van 80cm, voor veel springruiters niet bijzonder uitdagend. Maar de uitdaging in dit NK ligt dan ook niet in het parcours, maar in de optoming van het paard. Het hoofdstel blijft bij dit NK in de kast liggen en vervangen door een touwtje om de hals, of tewel een neckrope. Controle over je paard zit namelijk niet OM zijn hoofd, maar in IN zijn hoofd en dat van jou.

In de reglementen van de springsport zijn tientallen bitten en vele optomingen toegestaan. En die zijn lang niet allemaal bedacht om vriendelijk te zijn voor het paard. Wij geloven dat het tijd wordt om een tegengeluid te laten horen. Dat een bit niet nodig is voor controle. En dat paardvriendelijk trainen geen consessie hoeft te betekenen in je ambitie in de paardensport.

Wil jij deel uit maken van dit unieke moment? Kun jij zonder hoofdstel een parcour springen van 80cm hoog en wil jij meedingen naar de titel Nederlands Kampioen Neckropespringen? Schrijf je dan nu in via ons aanmeldformulier.
Emma Souffriau met Frederico ter Linden